همانطور که میدانید درخواست طلاق هم از سوی مرد و هم از سوی زن برای دادگاه قابل پذیرش میباشد اما جالب است بدانید که زمانی که این دادخواست از سوی زن به دادگاه ارائه شود، فرایند آن بسیار پیچیدهتر خواهد بود. همچنین زمانی که زوجه قصد گرفتن طلاق را دارد معمولا نگران حقوق خود میباشد. حقوق مالی زوجه قطعا از اهمیت بالایی برخوردار است و این نگرانی کاملا بجاست. به نظر شما حقوق مالی زن پس گرفتن طلاق چه میشود؟ آیا زوجه میتواند حقوق خود را از همسرش دریافت کند؟ چگونه؟ ما در این مقاله قصد صحبت درباره این موضوع و پاسخ به سوالات فوق را داریم.
حقوقی مالی زوجه انواع مختلفی دارد که عبارتند از: مهریه – نفقه – اجرت المثل
در این میان مهریه یکی از مهمترین حقوق زن است که بایستی پس از طلاق مطالبه شود. در صورتی که زن برای طلاق اقدام کند، اگر بتواند برای طلاق مستندات و مدارکی قوی و قابل قبولی ارائه دهد، به گونهای که قاضی حق طلاق را به زن بدهد، آنگاه زن میتواند مطابق با شرایط عسر و حرج، حقوق مالی خود را دریافت کند. این حقوق مالی شامل تمام موارد ذکر شده میباشد. علاوه بر این دادگاه میتواند تکلیف جهیزیه زن را هم مشخص کند و حق مطالبه آن را به زن بدهد.
توضیح فوق مختص به زمانی است که دادخواست طلاق از سوی زن به دادگاه ارائه شود. حال اگر طلاق به صورت توافقی هم باشد، زن میتواند حقوق خود را از دادگاه مطالبه کند. در طلاق توافقی معمولا هر دو طرف راضی به طلاق میباشند و در رابطه با حق و حقوق خود و همچنین حقوق مالی زوجه به توافق میرسند.
نوع سوم طلاق، زمانی است که مرد تصمیم میگیرد همسر خود را طلاق دهد. همانطور که میدانید در قوانین کشور ما حق طلاق با مرد است و مرد میتواند علی رغم میل باطنی همسرش، آن را طلاق دهد. در چنین شرایطی معمولا زوجه نگران حق و حقوق خود میشود. در رابطه با این موضوع باید بدانید که زن موظف است تمام حقوق زن اعم از مهریه، نفقه و اجرت المثل را به او بپردازد. لازم به ذکر است که اگر زن به وظایف زناشویی خود در خانه عمل نکرده باشد، نفقه به او تعلق نخواهد گرفت. شما میتوانید برای دریافت حقوق مالی خود پس از طلاق با وکیلی مجرب در این حوزه مشورت کنید. در واقع امور حقوقی آن قدرها هم که به نظر میرسد ساده نیست و در شرایط مختلفی قابل تغییر است. با توجه به این موضوع اگر قصد دریافت مشاوره حقوقی آنلاین را دارید، میتوانید با وکیل 24 ساعته در وکیل تلفنی ارتباط برقرارکنید.
میتوان گفت که این سوال معمولا سوال اغلب خانمها در هنگام ارائه دادخواست طلاق به دادگاه میباشد. لازم است بدانید که تنها ارسال درخواست طلاق برای دادگاه کافی نیست! در واقع شما زمانی میتوانید حقوق مالی خود را دریافت کنید که دادگاه با درخواست طلاق شما موافقت کرده باشد و حق طلاق را به شما داده باشد. این مرحله از طلاق معمولا یکی از سختترین و زمان برترین مراحل طلاق میباشد که زن بایستی آن را طی کند. لازم است بدانید که دادگاه طی شرایط خاصی حق طلاق را به زن میدهد و زن بایستی با سند و مدرک اثبات کند که مشمول این شرایط میشود. پس از دریافت حق طلاق معمولا دادگاه حقوق مالی زوجه را به شما برمیگرداند بنابراین نگران حقوق خود پس از طلاق نباشید. در ضمن شما میتوانید برای دریافت حق طلاق و همچنین دریافت حقوق مالی زوجه از خدمات مشاوره با وکیل متخصص استفاده کنید.
