در این بخش از مشاوره حقوقی رایگان قصد داریم به ارائه ی مطالبی در زمینه ی اهدای جنین به زوجین نابارور بپردازیم. در واقع اهدای جنین به زوجین نابارور، یکی از روش های جدید فرزند آوری است که با توجه به مسائل پزشکی و با در نظر داشتن مطالب و راهکار های حقوقی می توان اهدای جنین را امکان پذیر نمود. این اقدام به سه روش مرسوم انجام می شود:
حال این سوال مطرح می شود که اهدای جنین به زوجین نابارور به چه صورت انجام می شود:
در ابتدا جنین فریز می شود و این جنین می تواند به صورت طولانی مدت ذخیره و نگهداری شود. پس از اهدای جنین و در صورت آماده بودن فرد برای دریافت جنین، جنین از حالت فریز خارج شده و با استفاده از آی وی اف درون رحم گیرنده ی جنین قرار داده می شود. بدین ترتیب اهدای جنین صورت می گیرد.
در ادامه ی بحث مشاوره حقوقی آنلاین در مورد اهدای جنین به زوجین نابارور، به بررسی مراحل اهدای جنین به زوجین نابارور می پردازیم:
زوجین برای تقاضای دریافت جنین نیازی به ثبت دادخواست قضایی در دادگاه محل اقامت شان ندارند و تقاضای آن ها بدون ثبت دادخواست قابل رسیدگی می باشد.
زوجین اهدا کننده ی جنین نیز می توانند به صورت داوطلبانه و رایگان یک یا چند جنین را به مراکز تخصص درمان های ناباروی اهدا نمایند. این زوجین حتما باید دارای رابطه ی زوجیت باشند.
مراکز تخصصی درمان های ناباروری، جنین اهدایی توسط زوجین اهدا کننده را با یکدیگر تلقیح خارج از رحمی نموده و به صورت فریز شده نگهداری می کند.
در مورد مراحل قانونی دریافت جنین توجه به نکات زیر ضروری است:
صدور مجوز اهدای جنین با توجه به شرایطی امکان پذیر است که در زیر به آن ها اشاره می کنیم:
این شرایط توسط دادگاه محل اقامت زوجین مورد بررسی قرار می گیرد و در صورتی که زوجین تمامی شرایط ذکر شده در بالا را داشته باشند، دادگاه صالح به بررسی ، به تقاضای زوجین دریافت کننده ی جنین پاسخ مثبت داده و مجوز دریافت جنین را برای این زوجین صادر می نماید. بدین ترتیب تا حدودی امور حقوقی مربوط به صدور مجوز دریافت جنین انجام خواهد شد. برای دریافت مشاوره های لازم در مورد اهدای جنین به زوجین نابارور می توان از مشاوره تلفنی با وکیل استفاده نمود.
زوجین اهدا کننده ی جنین باید شرایط و ویژگی های زیر را داشته باشند:
زوجین دریافت کننده ی جنین نیز باید شرایطی داشته باشند تا دادگاه مجوز دریافت جنین را برای آن ها صادر نماید. این شرایط در موارد مطرح شده در بالا بیان شد و مورد بررسی قرار گرفت. مراکز تخصصی درمان های ناباروری مکلف هستند شرایط اهدا کنندگان جنین را مورد ارزیابی قرار دهند و از طرفی دادگاه صادر کننده ی مجوز نیز موظف است شرایط زوجین دریافت کننده ی جنین را ارزیابی نماید.
برای اهدای جنین در مرحله ی اول دادگاه خانواده باید مجوز دریافت جنین را برای زوجین نابارور صادر نماید. در واقع بخشی از فرایند اهدای جنین به زوجین نابارور توسط مراکز ناباروی، دادگاه های خانواده و پزشکی قانونی انجام می شود. اما پس از دریافت مجوز های قانونی و تولد نوزاد، تکلیف شناسنامه ی او چه می شود؟
در چنین شرایطی سازمان ثبت احوال کشور بر اساس حکم قانونی دادگاه عمل نموده و برای نوزادان حاصل از اهدای جنین شناسنامه صادر می نماید. لازم به ذکر است در قسمت توضیحات شناسنامه ی نوزاد به موضوع اهدای جنین اشاره می شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اهدای جنین به زوجین نابارور می توان مشاوره حقوقی واتساپی انجام داد و اطلاعات کامل تر را بعد از مشاوره با وکیل متخصص دریافت نمود. وکیل تلفنی یکی از راه های آسان برای کسب اطلاعات تخصصی در زمینه ی مسائل حقوقی است.
یکی از موضوعات مورد توجه در مورد اهدای جنین، موضوع سهم الارث این فرزندان است. طبق نظر آیت الله مکارم، فرزندانی که به شیوه ی اهدای جنین متولد شده اند، از پدر و مادر جانشین خود ارثی نمی برند. با وجود اینکه حدود 17 سال از قانون اهدای جنین می گذرد، اما قانون گذار به ارائه ی راهکار های مشخص در زمینه ی سهم الارث نپرداخته است. بر این اساس طبق نظر فقها اختلافاتی در زمینه ی سهم الارث این فرزندان وجود دارد که باید قانونی جامع و کامل تصویب گردد که حمایت کننده ی کودکان حاصل از اهدای جنین باشد.
موسسه وکیل تلفنی در کوتاه ترین زمان ممکن به شما کمک می کند تا سوالات خود را در این زمینه پاسخ داده و به ارائه ی راهکارهای حقوقی می پردازد. مشاوره با وکیل متخصص قبل از اهدای جنین به زوجین نابارور ابهامات این مساله را به کلی بر طرف خواهد نمود.
مشاوره حقوقی رحم اجاره ای |
مشاوره حقوقی فرزندخواندگی |
مشاوره حقوقی اهدای اسپرم |
مشاوره حقوقی خانواده |
اهدای جنین به زوجین نابارور به چه صورت است؟
زوجین اهدا کننده با مراجعه به مراکز تخصصی درمان های ناباروری اقدام به اهدای جنین می نمایند. از طرفی زوجین دریافت کننده بعد از دریافت مجوز های لازم در زمینه ی دریافت جنین، دریافت کننده ی جنین هستند.
آیا شناسنامه کودکان حاصل از اهدای جنین با کودکانی که به شیوه ی طبیعی به دنیا می آیند تفاوتی دارد؟
بله. در قسمت توضیحات شناسنامه ی این کودکان به اهدای جنین اشاره شده است.
مجوز دریافت جنین توسط چه مرجعی صادر می شود؟
دادگاه خانواده مجوز دریافت جنین را برای زوجین نابارور صادر می کند.
سهم الارث کودکان حاصل از اهدای جنین به چه صورت است؟
قانون روشنی در این زمینه هنوز به تصویب نرسیده است ولی طبق نظر فقها کودک حاصل از اهدای جنین نمی تواند از پدر و مادر جانشین ارث دریافت نماید.
آیا به پدر یا مادر محجور می توان جنین اهدا نمود؟
خیر. یکی از شروطی که دادگاه برای صدور مجوز دریافت جنین مورد بررسی قرار می دهد، عدم محجور بودن والدین دریافت کننده ی جنین است.