نمونه قرارداد پیمانکاری ساختمان صفر تا صد در این مقاله به شما کمک میکند تا بتوانید با کمترین میزان ریسک نسبت به انعقاد قراردادهای پیمانکاری اقدام نمایید. در قراردادهای پیمانکاری، کارفرما یا مقاطعه دهنده به پیمانکار یا مقاطعه کار طی پیمان نامه یا همان قرارداد، صفر تا صد پیمانکاری پروژه و عملیات ساخت و ساز را میسپارد و پیمانکار هم با توجه به موارد مندرج در قرارداد مابین طرفین، تعهداتی در برابر کارفرما خواهد داشت. پیمانکاری این روزها یکی از رایج ترین مشاغل در سراسر دنیا و علی الخصوص کشور خودمان ایران است. با رونق قراردادهای پیمانکاری، دعاوی مابین کارفرما و پیمانکار نیز در محاکم گسترش یافته است.
یکی از دلایل اصلی بروز اختلافات، عدم آگاهی طرفین نسبت به جزئیات قرارداد و در غالب موارد نقض تعهد از سوی پیمانکار است. در نمونه قرارداد پیمانکاری ساختمان صفر تا صد اشاره دقیق تری به ویژگیهای حائز اهمیت در نگارش قرارداد خواهیم کرد. در مقدمه بحث، بهتر است کمی بیشتر در مورد قرارداد پیمانکاری ساختمان صحبت کنیم. قراردادهای پیمانکاری همیشه به یک شکل نیستند و انواع مختلفی دارند. برای مثال قراردادهای پیمانکاری ساختمان را میتوان به صورت پیمانکاری امانی، پیمانکاری صفر تا صد و پیمانکاری درصدی منعقد کرد.
یکی از سوالات متداول این است که نمونه قرارداد پیمانکاری ساختمان صفر تا صد را در چند نسخه باید تهیه کرد؟ اگر شما هم در این خصوص ابهامی دارید، همراه ما باشید تا چند نکته تکمیلی را نیز متذکر شویم. جالب است بدانید که در قراردادهای پیمانکاری ساختمان، تعداد نسخههای تهیه شده درج میشود. به طور کلی در تنظیم قراردادهای پیمانکاری ساختمان، باید قرارداد حداقل به تعداد دو طرف قرارداد و به صورت یک شکل تنظیم گردد. اگر آینده نگر باشید، باید احتمالات مختلفی را در نظر بگیرید. برای مثال ممکن است بعد از تنظیم قرارداد گذرتان به محاکم قضایی بیفتد. پس باید این را هم به خاطر داشته باشید که کپی قراردادهای امضاء شده توسط پیمانکار و کارفرما هم ارزش با نسخههای اصلی قرارداد نیست. البته توصیه میشود در صورت کپی گرفتن از نسخه اصلی قرارداد، حتما کپی برابر اصل گرفته شود. در قراردادهای پیمانکاری علاوه بر اینکه درج تعداد نسخههای قرارداد مهم است، اشاره به تعداد مفاد مندرج، پیوستها و.... نیز اهمیت دارد.
در تهیه نمونه قرارداد پیمانکاری ساختمان صفر تا صد نکات و ریزه کاریهایی باید مورد توجه قرار گیرند. ما عمومات را در این مقاله مطرح مینماییم. با این حال پیشنهاد میکنیم برای احتیاط بیشتر و جلوگیری از موقعیتهای پر ریسک در آینده، از مشاوره حقوقی با وکیل قراردادها استفاده کنید. برای مشاوره حقوقی قرارداد پیمانکاری میتوانید با وکلای مجرب موسسه حقوقی وکیل تلفنی در ارتباط باشید. بعد از اینکه توافقات لازم بین دو طرف برای انجام پروژه صورت گرفت، باید توافقات در ضمن قرارداد درج شوند و به امضای طرفین برسند. مشخصات کامل کارفرما و پیمانکار با درج محل اقامت آنها باید در قرارداد نوشته شوند. حین درج مشخصات کارفرما و پیمانکار، محل اقامت آنها نیز واجد اهمیت است. شما میتوانید از مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان وبسایت ما نیز استفاده کنید.
در نمونه قرارداد پیمانکاری ساختمان یکی از مواردی که همیشه جای بحث و اختلاف است و در آینده میتواند پای طرفین را به محاکم حقوقی هم باز کند، مدت زمان لازم جهت انجام عملیات اجرایی پروژه و تحویل آن توسط پیمانکار است. اگر با دقت بیشتری به پروژههای پیمانکاری در اطراف خود نگاه کنیم، میبینیم که بسیاری از پیمانکاران به دلیل تاخیر در اجرا و تحویل پروژه موجب نارضایتی کارفرما و بعضا طرح دعاوی حقوقی میشوند. اغلب برای پیشگیری از نقض تعهد و تاخیر پیمانکاران، خسارت تاخیر در نظر گرفته میشود که میزان آن میتواند مطابق با توافق طرفین حین نگارش متن قرارداد تعیین شود. علاوه بر مدت، مبلغ کار هم جای بحث و اختلاف دارد و باید در تعیین آن دقت کافی را با در نظر گرفتن جمیع شرایط به خرج داد. شفافیت در نگارش قرارداد را فراموش نکنید. هر دو طرف باید برای به حداکثر رساندن سود و به حداقل رساندن ضرر خود تعهدات مورد انتظارشان را بیان کنند.
