موسسه وکیل تلفنی

  • مرسانا رنجبری گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۲:۴۳:۳ تاریخ ۱۴۰۳/۹/۳
  • فاطمه همایون منش گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۲۰:۱۵:۳۰ تاریخ ۱۴۰۳/۹/۲
  • سمانه نظریان گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۲:۲۶:۳۱ تاریخ ۱۴۰۳/۹/۱
  • Zahra Madani گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۴:۴۱:۳ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۹
  • جواد سالاری گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۱:۵۰:۲۱ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۸
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۸:۵۸:۱ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۸
  • امیرحسین میرزاخانی امیرحسین میرزاخانی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۸:۵۶:۳۷ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۷
  • نگار عبادي گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱:۷:۲۴ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۷
  • روبینه حسین زهی روبینه حسین زهی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۲۱:۴۶:۵۷ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۶
  • روبینه حسین زهی روبینه حسین زهی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۲۱:۴۵:۳۵ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۶
انجمن وکیل تلفنی

مشاوره حقوقی ارث همسر

مشاوره حقوقی ارث همسر

  • توسط هادی توکلی
  • ۱۴۰۰/۴/۲ | ۱۶:۱۲:۵۶

مشاوره حقوقی در مورد ارث همسر

زن و شوهر به سبب از یکدیگر ارث می برند، به عبارتی نه مانع ارث وارثان نسبی می شوند و نه وارثی، مانع ارث بردن آن دو می شود؛ قانون مدنی اعلام می دارد که زن و شوهر در تمامی طبقه ها از یکدیگر ارث می برند؛ از این رو، بر آنیم تا در ادامه این مطلب به جزئیات و حواشی ارث همسر پرداخته و آن ها را مورد شرح و بسط تخصصی قرار دهیم؛ اما قبل از آن از شما خواستاریم که ویدئوی یک دقیقه ای زیر را اکیداً مشاهده فرمایید.

 

توصیات بانوی وکیل ما در خصوص ارث و میراث

 

 instant WhatsApp consultancy reservation

درخواست مشاوره حقوقی (خط ویژه )

021-47625900

برای اتصال به درگاه پرداخت آنلاین و دریافت ارزان ترین مشاوره تلفنی فوری و 24 ساعته با سرشناس ترین وکلای متخصص در ایران، قاب طلایی زیر را لمس کنید.

 

 

inexpensive telephone legal advice

چارت های اقتصادیِ هزینه ی مشاوره حقوقی تلفنی با برترین وکلای دادگستری

مدت زمان مشاوره حقوقی

اجرت (تومان)

۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل

20.000 هزار تومان

10 دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل

30.000 هزار تومان

15 دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل

50.000 هزار تومان

20 دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل

60.000 هزار تومان

30 دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل

90.000 هزار تومان

1 ساعت مشاوره حقوقی با وکیل

150.000 هزار تومان

پرداخت آنلاین و رزرو مشاوره حقوقی تلفنی فوری

*توجه*

لطفاً پس از پرداخت، دکمه اتصال به واتساپ وکیل را که در همین زیر آمده است را لمس نموده و تصویر فیش واریزی را به آن ارسال نمایید تا وکیل در کمتر از 5 دقیقه با شما تماس بگیرد.

 

instant contact with lawyer in whatsapp

روش پرداخت بعدی به این صورت می باشد که یکی از مبالغ فوق را به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۳۸۲۲۸۴۵۳۸ به نام هادی توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را به شماره ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ پیامک یا واتساپ نمایید تا وکیل در کمتر از ۵ دقیقه به خط شما تماس حاصل کند.

مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان کلیک کنید

 

"سریع ترین راه برای فهمیدن معتبر بودن سایت و وکلای مشغول به کار در آن، بررسی نماد اعتماد آن سایت است؛ به انتهای هر سایت بروید تا وجود این نماد را بررسی نمایید"

 

توجه: تمامی مواردی که در این صفحه ذکر شده اند مطابق با قوانین حاکم بر کشور بوده و این مطالب به هیچ عنوان با مطالب وزارت دادگستری کل کشور مغایرتی ندارد؛ لذا با خیال راحت به خواندن مطالب ادامه دهید.
 

