مشاوره حقوقی ملکی یک ضرورت اجتناب ناپذیر در بازار معاملات است. در این مقاله به همراه تیم تخصصی وکیل تلفنی به ذکر نکات لازم در رابطه با مشاوره حقوقی املاک میپردازیم. این روزها بازار معاملات ملکی به شدت داغ است و اگر سری به محاکم بزنید، متوجه اختلافات و مشکلات حقوقی نشات گرفته از این مورد میشوید. متاسفانه حوزه املاک شمار زیادی از تخلفات و کلاهبرداریهای ملکی را به خود اختصاص داده است. از این جهت بهتر است قبل از این که اقدام به تنظیم قراردادهای ملکی کنید، نکات حقوقی آن را فراگیرید. در این مسیر موسسه وکیل تلفنی و وکلای ملکی مجرب آن در کنار شما هستند. پیش از ورود به بحث اصلی جا دارد در مورد تعریف قرارداد از زبان وکیل با همدیگر صحبت کنیم.
در ماده ۱۸۳ قانون مدنی عقد یا قرارداد نوعی توافق در میان دو طرف است که هر کدام از آنها در مقابل طرف دیگر، تعهدی را بر عهده میگیرند. در واقع عنصر اصلی تنظیم قرارداد ملکی همان توافق و تراضی میان دو سمت قرارداد است. با جاری شدن عقد یا قرارداد، تکلیف طرفین به اجرای تعهدات آغاز میشود. تعهدات دو طرفهای که در حقوق مدنی ایران واجد عنوان و احکام اختصاصی هستند، در دسته عقود معین قرار میگیرند. توافقات و تعهداتی که از عنوان و احکام خاص حقوق مدنی برخوردار نیستند هم، در ذیل ماده ۱۰ قانون مدنی قرار میگیرند و تابع قواعد و مقررات عمومی قراردادها هستند و آنها را به عنوان عقود غیرمعین میشناسند. با این حال تنظیم قرارداد ملکی خرید و فروش خانه، زمین و... تابع مقررات عقد بیع در قانون مدنی ایران هستند.
در راستای مشاوره حقوقی ملکی باید بدانید قرارداد مبایعه نامه ناشی از عقد بیع املاک، تعهداتی میان خریدار و فروشنده در نظر گرفته میشوند. در این قرارداد مبادله میان عوضین یعنی ملک و بهای ملک انجام میشود. قبل از اینکه بخواهید قرارداد مبایعه نامه را تنظیم کنید، باید نکاتی را مدنظر خود قرار دهید. در وهله اول موقعیت ملک مورد نظرتان را به دقت بررسی کنید و حتی اگر لازم است، پرس و جوهای میدانی را در این رابطه انجام دهید. به فکر منبع تامین مالی ثمن معامله خود باشید تا مشکلات حقوقی پیش روی ناشی از عدم اجرای تعهد گریبان گیر شما نشود. مبایعه نامههای ملکی به دو شکل سند عادی و سند رسمی قابل تنظیم هستند. هر دو شکل از مبایعه نامه در صورتی که طبق مقررات نگارش و تنظیم شوند قابل استناد و معتبر محسوب میشوند.
برای تنظیم قرارداد ملکی رسمی، خریدار و فروشنده که طرفین اصلی مبایعه نامه هستند، در دفترخانه اسناد رسمی حضور مییابند. قراردادهای غیررسمی یا به اصطلاح حقوقی اسناد عادی، همان مبایعه نامههای تنظیمی در بنگاههای مشاورین املاک هستند که میان خریدار و فروشنده تنظیم میشوند. قبل از تنظیم مبایعه نامه، باید نسبت به صحت مالکیت فروشنده اطمینان حاصل کنید. ریشه بسیاری از دعاوی حقوقی ملکی در نادیده گرفتن این نکته بسیار اساسی است. بنابراین برای تنظیم قرارداد ملکی بهتر است مشاوره با بهترین وکیل ملکی در موسسه حقوقی وکیل تلفنی را در اولویت قرار دهید.
