بیمه ضمن پوشش هزینههای درمانی، یک سرمایهگذاری آینده نگرانه برای دوران بازنشستگی محسوب میشود. از همین رو سازمان تامین اجتماعی برای کارکنان، کارگران و البته کارفرمایان، بیمههای مختلفی را در نظر گرفته است. برای مثال کارمندان و کارگران موسسات و سازمانهای دولتی و خصوصی ملزم به دریافت بیمهی اجباری هستند. منتهی این نوع بیمهنامه برای تمام افراد مناسب نیست. از همین رو سازمان تامین اجتماعی اقدام به رونمایی از بیمههای دیگری کرده است تا افراد با توجه به جایگاه شغلی خود بتوانند از آنها استفاده نمایند. بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد یکی از انواع بیمهها است که مشخصا مناسب افرادی با کسبوکار آزاد میباشد.
قبل و بعد از خواندن این مقاله میتوانید به راحتی و در سریعترین زمان مشکلات حقوقی خود را تنها با یک تماس برطرف کنید. جهت دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از برترین وکلای ایران با شماره 09212242670 و یا 02147625900 تماس حاصل نمایید.
برای آشنایی با ماهیت قرارداد بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد بهتر است ابتدا تعریف درستی از صاحبان حرف و مشاغل آزاد داشته باشیم. برای بسیاری از افراد، جامعهی صاحبان حرف و مشاغل آزاد مشخص نیست. همانطور که میدانید اغلب افراد در بخشهای دولتی و خصوصی مشغول فعالیت هستند، به طوری که به آنها کارمند یا کارگر اطلاق میشود. سازمان تامین اجتماعی کارفرمایان را ملزم کرده تا بخشی از بودجه خود را به بیمه اجباری کارمندان و کارگران خود اختصاص دهند.
در سمت مقابل افراد زیادی نیز مشاهده میشوند که به صورت خویش فرما و با دریافت مجوزهای مربوطه از مراجع ذی ربط کسبوکار خود را راه اندازی مینمایند. شایان ذکر است این افراد میتوانند تجارت خود را با جذب کارمند یا حتی انفرادی آغاز کنند. نکتهای که وجود دارد این است که این افراد به هیچوجه در طبقهبندی کارمند و کارگر قرار نمیگیرند. پس برای این افراد بیمهای تحت عنوان بیمه حرف و مشاغل آزاد در نظر گرفته شده است.
به طور ساده میتوان گفت منظور از "صاحبان حرف و مشاغل آزاد" در بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد همان کارفرمایانی و صاحب کارانی است که به صورت مستقل به کسب درآمد مشغول هستند. رانندگان درون شهری، کارفرمایان و خویش فرمایان، پیمانکاران و ... میبایست از این بیمه برای پوشش هزینههای درمانی و بازنشستگی استفاده کنند.
متقاضیان برای استفاده از خدمات هر بیمه باید شرایط خاصی داشته باشند. طبیعتا بیمه مشاغل آزاد هم شرایط خاص خود را دارد و تنها گروه خاصی میتوانند از خدمات این بیمه نظیر بازنشستگی، بیکاری و فوت بهرهمند شوند. برای مثال کارگران و کارمندان بخش خصوصی و دولتی که از بیمه اجباری بهرهمند هستند، از پرداخت حق بیمه حرف و مشاغل آزاد محروم میباشند. در ادامه شرایطی را که متقاضیان بیمه مذکور باید داشته باشند، معرفی میکنیم:
تنظیم قرارداد انلاین |
مشاوره حقوقی بیمه بیکاری |
مشاوره حقوقی امور اداری یا دولتی |
درباره ما |
مشاوره حقوقی انلاین و رایگان با وکلای موسسه حقوقی وکیل تلفنی راهکاری ایدهآل و مناسب برای شما عزیزان است تا به صورت رایگان و در قالب چت با وکلا مشورت کنید. پیشنهاد میکنم حتما از این روش برای حل و فصل مشکلات خود استفاده نمایید.
قرارداد بیمه یک عقد میان بیمهشونده و بیمه گذار است که در طول آن طرفین تعهداتی را برای عهده میگیرند. در قرارداد بیمه مشاغل آزاد فرد بیمه شونده موظف است در طول هر دورهی زمانی مشخص (معمولا ماهانه) حق بیمهی خود را به سازمان بیمه گذار پرداخت نماید. در مقابل بیمه گذار نیز موظف است بیمه شونده را تحت پوشش خدمات خود قرار دهد. این خدمات با توجه به بیمه و درصد پرداخت حق بیمه بسیار متفاوت هستند. به طور کلی در قرارداد بیمه شغل آزاد پوشش بخشی از هزینههای درمان، از کارافتادگی، بازنشستگی و فوت بر عهده بیمه گذار است.
در زمان تنظیم قرارداد بیمه تمام این موارد، از میزان حق بیمه پرداختی توسط بیمه شونده تا خدمات بیمه گر، در قرارداد درج میشود. بنابراین هرگونه مشکلی در آینده برای طرفین ایجاد شود، میتوان با استناد به متن قرارداد آن را برطرف کرد. در زمان ثبت نام برای بیمه مشاغل آزاد انعقاد چنین قراردادی اجباری است. در واقع متقاضی میبایست پس از عقد قرارداد نسبت به پرداخت حق بیمهی خود اقدام نماید.
در طول قرارداد بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد نکات ریز و درشتی نهفته است که دانستن این نکات، دست کم پیش از ثبت نام برای دریافت خدمات بیمه تامین اجتماعی الزامی است. در این بخش به بررسی نکات حقوقی مهم و کلیدی دربارهی این بیمه نامه خواهیم پرداخت:
اگر خواهان انعقاد قرارداد بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد با سازمان تامین اجتماعی هستید، ممکن است مشکلات و چالشهای حقوقی زیادی پیش روی شما وجود داشته باشد. آیا من مشمول این بیمه میشوم؟ آیا با پرداخت حق بیمه مشاغل آزاد میتوان از خدمات بازنشستگی استفاده کرد؟ میزان حق بیمه در سال 1402 چقدر است؟ ... . برای پاسخ دادن به سوالات این چنینی بهترین راهکار مشاوره حقوقی با وکیل بیمه است.
وکیل بیمه با توجه به دانش کافی و سابقهی طولانی در امر بیمه میتواند بهترین مشاوره حقوقی را به شما ارائه دهد. در ضمن خدمات حقوقی وکیل تلفنی به صورت شبانه روزی و در تمامی ایام هفته حتی تعطیلات رسمی ارائه می گردد. پس هیچ محدودیتی در زمان و مکان برای مشورت با وکلای موسسه حقوقی وکیل تلفنی وجود ندارد. اگر میخواهید اطلاعات خود را درباره انواع بیمه تکمیل کنید، هیچ چیز مثل مشاوره حقوقی بیمه نمیتواند برای شما مفید و کاربردی باشد.