توجه: در صورتیکه در خارج از کشور اقامت دارید می توانید از همکاران ما در خارج از کشور کمک بگیرید و با آنها تماس برقرار کنید.

 

وکلای دادگستری ارث و میراث در وکیل تلفنی، به صورت 24 ساعته آنلاین و در دسترس هستند تا به رایگان پاسخگوی سوالات آنلاینی باشند که شما در این حوزه ارث همسر طرح می کنید؛ اما اگر لازم می بینید که با وکلای ما مشاوره تلفنی را تجربه نمایید، بازهم بهترین تصمیم را گرفته اید؛ چراکه ارزان ترین مشاوره حقوقی تلفنی 24 ساعته ای که دارای ضمانت قیمت و کیفیت است را تنها در موسسه حقوقی ما می توانید یافت کنید؛ برای اطلاع از شرایط دریافت این مشاوره، تنها کافیست که تصویرک زیر را لمس کنید.

 

 

 

تکلیف ارث در حین حیات زوجین

 

heritage situation in the living time of partners

مشاوره حقوقی 24 ساعته با وکیل ارث متخصص

 

مطابق ماده ۹۱۳، هر گاه هریک از زوجین زنده باشند، سهم خود را می برند و در این حالت فرض بر حالت زیر است:

  • "در صورتی که زن و شوهر، فرزند یا اولاد نداشته باشند، نصف ترکه برای زوج و ربع آن برای زوجه محسوب می شود و در صورتی که اولاد یا اولادِ اولاد (نوه) داشته باشد، ربع ترکه برای زوجه و ثمن ترکه برای زوجه خواهد بود و بقیه ترکه طبق قانون بین وراث تقسیم می شود".

 

انواع مواد قانونی ارث بردن از همسر در قوانین مدنی ایران

 

برای اتصال به درگاه پرداخت آنلاین و دریافت ارزان ترین مشاوره تلفنی فوری و 24 ساعته از سرشناس ترین وکلای متخصص در ایران، تصویرک زیر را لمس نمایید.


 

مطابق ماده ۹۲۷، قانون مدنی در طبقه دوم ...

  • هریک از زوجین که باشد فرض خود را از ترکه می برند که نصف اصل ترکه برای زوج و ربع آن برای زوجه است.

 

مطابق ماده ۹۳۸ قانون مدنی در طبقه سوم ...

  • هر کدام از زن و شوهر فرض خود را از اصل ترکه می برد که عبارت است از نصف ترکه برای زوج و ربع آن برای زوجه.

 

مطابق ماده ۹۴۰، تنها زن و شوهری از همدیگر ارث می برند که زوجیت آنها دایمی باشد، دو شرط برای توارث بین زن و شوهر باید وجود داشته باشد:

  1.  یکی وجود پیمان زناشویی در زمان مرگ و دیگری دایمی بودن زوجیت است و البته در این صورت، اگر مانعی نباشد سبب انتقال بخشی از ترکه به زن یا شوهر می شود (وقوع نزدیکی از شرایط ارث بردن زن و مرد از یکدیگر نیست).
  2. مورد بعدی که از موارد عدم ارث بردن زن و شوهر از یکدیگر می شود، قتل هریک از زن وشوهر توسط دیگری است.

توجه: اگر همسر مسلمان بعد از مرگ او کافر بشود از ارث او محروم می شود؛ در واقع کفر، از موانع ارث بردن زن و شوهر از یکدیگر است.

 

مطابق ماده ۹۰۵ قانون مدنی ...

  • اگر برای زوجه فقط زوج وارث باشد زاید بر فرض آن که یک دوم هست، به او رد می شود؛ به عبارت دیگر اگر شوهر تنها وارث زن باشد، تمام ترکه را به ارث می برد؛ اما اگر زن تنها وارث شوهر باشد، بیشتر از یک چهارم ارث نمی برد و مابقی ماترک متعلق به دولت خواهد بود.

 

همچنین مطابق ماده ۹۴۶، شوهر از تمام اموال زن ارث می برد؛ ولی ...

