افرادی که برای خروج از تمامی مرزهای کشور ممانعت شوند به اصطلاح ممنوع الخروج شده اند. ممنوع الخروج کردن دلایل مختلفی دارد، مهریه یکی از این دلایل است که زوجه می تواند از طریق آن زوج را ممنوع الخروج کند. حق خروج زوجه نیز براساس قانون در اختیار زوج است و اگر زوج اجازه ندهد زوجه حتی نمی تواند گذرنامه نیز دریافت کند. شرایط متعددی در ممنوع الخروج کردن زوج یا زوجه وجود دارد به همین میزان نیز برای رفع ممنوعیت شرایط گوناگون وجود دارد. برای اینکه بدون مشکل به هر کدام از این موضوعات حقوقی ورود شود نیاز است از مشاوران یا وکیل های متخصص در این حوزه مشاوره گرفت.
مهریه مقدار مالی است که زوج در ضمن عقد مجبور به پرداخت آن خواهد شد و طبق قانون زوجه هر زمانی آن را مطالبه کند زوج باید آن را به صورت نقدی یا در صورت عدم توانایی مالی بصورت قسطی بپردازد. اما اگر زوج از پرداخت مهریه امتناع کند زوجه می تواند از طریق مراجع قضایی اقدام به توقیف اموال و ممنوع الخروج کردن زوج بنماید. زوجه می تواند با مراجعه به مراجع قضایی و اجرائیه ثبت نسبت به ممنوع الخروج کردن زوج اقدام نماید. اگر زوج محکوم به پرداخت مهریه به زوجه شده باشد و نسبت به پرداخت آن اقدامی نکند با درخواست زوجه ممنوع الخروج خواهد شد و تا تعیین تکلیف نکردن موضوع نمی تواند تحت هیچ شرایطی از کشور خارج شود. این امکان وجود دارد زوجه بر اساس ماده ۲۳ قانون محکومیت های مالی از دادگاه درخواست کند قرار ممنوع الخروج کردن شوهر صادر شود.
زن می تواند از طریق دادگاه خانواده قرار ممنوع الخروجی زوج را بگیرد. همچنین این امکان برای زوجه فراهم است تا با مراجعه به دفترخانه ای که ازدواج را در آن ثبت کرده است اجرائیه برای دریافت مهریه را بگیرد. اگر مدت ده روز از اجرائیه و ابلاغ آن به زوج بگذرد اما زوج اقدامی برای پرداخت مهریه نکرد، زوجه به اجرائیه ثبت برود و از آن طریق درخواست توقیف اموال و ممنوع الخروجی را درخواست کند. ممنوع الخروج کردن زوج از طریق اجرائیه ثبت راحت تر و سریع تر از اقدام از طریق دادگاه خواهد بود. زوجه می تواند برای ممنوع الخروج کردن زوج وکالت به وکیل بدهد یا برای سهولت در کار با استفاده از مشاوره واتس اپی آنچه لازم است را با وکیل متخصص در میان بگذارد. اگر از طرف دادگاه یا ثبت قرار ممنوع الخروج صادر شود به زوج ابلاغ نخواهد شد و فرد تا زمانی که به اداره گذرنامه یا یکی از مرزها برای خروج از کشور اقدام نکند از ممنوع الخروجی خود اطلاع نخواهد داشت.
برای اینکه دستور ممنوع الخروج کردن زوج رفع شود زوج باید وثیقه محکمی در اختیار دادگاه قرار دهد. همچنین زوج می تواند با پرداخت کل مهریه تقاضای رفع ممنوع الخروجی را از دادگاه داشته باشد. تقسیط مهریه نیز راه دیگری برای رفع ممنوع الخروجی زوج است اگر اعسار مهریه توسط دادگاه پذیرفته شود و زوج پیش آن را پرداخت کند قرار ممنوعیت خروج از کشور از بین خواهد رفت. راه های متعددی برای رفع ممنوع الخروجی زوج از جمله رضایت زوجه وجود دارد اما برای رسیدن به نتیجه ای مطلوب و جلوگیری از طولانی شدن درخواست از طریق مشاوره حقوقی آنلاین با وکیل 24 ساعته در سریعترین زمان ممکن نسبت به رفع ممنوع الخروجی اقدام کنید. اگر ممنوع الخروج کردن از طریق اداره ثبت اتفاق بیفتد تنها در دو حالت این ممنوعیت رفع خواهد شد این دو حالت شامل پرداخت مهریه و جلب رضایت همسر خواهد بود.
