در سال 1369 وزارت کار و امور اجتماعی قانونی را با هدف حمایت از جامعه کارگران قانونی تصویب کرد. بر اساس این قانون کلیه کارفرمایان جهت استخدام نیروی کار میبایست قراردادی با کارگر خود تنظیم نمایند. نکته اینجاست که تنظیم این قراردادها اصول خاصی دارد. در واقع طبق قانون تصویب شده، ساعات کاری، حداقل حقوق، بیمه و بسیاری از حقوق کارگران مشخص شده و امکان سوء استفاده و حق خوری از کارگران جامعه سلب میشود. به قراردادی که میان کارفرما و کارگر منعقد شده و باید بر اساس شرایط مدنظر وزارت کار و امور اجتماعی تنظیم گردد، قرارداد کار وزارت کار و امور اجتماعی گفته میشود. البته شاید این پیمان را با نامهایی نظیر قرارداد کار اداره کار نیز بشناسید.
برای انجام امور و چالشهای بزرگ مثل کنکور، درمان بیماری، ترتیب فرزندان و ... باید مشاوره دریافت کنید. مسائل حقوقی نیز مستثنی نیستند. مشاوره حقوقی تلفنی مناسب افرادی است که با کمبود وقت در طول روز مواجه هستند. جهت دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از برترین وکلای ایران با شماره 09212242670 و یا 02147625900 تماس حاصل نمایید.
اگر به قراردادهای رایج در سطح کشور مراجعه کنیم، میتوانیم با انواع توافقات مواجه شویم. قراردادهای اجاره، پیمانکاری، جعاله و ... تنها بخشی از انواع چنین توافقاتی هستند. در این میان دستهی دیگری از توافقات وجود دارند که کاربرد نسبتا رایجی دارند. این توافقات تحت عنوان قرارداد کار شناخته میشوند. اتفاقا ماده 7 قانون کار به تشریح این قراردادها پرداخته است:
باید بدانید تنظیم قرارداد کار اداره کار مستلزم رعایت ماده 10 قانون کار میباشد. در این قانون با هدف حمایت از حقوق کارگران، هر ساله حداقل دستمزد کارگر یا به عبارتی حقوق پایه وزارت کار مشخص میگردد. همچنین حداکثر ساعات کاری، حق بیمه، مرخصی استحقاقی، مرخصی استعلاجی و سایر حقوق کارگر تعیین میشود. بنا به همین موضوع کارفرما باید حتما تمام این موارد را در تنظیم قرارداد کار برای استخدام نیرو لحاظ کند.
به طور کلی قرارداد کار اداره کار شامل بندهای زیر میشود:
آیا میدانستید با مشاوره حقوقی انلاین و رایگان دیگر نیازی به پرداخت هزینه برای بهرهمندی از نظر وکلای مطرح ندارید؟ سوالات خود را ارسال کنید تا ظرف چند دقیقه پاسخ شما ثبت گردد.
مشاوره قرارداد کار |
مشاوره حقوقی اداره کار |
مشاوره امور اداری یا دولتی |
درباره ما |
تنظیم قراردادی چون قرارداد کار اداره کار میتواند بسیار مهم و کلیدی باشد. از همین رو به همهی کارفرمایان توصیه میشود حتما برای جذب نیرو از چنین توافقات مکتوبی استفاده کنند. از طرف دیگر این پیمانها برای کارگران هم حائز اهمیت میباشند. اما شاید بسیاری از افراد به ضرورت چنین عملی مطلع نباشند. بد نیست بدانید چنین توافقاتی به صورت دقیق حیطه وظایف طرفین اعم از کارفرما و کارگر را معین میکنند. همچنین شکایت از طرف مقابل با استناد به آنها آسانتر است. در نتیجه باید بدانید انعقاد قرارداد کار در زمان استخدام به مسئولیت پذیری هر چه بیشتر طرفین کمک میکند. همچنین این موضوع باعث کاهش اختلافات احتمالی در آینده خواهد شد.