  • زن از اموال منقول و از ابنیه و اشجار ارث می برد؛ مبنای حکم این ماده آیه ۱۱ از سوره نساء می باشد؛ در واقع زن از زمین ارث نمی برد و از مالک شدن عین بنا و درختان محروم است و سهم خود را از بهای آن ها می برد.

 

توجه: محروم کردن زن از زمین جنبه ی استثنایی دارد و باید به صورت تفسیر محدود ایجاد شود و هرجا شکی در غیر منقول شدن مالی بشود یا تردید در پیوستن حقی به زمین بشود، باید اصل را بر وراثت گذاشت.

 

در قیمت گذاری بهای بنا و درختان زمین باید آن را با فرض مستحق بودن بقا در زمین بدون مزد تقویم کرد؛ یعنی چنین فرض کرد که بنا و درخت به رایگان بر زمین ایجاد شده است؛ چون دو شرط مستحق بودن بقا در زمین و رایگان بودن این استحقاق بر بهای این اموال و در نتیجه به ارث زن می افزاید؛ ضمناً ارزیابی بنا و درختان در زمان مرگ شوهر شرط است و بعد از آن هر تغییری که در این قیمت ایجاد شود و هر خرابی که به بار آید در ارث زن موثر نیست.

 اگر وارثان بها را به زن ندهند، زن می تواند فرض خود را از عین بنا و درختان اخذ کند؛ به عبارت دیگر بنا و درختان مانند وثیقه طلب زن از بابت ارث است و وارثان بدهکاران و صاحبان وثیقه هستند و مانند هر بدهکار دیگری تا پرداخت آن بدهی حق تصرف و تغییر و انتقال در عین مال را ندارند؛ طلب زن از ارث حال است و برای وصول آن می تواند اقامه دعوا کند و در هنگام تقسیم از دادگاه بخواهد که مقدار آن را تنظیم کند ودر فرض او بگنجاند.

 

نحوه ارث بردن زن از زمین و درختان

 

way of retrieving female heritage

ارزان ترین مشاوره تلفنی ارث با وکیل آنلاین ارث

 

زن در جهت استیفاء حق خود از عین ابنیه و اشجار می تواند ورثه را مجبور به فروش عین کند ...

  • مطابق ماده ۹۴۵ قانون مدنی: اگر مردی مریض باشد و زنی را به عقد خود درآورد و به خاطر همان مرض، قبل از دخول بمیرد، زن وارث او لحاظ نمی شود؛ ولی اگر بعد از دخول یا بعد از سلامت شدن از آن مرض بمیرد، زن میراث دار او خواهد شد.

 

  • مطابق ماده ۹۴۴ قانون مدنی: اگر شوهر در صورتی که دارای مرضی هست، زن خود را طلاق دهد و به مدت یکسال از تاریخ طلاق به همان مرض فوت کند، زن از او ارث می برد.

 

  • مطابق ماده  ۹۴۳ قانون مدنی: در صورتی که شوهر زن خود را طلاق رجعی دهد، هر یک از دو زن و شوهر که قبل از انقضای عده بمیرد، دیگری وارث او خواهد بود؛ ولی اگر فوت یکی از آن ها بعد از انقضای عده باشد یا طلاق باین بوده باشد، زن و شوهر دیگر وراث همدیگر نخواهند بود؛ البته در صورتی که شوهر داری همسران متعدد باشد، ربع یا ثمن ترکه که تعلق به زن دارد به صورت مساوی بین آن ها تقسیم می شود.

 

رویکرد تغییر فرض زن و شوهر نسبت به همدیگر

 

 

تفاوت فرض زن و شوهر نسبت به همدیگر به حکم قرآن است و نمی توان آن را در حقوق اسلامی و زیر نظر قانون اساسی تغییر داد، اما ...

ساده ترین وسیله برای تغییر فرض زن متوسل شدن به وصیت است؛ شوهر در صورتی که تمایل داشته باشد، می تواند ثلث ترکه خود یا کمتر از آن را به نفع زن خود وصیت کند و به این صورت به فرض او اضافه کند.

