قرارداد شراکت در راه اندازی مغازه نوعی قرارداد همکاری است که در قانون از آن به عنوان مشارکت مدنی یاد میشود. طبق قوانین مشارکت مدنی به معنای ترکیب سرمایه و تخصص افراد حقیقی و حقوقی جهت انتفاع سود میباشد. قراردادهای مشارکت مدنی در انواع مختلفی نوشته میشوند که شراکت در مغازه یکی از رایجترین آنها است. اگر میخواهید با یک یا چند فرد حقیق یا حقوقی در افتتاح مغازه یا بنگاه شریک شوید، بهتر است این مقاله از سایت موسسه حقوقی وکیل تلفنی را از دست ندهید. چرا که پیش از هر کاری میبایست نسبت به انعقاد قرارداد با شریک خود اقدام کنید.
چنانچه سوالی درباره انواع قرارداد داشته باشید، سریعترین و ارزانترین راه برای پاسخ به آن مراجعه به صفحه مشاوره حقوقی انلاین و رایگان است. در این صفحه میتوانید سوال خود را در انجمن پرسش و پاسخ مطرح کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت پاسخگوی شما باشند .
در پارهای از مواقع دو یا چند فرد حقیقی یا حقوقی تصمیم به شراکت در راه اندازی کسبوکار جدید میگیرند. بدیهی است در این شرایط هر فرد میبایست آوردهای برای شراکت داشته باشد. بسیاری از مشارکتها به صورت سرمایه گذاری هستند، به طوری که طرفین با تامین بخشی از سرمایه جهت راه اندازی و افتتاح مغازه آمادگی خود را اعلام میکنند. اما در برخی مواقع سرمایه فرد در مقابل تخصص و مهارت فرد دیگر به کار گرفته میشود. بنابراین قرار نیست همیشه طرفین با سرمایه گذاری جهت مشارکت با یکدیگر اقدام نمایند. بلکه این مشارکت میتواند از طریق دارایی نقدی و غیر نقدی صورت پذیرد.
در این میان شرکا میبایست قبل از هر اقدامی توافقات خود را به صورت مکتوب یا قرارداد تنظیم نمایند. به این قرارداد، قرارداد شراکت در راه اندازی مغازه گفته میشود. تنظیم چنین قراردادی از جنبههای مختلفی حائز اهمیت است. برای مثال در این سند میزان سرمایه افراد، مدت زمان شراکت و همچنین سود هر شریک به طور واضح مشخص شده است. بستن قرارداد برای راه اندازی مغازه میتواند از مشکلات و ابهامات بعدی جلوگیری کند. اتفاقی که برای بسیاری از افراد رخ داده است و ضربه مهلکی از نداشتن قرارداد با شریک خود خوردهاند.
مشاوره حقوقی قرارداد مشارکت در ساخت |
وکیل امور پیمان |
وکیل قراردادها |
مشاوره حقوقی ملکی |
درباره ما |
شما عزیزان میتوانید با اخذ مشاوره حقوقی تلفنی از موسسه حقوقی وکیل تلفنی به تمامی سوالات و چالشهای خود پیرامون قراردادهای مشارکت پایان دهید.
زمانی که از تنظیم قرارداد توسط وکیل صحبت میکنیم، منظور ما وکیلی است که در نوشتن قرارداد تخصص دارد. اگرچه در داخل کشور به وکلا آموزشهای متمرکزی پیرامون یک حوزه خاص از وکالت ارائه نمیشود، اما یک وکیل با توجه به سوابق کاری خود در یک بخش تخصص بیشتری دارد. برای مثال برخی از وکلا در امر دعاوی خانوادگی موفق عمل میکنند، یا دستهای دیگر در زمینه جرایم کیفری متبحر هستند. در این میان دستهای از وکلا در تنظیم قرارداد شهرت پیدا میکنند. این وکلا قادر به تنظیم انواع قرارداد به نحو احسن هستند.
اما مزایای نوشتن قرارداد توسط وکیل چیست؟ همانطور که میدانید قراردادهای مشارکت نظیر مشارکت در افتتاح مغازه از چالشهای زیادی برخوردار است. این مورد نیاز به ثبت مشخصات طرفین، آورده هر فرد، مدت و محل اجرا، سود هر طرف و ... است. تنها یک وکیل حرفهای است که میتواند چنین قراردادی را بر پایه اصول و موازین قانونی بنگارد. در واقع اگر از وکیل برای نوشتن این قرارداد استفاده کنید، تمام جوانب شراکت را در متن نوشته شده لحاظ خواهد کرد و شک و شبههای در متون آن باقی نخواهد گذاشت.