چنانچه قصد امضای قرارداد کار وزارت کار و امور اجتماعی را دارید، بهتر است قبل از هر اقدامی ابتدا با یک وکیل مشورت نمایید. آن هم نه هر وکیلی، چرا که تنها یک وکیل اداره کار میتواند در این زمینه به شما کمک کند. در جلسه مشاوره شما میتوانید به نکات ریز و درشتی که پیرامون این توافق وجود دارد آشنا شوید. از طرفی تمام قوانین لازم برای عقد آنها به شما ارائه خواهد شد. مثلا این که در سال 1402 پایه حقوق وزارت کار چقدر است، هر کارگر حداکثر چه میزان در هفته باید کار کند یا ... .
اگر نیاز به مشاوره حقوقی داشته باشید، موسسه حقوقی وکیل تلفنی با ارائه انواع روشهای مشاوره با وکلا در خدمت شماست. شما میتوانید به صورت حضوری، تلفنی و حتی آنلاین با وکلای برتر در زمینه قانون کار مشورت کنید. لازم به ذکر است خدمات حقوقی وکیل تلفنی به صورت شبانه روزی و در تمامی ایام هفته حتی تعطیلات رسمی ارائه می گردد.
پیش یا پس از انعقاد قرارداد کار وزارت کار و امور اجتماعی دلایل مختلف وجود دارد که کارگر را مجاب مینماید تا از کارفرمای خود شکایت کند. ابتدا اجازه دهید برخی از مهمترین دلایل شکایت از کارفرما را بررسی کنیم:
در صورت مشاهده هرگونه از اعمال مذکور میتوان برای شکایت از کارفرما دست به کار شد. جهت شروع شکایت میبایست ابتدا درخواست خود را در سامانه جامع روابط کار به آدرس اینترنتی prkar.mcls.gov.ir ثبت نمایید. پس از احراز هویت در سامانه، ثبت دادخواست بدوی و تکمیل اطلاعات هویتی زمانی تحت عنوان جلسه سازش توسط اداره کار مشخص میگردد. این جلسه معمولا 2 هفته پس از ثبت درخواست برگزار میگردد. همچنین طرفین من جمله کارفرما از طریق پیامک از این جلسه مطلع میشوند. پس از حضور در دادگاه و ارائه مدارک و ادله مربوطه به کارشناس، رای نهایی صادر خواهد شد.
در انتها با هدف آشنایی شما عزیزان با قرارداد کار اداره کار یک نمونه فرم خام از این توافقات را ارائه کردهایم. شما میتوانید از این فرم جهت جذب نیروی مورد نیاز برای کار استفاده کنید:
مشخصات طرفین کارفرما: آقا / خانم ------------------ فرزند --------------- شماره شناسنامه ------------- به نشانی --------------------------------------------------- شماره تلفن ------------ کارگر: آقا / خانم ------------------ فرزند --------------- شماره شناسنامه -------------- شماره ملی -------------- میزات تحصیلات ---------- نوع و میزان مهارت ---------------- به نشانی --------------------------------------------------- شماره تلفن ------------
نوع قرارداد دائم □ موقت □ معین □
نوع کار یا حرفه: ---------------------
محل انجام کار: ---------------------
تاریخ انعقاد قرارداد: ---------------------
مدت زمان قرارداد: ---------------------
ساعت کاری: ---------------------
حق السعی مزد ثابت / روزانه / ساعتی --------------------- ریال حق مسکن ماهانه --------------------- ریال حق اولاد ماهانه --------------------- ریال پایه سنوات ماهانه --------------------- ریال کمک هزینه اقلام مصرفی ماهانه --------------------- ریال مزایای دیگر --------------------- ریال
نحوه پرداخت حق السعی حقوق به صورت روزانه / هفتگی / ماهانه به حساب کارگر به شماره ---------------- نزد بانک ---------- شعبه ---------- واریز میگردد.
*در ادامه میبایست سایر شرایط قرارداد کار را درج نمود.
این قرارداد در چهار نسخه تدوین گردیده است. این چهار نسخه به صورت مساوی بین کارگر، کارفرما، تشکل کارگزاری و اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی تقسیم شده است.
نام و نام خانوادگی کارفرما نام و نام خانوادگی کارگر امضا امضا
|