قانونا بدون هیچ اقدامی زن بدون اجازه شوهر نمی تواند از مرزهای کشور خارج شود. برای اخذ پاسپورت نیاز به اجازه محضری شوهر است همچنین بعد از دریافت پاسپورت توسط زن، زوج می تواند نسبت به ممنوع الخروج کردن زوجه اقدام کند. اگر زوجه در دوران مجردی پاسپورت اخذ کرده باشد زوج می تواند با مراجعه به اداره گذرنامه مدارکی همچون اصل سند ازدواج و درخواست ممنوع الخروجی زوجه را ارائه دهد و بعد از بررسی مدارک توسط متصدی مربوطه تایید ممنوع الخروجی در سیستم ثبت خواهد شد. شوهرانی که خود در خارج از کشور اقامت دارند امکان ممنوع الخروج کردن همسران خود را نخواهند داشت. اینکه حق خروج از کشور زنان در اختیار همسرانشان است برای برخی از افراد خوشایند نخواهد بود از این رو زن ها می توانند در هنگام عقد این موضوع را در سند ازدواج بگنجانند و بعنوان یک شرط حق خروج از کشور را در اختیار بگیرند. اما نکته مهم این است تنها سند ازدواج برای اداره گذرنامه کافی نیست و باید در حین چنین شرطی وکالت نامه بلاعزل نیز از زوج دریافت شود. قبل از ازدواج برای درج شرایط گوناگون نیاز به مشاوره حقوقی با وکیل متخصص است. دادستانی نیز اگر تشخیص دهد خروج زن از کشور بنا بر دلایلی همچون دیدار با پدرو مادر یا بیماری زن لازم و ضروری است مجوز قضایی برای خروج از کشور زن را صادر می کند.
بنا به دلایلی که موارد حقوقی دارای پیچیدگی های خاصی است هر فردی نمی تواند در مواردی که با مسائل حقوقی روبرو است موفق شود. در بحث ممنوع الخروجی نیز ماده ها و تبصره های فراوانی وجود دارد که هر اقدامی در این زمینه نیازمند وکیل متخصص است. قبل از اینکه در مورد ممنوع الخروج کردن همسر خود اقدامی انجام دهید می توانید از طریق مشاوره حقوقی تلفنی با مشاوران و وکلای با تجربه در این زمینه مشورت لازم را بگیرید و اقدامات قانونی را انجام دهید. یکی از مزیت های موسسه حقوقی شبانه روزی بودن آن است که در هر جا و مکانی فقط با دسترسی به اینترنت اطلاعات کافی در حوزه ممنوع الخروجی زوجه را بدست بیاورید. مشاوره با وکیل متخصص زمینه ساز موفقیت شما در مجامع قضایی خواهد شد.
مشاوره حقوقی |
مشاوره حقوقی انلاین |
مشاوره حقوقی تلفنی |
مشاوره حقوقی خانواده |
هزینه مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل |
+ آیا شوهر می تواند همسرش را ممنوع الخروج نماید؟
طبق قانون بدون هیچ اقدامی زن بدون اخذ اجازه شوهر نمی تواند از کشور خارج شود حتی زن بدون اجازه شوهرش نمی تواند پاسپورت اخذ کند.
+ در صورت عدم اجازه زوج برای خروج همسرش از کشور چه راه حلی وجود دارد؟
زن هایی که بنابر ضرورت باید از کشور خارج شوند اما نمی توانند از شوهر خود رضایت خروج دریافت کنند می توانند با مراجعه به دادستانی مجوز خروج از کشور را دریافت کنند. این موارد شامل بیماری زن، دیدار با پدر و مادر و... خواهد بود.
+ اگر زن در زمان مجردی گذرنامه اخذ کرده باشد شوهر چطوری می تواند از خروج زن ممانعت کند؟
شوهر با در دست داشتن مدارک لازم به اداره گذرنامه مراجعه و نسبت ممنوع الخروج کردن زوجه اقدام می کند.
+ زن برای ممنوع الخروج کردن شوهر می تواند به وکیل وکالت دهد؟
بله زن برای ممنوع الخروج کردن زوجه می تواند به وکیل وکالت بدهد.
+ شوهری که بخاطر مهریه ممنوع الخروج شده چطور می تواند برای رفع ممنوعیت اقدام کند؟
مرد با پرداخت کامل مهریه یا گرفتن رضایت همسر خود نسبت به رفع ممنوع الخروجی اقدام کند.