درباره ازدواج موقت چه میدانید؟ ازدواج موقت به ازدواجی گفته میشود که مرد و زن طی مدت معلومی به عقد هم در میآیند و پس از گذشت این مدت دیگر به یکدیگر محرم نخواهند بود. حقوق مالی زوجه در ازدواج موقت با ازدواج دائم متفاوت میباشد. در واقع مهریه یکی از اصلیترین حقوق زن در ازدواج دائم و موقت میباشد و زن حق دریافت آن را دارد. در ازدواج موقت نیز مهریه بایستی در ابتدا مشخص شده و ثبت گردد و مرد موظف است که چه در صورت نزدیکی و چه در عدم نزدیکی این مهریه را تمام و کمال به زن بپردازد. حق دومی که زن در ازدواج با مرد دارد نفقه میباشد که این نفقه تنها در ازدواج دائم مطرح است. به عبارتی دیگر زنی که به عقد موقت مردی درآمده است، حق مطالبه خرج پوشاک، خوراک، مسکن و... را از مرد ندارد و تنها مقدار مهریه تعیین شده در عقد به او تعلق میگیرد.
در این بخش میخواهیم حقوق مالی زن در اسلام و همچنین قانون را شرح دهیم.
1. مهریه: همانطور که میدانید مهریه یکی از اصلیترین حقوق زوجه چه در اسلام و چه در قانون مدنی به حساب میآید. علاوه بر این مهریه عند المطالبه است و زن میتواند چه در طول زندگی مشترک و چه پس از طلاق مهریه خود را از همسرش طلب کند. همچنین باید بدانید که هم در عقد دائم و هم در عقد موقت مهریه به زن تعلق میگیرد.
2. نفقه: نفقه در واقع مایحتاج زوجه در زندگی مشترک میباشد که شامل خوراک، پوشاک، مسکن و... میشود. لازم به ذکر است که اگر زن خودش درآمد داشته باشد، مطابق با قانون و اسلام، مرد باز هم موظف است که نفقه او را پرداخت کند.
3. اجرت المثل: به حق الزحمه خدماتی گفته میشود که زن در خانه شوهر انجام داده است. این خدمات شامل نظافت منزل، پختن غذا، نگهداری از فرزندان و... میباشد.
1. آیا برای دریافت حقوق مالی زوجه باید مسیر سخت و دشواری را سپری کنیم؟
معمولا روندهای دادگاهی و حقوقی زمانبر و دشوار میباشد به همین دلیل برای موفقیت در این مسیر پیشنهاد میشود که از مشاوره حقوقی وکیل تلفنی استفاده کنید.
2. آیا مرد میتواند از پرداخت حقوق زن امتناع کند؟
خیر، اگر طرفین به هر دلیلی قصد طلاق را داشته باشند مرد بایستی حقوق مالی زوجه را پرداخت کند.
3. مشاوره حقوقی رایگان در وکیل تلفنی مخصوص چه کسانی است؟
این مشاوره مخصوص تمام کسانی است که برای اولین بار از خدمات وکیل تلفنی استفاده میکنند.
4. اگر توافقی از همسرم جدا شوم میتوانم حقوق مالی خود را مطالبه کنم؟
بله شما در هر شرایطی میتوانید حقوق خود را از همسرتان دریافت کنید مگر این که جور دیگری با او توافق کرده باشید.
5. اگر همسرم من را طلاق دهد میتواند حقوق مالیام را پرداخت نکند؟
خیر مرد در هر شرایطی موظف است حقوق زن را پرداخت کند.