در ادامه مشاوره حقوقی ملکی موسسه وکیل تلفنی، جا دارد به بررسی نکات ضروری در قرارداد خرید ملک بپردازیم. بدیهی ترین قسمت قرارداد ملکی مثل سایر قراردادها و عقود به مشخصات طرفین قرارداد، یعنی خریدار و فروشنده برمیگردد. بعد از این که مشخصات فروشنده و خریدار طی بندهای مجزای قرارداد تکمیل شد، نوبت به مشخصات ملک موضوع قرارداد میرسد. هر ملکی دارای یک سری مشخصات ثبتی، جغرافیایی، مساحت و... است. علاوه بر این مشخصات، شماره سریال سند مالکیت هم واجد اهمیت زیادی است. در عقد بیع که طبق مقررات قانون مدنی نوعی عقد معوض به شمار میرود، به ازای پرداخت ثمن معامله، مورد معامله یعنی ملک به خریدار منتقل میشود. ثمن معامله در واقع به زبان ساده همان پولی است که خریدار به فروشنده میپردازد تا ملک را خریداری کند.
مشاوره حقوقی الزام به تنظیم سند |
مشاوره حقوقی اثبات مالکیت |
مشاوره حقوقی سرقفلی |
مشاوره حقوقی ملکی |
درباره ما |
برای تعیین ثمن معامله باید توافقات کامل بین دو طرف انجام شود تا در آینده از بروز دعاوی حقوقی در این رابطه جلوگیری شود. با ثبت این توافق در مبایعه نامه، شخص متعهد به پرداخت ثمن معین میشود. از دیگر نکات ضروری در قراردادهای خرید ملک، مشخص کردن شرایطی است که طی آن مورد معامله یعنی ملک باید تحویل داده شود. معمولا ضمانت اجرای عمل نکردن طبق شرایط تحویل مورد معامله جبران خسارت است و در مواردی حتی عودت ثمن را با خود در پی خواهد داشت. طی این بند از قرارداد به تاریخ تحویل مورد معامله اشاره میشود. خسارت ناشی از عدم تحویل به موقع ملک به خریدار و مبلغ در نظر گرفته شده برای عدم اجرای تعهدات در همین قسمت درج میشود. در واقع آثار تعهدات مندرج در مبایعه نامه و خیارات قابل استناد طرفین مثل خیار غبن، تدلیس و... مورد اشاره قرار میگیرند.
ما در تیم مشاوره حقوقی ملکی موسسه وکیل تلفنی نکاتی را در خصوص تنظیم قراردادهای ملکی بیان کردیم. در این قسمت از بحث در مورد مزایا و معایب تنظیم قراردادهای ملکی در حضور وکیل صحبت خواهیم کرد. استفاده از وکیل در اکثر اعمال حقوقی علی الخصوص انعقاد قراردادهای ملکی جلوی مشکلات احتمالی آینده را میگیرد. در واقع با راهنمایی یک وکیل حرفه ای در این زمینه دیگر لازم نیست که نگران از دست رفتن سرمایه خود باشید. گاهی جزئی ترین اشتباهات در حوزه معاملات ملکی مشکلاتی را به وجود میآورند که رفع آنها مستلزم صرف زمان و هزینه زیادی است.
تنظیم تمامی بندهای قرارداد خود را از طریق مشاوره تلفنی حقوقی به وکلای موسسه حقوقی وکیل تلفنی بسپارید. اگر در خصوص عدم اجرای مفاد مندرج در قرارداد ملکی نیز با مشکلاتی مواجه شدید، وکیل میتواند بهترین راهنمایی ممکن را در کوتاه ترین زمان به شما ارائه دهد. حضور وکیل در معاملات ملکی تماما مزیت است و معایبی را نمیتوان برای آن متصور بود.
اگر به دنبال وکیل خوب برای اخذ مشاوره حقوقی ملکی هستید، احتمالا ابهاماتی در خصوص هزینه آن در ذهن شما ایجاد شده است. هزینه قرارداد ملکی با توجه به نوع ملک، استعلامات لازم و... میتواند متفاوت باشد. با این حال موسسه وکیل تلفنی به دلیل رعایت حال موکلین محترم سعی نموده، مناسب ترین هزینه ممکن را با بهترین کیفیت خدمات در نظر گیرد. برای اطلاع دقیق در این خصوص از طریق پلهای ارتباطی با ما در تماس باشید. همچنین میتوانید از مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان بهرهمند شوید.