 زن تنها به فرض ارث می برد و بقیه ترکه به آن ها رد نمی شود و زوجه زمانی که تنها وارث منحصر به فرد باشد، یک چهارم ترکه را به ارث خواهد برد و مابقی ترکه در حکم مال اشخاص بدون وارث خواهد بود و مطابق ماده ۸۶۶ عمل خواهد شد.

 

نکته: شوهر به فرض ارث می برد و هیچ وارثی نمی تواند حاجب او بشود؛ لازم به ذکر است که قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران از مواد ۹۴۰ تا ۹۴۹ تحت عنوان میراث زوج و زوجه به تشریح مباحث ارث بردن زوج و زوجه از یکدیگر پرداخته است؛ در نکاح منقطع زن و شوهر وارث همدیگر نخواهند بود، حتی اگر شرط شده باشد.

 

نگارنده متن: خانم جانی.

ویراستار: آقای هادی توکلی.

 

در موسسه وکیل تلفنی برای مشاوره حقوقی آنلاین، کافی است در وب سایت ثبت نام نموده و ثبت سوال حقوقی بفرمایید تا بلافاصله ارتباط آنلاین مستقیم با وکیل پایه یک دادگستری به صورت رایگان برایتان مهیا شود؛ البته می توانید با مطالعه مطالب مشابه زیر، دانستنی های حقوقی خود را افزایش داده تا در روز مبادا از این اطلاعات استفاده نمایید.

ضمانت کیفیت خدمات حقوقی

مشاوره فوری با وکیل ارث

وکیل واتساپی 24 ساعته

بهترین رویکرد نسبت به توقیف سهم الارث

مشاوره حقوقی نفقه

نگارش فوری انواع دادخواست ها

درباره ما

 

 


لیست هزینه مشاوره تلفنی با برترین وکلای دادگستری

((بعد از پرداخت، وکیل پایه یک دادگستری زیر 5 دقیقه جهت مشاوره با شما تماس می‌گیرند))

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی شبانه روزی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت آنلاین
5 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
20دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
30دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
مشاوره حقوقی تلفنی با دکتر هادی توکلی وکیل پایه یک دادگستری 950,000 هزار تومان پرداخت آنلاین

لیست هزینه مشاوره تلفنی با برترین وکلای دادگستری

((بعد از پرداخت، وکیل پایه یک دادگستری زیر 5 دقیقه جهت مشاوره با شما تماس می‌گیرند))

جدول مشاوره حقوقی تخصصی شبانه روزی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت آنلاین

لطفاً پس از پرداخت، لوگوی واتساپ زیر را لمس نموده و تصویر فیش واریزی را به آن ارسال نمایید تا وکیل در کمتر از ۵ دقیقه با شما تماس بگیرد.

روش پرداخت بعدی به این صورت می باشد که یکی از مبالغ فوق را به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۳۸۲۲۸۴۵۳۸ به نام هادی توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را به شماره ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ پیامک یا واتساپ نمایید تا وکیل در کمترین زمان به خط شما تماس حاصل کند.

درخواست مشاوره تلفنی با وکیل: 02147625900

مشاوره فوری با وکیل: 09212242670

مشاوره حقوقی تلفنی 24 ساعته ارزان

02147625900

 

مشاوره حقوقی فوری شبانه روزی

09212242670

 

واحد وکالت تلفنی

 

ایمیل وکیل تلفنی

vakiltel@gmail.com

 

ایمیل مالی وکیل تلفنی

vakiltelmali@gmail.com

 

واحد گارانتی مشاوره حقوقی

hade_tavakoli@yahoo.com

 

شماره پیامک مشاوره حقوقی

30007002700242

 

واحد مشاوره حقوقی مازندران:

مازندران شهرستان آمل خیابان هراز افتاب یک ساختمان ایران مهر طبقه چهارم واحد 12 

 

قوانین و مقررات وکیل تلفنی 

مشاوره حقوقی مشاوره حقوقی تلفنی  مشاوره حقوقی فوری اورژانس مشاوره حقوقی