وکیل تنظیم قراردادها |
تنظیم قرارداد انلاین |
وکیل امور پیمان |
مشاوره حقوقی قراردادها |
درباره ما |
ما در موسسه حقوقی وکیل تلفنی کادر تخصصی و مجربی را برای ارائه مشاوره حقوقی نگارش نمونه قرارداد پیمانکاری ساختمان صفر تا صد فراهم آورده ایم. پیش از اینکه وارد پروسه انعقاد قرارداد شوید، بهتر است به کمک وکیل خود همه جوانب را مورد بررسی قرار دهید. قبل از قرارداد، لیستی از پیمانکاران حوزه فعالیت مورد نظرتان را تهیه نمایید و عملکرد و سوابق آنها را بررسی کنید. قیمت، کیفیت مورد نظر، میزان متعهد بودن پیمانکار و... از نکاتی هستند که قبل از اقدام حقوقی انعقاد قرارداد باید مورد توجه واقع شوند.
در خصوص هزینه پروژه باید به صورت دقیق تعیین تکلیف انجام شود. تعداد اقساط، میزان و موعد پرداخت و... همگی به دقت مورد توافق قرار گرفته و در متن پیمان نامه درج میشوند. در قراردادهای پیمانکاری رعایت قواعد عمومی پیمان ضرورت دارد و طرفین باید به آن پایبند باشند. در کنار رعایت قواعد و مفاد عمومی پیمان، امکان توافقات خصوصی بین افراد نیز ضمن پیمان نامه وجود دارد. در قرارداد پیمانکاری ساختمان صفر تا صد، پیمانکار تعهد به حاضر کردن کارکنان به تعداد لازم، برای پیشبرد امور اجرایی پروژه میدهد. هزینههای مربوط به کارکنان از قبیل خوراک، رفت و آمد، تهیه وسایل لازم و... در این قراردادها بر عهده کارفرما است. قوانین و ضمانت اجراهای مناسبی را میتوان به کمک وکیل برای مواجهه با تاخیر و تخلفات پیمانکار در نظر گرفت.
هزینه قرارداد پیمانکاری ساختمان توسط وکیل بستگی به شرایط و ویژگیهای پروژه مدنظر شما دارد. در موسسه وکیل تلفنی بدون اینکه نگران دغدغههای مربوط به پیدا کردن وکیل متخصص باشید، میتوانید از مشاوره تلفنی حقوقی با کادر حرفهای ما در زمینه قراردادهای پیمانکاری بهرهمند شوید.
در این قسمت نمونه قرارداد پیمانکاری ساختمان صفر تا صد را به صورت خلاصه و کلی برایتان قرار میدهیم. در این قرارداد پس از ذکر مشخصات طرفین قرارداد؛ یعنی پیمانکار و کارفرما، موضوع قرارداد به صورت کاملا واضح و بدون ابهام نوشته میشود که شامل چه اقداماتی است. زمان اجرا هم با ذکر روز و ماه به همراه حق الزحمه تعیین میشود. برای پرداخت هزینه معمولا مبلغی برای شروع، مبلغی پس از انجام قسمتی از پروژه و مبلغ باقیمانده هم بعد از اتمام کار پرداخت میشود. سپس تعهدات پیمانکار صفر تا صد، مثل حاضر کردن کارکنان، وسایل و... درج میشود. در مقابل، کارفرما هم تعهداتی خواهد داشت که باید در نظر گرفته شوند. ضمانت اجرای تخلف از انجام تعهدات و همچنین مرجع حل اختلاف و انتخاب داور نیز از دیگر مندرجات قرارداد پیمانکاری صفر تا صد هستند. خلاصه متن قرارداد به شرح زیر است:
این قرارداد مابین آقا/ خانم ..... به شماره تلفن..... و کد ملی ..... به عنوان کارفرما و آقا/ خانم..... به شماره تلفن ..... و کد ملی ..... به عنوان پیمانکار منعقد میشود.
موضوع قرارداد:
اجرای عملیات ساخت و ساز شامل ...... در آدرس.....
مبلغ قرارداد:
اجرای قرارداد پیمانکاری فوق دربردارنده ..... ریال دستمزد است که شرایط پرداخت آن .... ریال در ابتدای کار، .... ریال پس از انجام .... پروژه است و مابقی پس از تکمیل کار پرداخت میشود.
مدت قرارداد:
اجرای این قرارداد از تاریخ ..... شروع و در تاریخ .... به پایان میرسد.
تعهدات طرفین:
تعهدات کارفرما شامل .....
تعهدات پیمانکار شامل .....
خسارت تاخیر:
در صورت تاخیر و تخلفات پیمانکار خسارت تاخیر به مبلغ .... به ازای هر..... دریافت میشود.
پیوستهای قرارداد:
این قرارداد شامل پیوستهای ..... است.
مرجع حل اختلاف:
در صورت اختلافات ناشی از تعهدات کارگر و کارفرما، حل اختلاف از طریق سازش و در غیر این صورت به شیوه داوری انجام میشود. شخص ..... به عنوان داور مورد تراضی طرفین انتخاب میشود.
درج امضاء طرفین و تاریخ قرارداد: