" چگونه شکوائیه بنویسیم؟ " این سوال افرادی است که مایل به طرح شکایت بر علیه فردی هستند. اگر به دنبال طرح شکایت کیفری از یک فرد باشید، میبایست شکواییه تنظیم کنید. شکواییه یک نوع فرم شکایت است که در پی وقوع جرم به دادگاه کیفری تقدیم میشود. منتهی نحوه تنظیم شکواییه اصول خاص خود را دارد. متاسفانه بسیاری از افراد با نحوه تنظیم شکایت کیفری آشنایی ندارند. از همین بابت اگر با یک جرم کیفری مواجه شدهاید، پیشنهاد میکنم حتما این مقاله از سایت موسسه حقوقی وکیل تلفنی را مطالعه بفرمایید. در این مقاله به طور کامل به آموزش تنظیم شکوائیه خواهیم پرداخت.
قبل از آغاز مطلب درباره نحوه تنظیم شکواییه بد نیست بدانید اگر هرگونه سوالی پیرامون شکواییه و تنظیم آن برایتان ایجاد شود، میتوانید به راحتی و تنها ظرف چند دقیقه از طریق مشاوره حقوقی به این سوال پاسخ دهید. در ضمن خدمات حقوقی وکیل تلفنی به صورت شبانه روزی و در تمامی ایام هفته حتی تعطیلات رسمی ارائه می گردد. پس محدودیت زمانی برای دریافت مشاوره از وکیل معنا ندارد.
شکواییه یک ورق قضایی است که از آن برای طرح دعوای کیفری در محاکم قضایی استفاده میشود. بر خلاف دادخواست، معمولا جهت تنظیم شکواییه سختگیری چندانی وجود ندارد. برای مثال دادخواست باید حتما روی سربرگ دادگستری نوشته شود، اما شاکی میتواند شکایت خود را روی یک برگ معمولی، ولو به زبان عامیانه، نگارش نماید. با این حال اگر به دنبال نگارش شکواییه هستید، بهتر است از اوراق رسمی دادگستری برای این کار کمک بگیرید. در پاسخ به این سوال که چگونه شکوائیه بنویسیم، میتوان گفت فرم شکواییه باید شامل اطلاعاتی از قبیل مشخصات شاکی، مشخصات مشتکی عنه، وکیل، موضوع شکایت، دلایل و ضمائم، زمان و نشانی محل وقوع جرم و شرح شکایت باشد. در ادامه این موارد را بیشتر توضیح میدهیم:
با مطالعه لیست بالا گمان میکنم اکنون دیگر پاسخ این سوال که چگونه شکوائیه بنویسیم را بدانید. در ادامه به نکات حقوقی پیرامون نامه شکایت خواهیم پرداخت.
اکنون که تا حدود زیادی پاسخ به سوال چگونه شکوائیه بنویسیم را دریافت کردهاید، شاید بد نباشد اگر با نکات حقوقی پیرامون نحوه تنظیم شکواییه نیز آشنا شوید. در زمان نگارش شکواییه باید حتما حواس خود را جمع کنید و نکات زیر را مدنظر قرار دهید:
دقت کنید در زمان نوشتن شکواییه حتما به این نکات حقوقی توجه نمایید. برای مثال اگر موضوع شما به درستی انتخاب نشده باشد، یا اینکه ادله و مدارک مناسبی را به پیوست شکایت خود اضافه نکرده باشید، قطعا به مشکل خواهید خورد. چرا که ممکن است به شکایت شما رسیدگی نشود.
هزینه نگارش شکوائیه |
خدمات نگارش اوراق قضایی |
دفاتر خدمات قضایی |
درباره ما |
حالا که یاد گرفتید چگونه شکوائیه بنویسیم زمان آن است تا با نحوه ثبت شکواییه نیز آشنا شوید. پس از تنظیم شکواییه شما میبایست با در دست داشتن مدارک مورد نیاز به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نمایید. در این دفاتر میتوانید نامه شکایت خود را به دادگاه تسلیم نمایید. برای این کار باید نامه شکایت و مدارک هویتی خود را به کارمندان دفتر خدمات قضایی تحویل دهید. پس از بررسی مدارک، شکایت شما به دادگاه ارجاع داده میشود. در زمان ثبت شکایت کیفری درخواست شاکی نخست به دادسرا ارسال خواهد شد. پس از بررسیهای لازم، در صورتی که شکایت فرد مورد قبول واقع شود، پرونده فرد به دادگاه کیفری انتقال داده میشود.
آیا میدانستید یکی از ارزانترین و سادهترین راههای رسیدن به پاسخ سوالات حقوقی، مشاوره حقوقی انلاین و رایگان است. در این روش شما سوالات خود را در قابل چت از وکلای وکیل تلفنی میپرسید. سپس وکلا ظرف چند دقیقه پاسخ شما را ارائه خواهند کرد. پیشنهاد میکنم اگر یک سوال حقوقی ذهن شما را مشغول کرده است، حتما از این روش استفاده بفرمایید.
مرجع صالح برای رسیدگی به شکواییه دادسرا است. البته مرجع صالح برای جرمهایی که محل وقوع آنها مشخص است، دادسرای محل وقوع جرم محسوب میشود. اما اگر محل وقوع جرم مشخص نباشد، شکایت به دادسرایی ارجاع داده میشود که جرم در آن زمینه مشهود است یا اینکه متهم در آن محل دستگیر شده است. به هر ترتیب پس از تنظیم شکواییه و ارائه آن به دادسرا، تحقیقات لازم از طریق اداره آگاهی یا کلانتری انجام خواهد شد. حتی شاید دادسرا افراد را به صورت جداگانه جهت توضیح پارهای از مسائل به محل احضار کند. پس از بررسیهای اولیه اگر شکایت شاکی مورد قبول واقع شود، شکایت به دادگاه صالح ارجاع داده میشود.
اگرچه ما سعی کردیم در این مقاله به تمام آنچه که باید درباره چگونه شکوائیه بنویسیم بدانید بپردازیم. اما با این حال ممکن است سوالات متعددی برای شما بروز پیدا کند. برای مثال چگونه عنوان شکواییه را انتخاب کنیم؟ در چه زمانی باید تقاضای مطالبه خسارت را مطرح نماییم؟ آیا نوشتن شکواییه روی سربرگ دادگستری تاثیری در رسیدگی به شکایت کیفری دارد؟ هزاران هزار سوال میتواند درباره تنظیم شکوائیه ذهن شما را به چالش بکشاند. خوشبختانه شما میتوانید از طریق مشاوره حقوقی تلفنی به این سوالات و چالشها پاسخ دهید. جهت دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از برترین وکلای ایران با شماره 09212242670 و یا 02147625900 تماس حاصل نمایید.
فراموش نکنید در جلسه مشاوره تلفنی شما با وکلای پایه یک دادگستری صحبت خواهید کرد. بنابراین پاسخ سوالات شما به صورت کامل و جامع ارائه خواهد شد. از طرفی به دلیل 24 ساعته بودن مشاوره با وکلای وکیل تلفنی هیچ محدودیت زمان برای مشورت با وکلای ما وجود ندارد. شما میتوانید در هر ساعت از شبانه روز با وکیل تماس بگیرد.