زوجهایی که به دلیل اختلاف نظرهای غیرقابل حل، از هم جدا شدهاند با مسالهای به نام دستور ملاقات فرزند روبرو هستند. دلیل صدور چنین دستوری این است که یکی از والدین طبق قانون، حضانت فرزند را بر عهده دارد. در نتیجه والد دیگر میتواند در زمانهای مقرر شده فرزندش را ملاقات کند.
حالا اگر این بین مشکل حقوقی پیش بیاید که طرفین مجبور به حل و فصل آن شوند، ممکن است دستور ملاقات متوقف شود. در این صورت والدی که چنین حقی را قبلا داشته میتواند با اعتراض به قانون، به دنبال دریافت دستور موقت ملاقات فرزند باشد. پس تا روال قانونی انجام شود، میتواند به صورت موقت فرزند خود را ملاقات کند.
براساس قانون، کودکان فارغ از اینکه دختر باشند یا پسر تا سن 7 سالگی با مادر زندگی میکنند. بعد از آن، بسته به اینکه دختر هستند تا 9 سالگی و پسرها تا 15 سالگی باید با پدر زندگی کنند. بعد از این سن که هرکدام به بلوغ رسیدهاند، میتوانند در مورد والدی که قصد زندگی با او را دارند، تصمیم بگیرند.
دستور موقت هم به صورت کلی در مواردی صادر میشود که باید مراجع قانونی در مورد آن بررسی کرده و دعوی را حل و فصل کنند. پس تا زمان رسیدگی نهایی به پرونده دستور موقتی برای آن صادر میشود. در مورد ملاقات فرزند هم در ماده 174 صحبت شده که والدین میتوانند تا صدور نتیجه نهایی، فرزند را ملاقات کنند.
برای دریافت دستور ملاقات فرزند باید به دفاتر خدمات قضایی الکترونیک مراجعه کنید. مدارک لازم برای ثبت دستور موقت ملاقات فرزند شامل اصل شناسنامه، کارت ملی، سند ازدواج و طلاق نامه است. با ارائه این موارد و البته مشورت با یک وکیل کاربلد و دریافت مشاوره حقوقی میتوانید متوجه شوید که کمتر از یک ماه این دستور صادر خواهد شد.
والدی که دستور موقت ملاقات فرزند را دارد، میتواند در زمانهای توافق شده با والد دیگر یا زمانهای صادر شده از جانب دادگاه با فرزندش ملاقات کند. حالا ممکن است این والد باعث بروز آسیبی به فرزند شود، در این صورت والدی که حضانت فرزند را برعهده دارد با آن مخالفت کند. به این معنا که احتمال میدهد والدی برای فرزند خطری داشته باشد.
در این صورت والدی که حضانت را برعهده دارد میتواند به دادگاه مراجعه کرده و به این دستور ملاقات موقت صادر شده اعتراض کند. این احتمال وجود دارد که اگر ادله ارائه شده مستحکم باشند، دادگاه این دستور ملاقات را لغو کند.
میتوان به این صورت گفت که اگر بتوانید وکیلی را استخدام کنید که حرفهای و متخصص باشد، میتواند با بررسی اسناد و مدارک موجود ادله محکمه پسندی را به دادگاه ارائه دهد تا دستور لغو ملاقات موقت فرزند صادر شود.
مشاوره حقوقی فرزند |
مشاوره حقوقی دستور موقت |
دادخواست ملاقات با فرزند |
مشاوره حقوقی خانواده |
درباره ما |
برای اینکه نسبت به دستور موقت ملاقات فرزند اعتراض کنید، لازم است تا شکواییه را تنظیم کنید. اگر تنظیم شکواییه را از طریق مشاوره حقوقی تلفنی به یک وکیل بسپارید هم نتیجه تخصصی بوده و هم هزینه کمتری بابت آن خواهید پرداخت. براساس قانون حمایت از خانواده، افراد ذی نفع مانند مادر یا پدر کودک میتوانند با استناد به ادله محکمه پسند نسبت به دستور ملاقات اعتراض کنند.
یک نکته مهم این است که اقدام به ممانعت از ملاقات فرزند در صورتی که دلیل مناسبی برای آن وجود نداشته باشد، میتواند فرد را با جریمه روبرو کند. به همین دلیل هنگامی که تصمیم به چنین کاری گرفتید، باید به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنید. سپس با نگارش شکواییه و ارائه مدارک هویتی، تشکیل پرونده دهید.
این پرونده به نزدیکترین شعبه دادگاه خانواده در شهر محل زندگی شما ارجاع داده میشود. در انتها هم جلسات دادگاه برگزار خواهند شد. یک مساله حیاتی این است که میتوانید در هنگام برگزاری جلسات، همراه خود یک وکیل یا مشاور حقوقی داشته باشید.
همانطور که گفتیم طبق قانون اگر زوجین طلاق بگیرند هم هر دو والد اجازه ملاقات با فرزند خود را دارند. در صورتی که هریک از ذی نفعان چنین حقی را از والد بگیرد، فرد میتواند به آن اعتراض کند. در پی اعتراض و رسیدگی به پرونده ممکن است والدی که مانع از ملاقات فرزند شده با مجازات روبرو شود. جزای نقدی درجه هشت هم به معنای جریمه تا سقف یک میلیون تومان است. به همین دلیل توصیه میشود تا افراد قبل از هرگونه اقدام قانونی به دنبال استخدام یک وکیل کاربلد در این زمینه باشند.
وظیفه اصلی وکیل، دادن مشاورههای حقوقی و راهنمایی بوده تا از هرگونه جریمه در آینده جلوگیری شود. به همین دلیل حتما برای استخدام وکیل به سراغ موسسات حقوقی معروف و شناخته شده بروید. در این صورت هزینهای که برای استخدام وکیل کردهاید، به هیچ عنوان هدر نمیرود، زیرا برخی موسسات حقوقی بابت هزینه بالایی که دریافت میکنند به هیچ عنوان خدمات مناسبی ارائه نمیدهند.
مرجع صالح برای اعتراض به دستور موقت ملاقات فرزند همان دادگاهی بوده که پرونده حضانت را پیگیری میکند. پس میتوان گفت که دادگاه خانواده همان مرجع صالحی بوده که وظیفه رسیدگی به پرونده حضانت را برعهده دارد. هنگامی که به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه میکنید تا روند رسیدگی به پرونده را در دستور کار خود قرار دهند، پرونده به نزدیکترین شعبه دادگاه خانواده محل زندگی شما ارجاع داده میشود.
در این شعبه، جلسات دادگاه برگزار شده و نتیجه به سمع و نظر شما میرسد. یک نکتهای که در این مورد وجود دارد این است که اگر امکان شرکت در جلسات دادگاه را ندارید میتوانید با استخدام یک وکیل این مسئولیت را به فردی حرفهای بسپارید.
موسسه حقوقی وکیل تلفنی به صورت شبانه روزی و در تمام روزهای هفته آماده بوده تا خدمات مشاورهای خود را ارائه دهد. شما میتوانید علاوه بر این از مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان هم بهرهمند شوید. برای رزرو وقت مشاوره در سریعترین زمان ممکن میتوانید با شماره تلفنهای 02147625900 و 09212242670 تماس بگیرید.