در واقع با سپردن تنظیم قرارداد مشارکت به یک وکیل باتجربه میتوان یک قرارداد بی نقص و ایده آل منعقد کرد. اگر به دنبال بهترین وکیل قراردادها میباشید، میتوانید به وکلای ما اعتماد کنید. ما با به کارگیری برترین وکلای کشور شما را در نوشتن قرارداد مشارکت در راه اندازی مغازه یاری میدهیم.
مطابق آنچه که گفته شد، تنظیم قرارداد مشارکت نیازمند ذکر دقیق مواردی از قبیل مشخصات شرکا، سرمایه شرکا، میزان سهم هر شریک، محل اجرا قرارداد، مدت آن و ... است. بنابراین برای نگارش چنین سندی میبایست مدارکی نظیر مدارک هویتی مشارکین ارائه شده باشد. این موضوع به این خاطر است که مشخصات افراد باید به صورت دقیق در قرارداد درج شود. از سوی دیگر ارائه مدارک مربوطه به محل مغازه بسیار مهم است. یکی از مواردی که درج آن در قرارداد اجباری است، محل راه اندازی مغازه میباشد. تنظیم کننده میبایست با داشتن مدارک مربوط به مغازه اطلاعات مربوطه را در قرارداد لحاظ کند.
برای بسیاری از افراد این سوال مطرح میشود که هزینه قرارداد شراکت در راه اندازی مغازه چقدر است. با توجه به فاکتورهای مختلف و ویژگیهای متفاوتی که هر قرارداد از آن برخوردار است، هزینه تنظیم چنین قراردادهایی میتواند بسیار متفاوت باشد. بنابراین نمیتوان تعرفه دقیقی از هزینه قراردادهای مشارکتی اعلام کرد. چنانچه مایل به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، کافی است از طریق مشاوره حقوقی پیگیریهای لازم را انجام دهید.
شریک اول : خانم / آقای ---------------------- فرزند ------------- به شماره شناسنامه ----------------- متولد ------------ به نشانی ----------------------------------- تلفن------------- شریک دوم : خانم / آقای ---------------------- فرزند ------------- به شماره شناسنامه ----------------- متولد ------------ به نشانی ----------------------------------- تلفن------------- (*تعداد شرکا میتواند افزایش پیدا کند)
موضوع قرارداد موضوع قرارداد عبارت است از مشارکت طرفین مطابق با سهم شراکت مطرح شده جهت راه اندازی مغازه ----------------
تابعیت قرارداد این قرارداد از هر لحاظ شامل تابعیت ایرانی میباشد.
مکان اجرای قرارداد مکان شراکت در شهر ------------------ و به آدرس -------------------------------------------------- است.
مدت قرارداد مدت زمان این شراکت به مدت ------------- از تاریخ -------------- لغایت -------------- میباشد.
کل سرمایه قرارداد کل سرمایه این مشارکت به ارزش ----------------- میباشد که نقدا و تماما توسط شرکا به شرح زیر پرداخت گردیده است: شریک اول خانم / آقای ---------------------- فرزند ------------- به شماره شناسنامه ----------------- با پرداخت مبلغ به عدد ------------- به حروف --------------------- در شراکت سهیم شده است. شریک دوم خانم / آقای ---------------------- فرزند ------------- به شماره شناسنامه ----------------- با پرداخت مبلغ به عدد ------------- به حروف --------------------- در شراکت سهیم شده است.
میزان سهم شرکا میزان سهم هر شریک به صورت زیر تعیین شده است: شریک اول خانم / آقای ---------------------- تعداد ------- سهم از کل سهم شرکت را دارا میباشد. شریک دوم خانم / آقای ---------------------- تعداد ------- سهم از کل سهم شرکت را دارا میباشد
وظایف شرکا *در این بخش میبایست وظایف شرکا با جزئیات کامل ذکر شود.
محل امضای شریک اول محل امضای شریک دوم
شاهدین قرارداد
|