موسسه وکیل تلفنی

  • واهه داودیان واهه داودیان گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۹:۷:۲۵ تاریخ ۱۴۰۳/۹/۳
  • مرسانا رنجبری گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۲:۴۳:۳ تاریخ ۱۴۰۳/۹/۳
  • فاطمه همایون منش گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۲۰:۱۵:۳۰ تاریخ ۱۴۰۳/۹/۲
  • سمانه نظریان گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۲:۲۶:۳۱ تاریخ ۱۴۰۳/۹/۱
  • Zahra Madani گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۴:۴۱:۳ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۹
  • جواد سالاری گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۱:۵۰:۲۱ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۸
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۸:۵۸:۱ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۸
  • امیرحسین میرزاخانی امیرحسین میرزاخانی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۸:۵۶:۳۷ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۷
  • نگار عبادي گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱:۷:۲۴ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۷
  • روبینه حسین زهی روبینه حسین زهی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۲۱:۴۶:۵۷ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۶
انجمن وکیل تلفنی

مهریه در عقد موقت

مهریه در عقد موقت

  • توسط هادی توکلی
  • ۱۴۰۰/۶/۲۸ | ۱۶:۱۱:۵۳

مهریه در عقد موقت

با نگاهی به قدمت فرهنگ ایرانی می بینیم که ازدواج موقت در آن جایگاهی نداشته اما در حال حاضر نمی توان آن را نادیده گرفت زیرا هم از نظر شرع و هم از نظر قانون این نوع ازدواج به رسمیت شناخته شده است و مهریه در عقد موقت و مدت زمان معلوم شده در آن از موضوعاتی است که جزء  اصول اصلی آن به شمار می آید. این نوع از ازدواج تا قبل از تصویب در قانون مدنی توسط فقها ی شیعه  مورد تایید قرار گرفت و پس از آن قانون مدنی آن را مورد تایید قرار داده است و در ماده 1075 در حقوق ایران به رسمیت شناخت. قبل از تصمیم به ازدواج موقت آگاهی های لازم را کسب نمایید مشاوره با مشاورین حقوقی آنلاین و مجرب ما گره گشای مشکلات شما در این زمینه است.

رزرو فوری مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل

 

عقد موقت بدون مهریه معلوم

در ماده 1095 قانون مدنی « در نکاح منقطع، عدم ذکر مهر در عقد موجب بطلان عقد است.»
به استناد از ماده 1095، مهریه در عقد موقت و تعیین مدت در آن، از ارکان اصلی ازدواج موقت است و در صورت عدم تعیین آن باعث باطل شدن عقد میشود و می توان آن را ضمانتی بر این نوع از ازدواج دانست  زن میتواند مهریه در عقد موقت را مطالبه نماید و حتی مهریه همسر دوم در صورتی که به عقد موقت در آمده باشد از نظر قانون قابل مطالبه است. در صورتی که در عقد دائم، مهریه توسط زوجه در زمان عقد نکاح مشخص نشود می تواند بعد از گذشت مدتی با توافق زوجین مهریه را تعیین نمود و حتی اگر مهریه ای هم در ازدواج دائم تعیین نشود زن می تواند از مهرالمثل و مهرالمتعه استفاده کند و عقد از نظر قانون مورد تایید است.

میزان مهریه در عقد موقت

در ازدواج موقت مانند عقد دائم، میزان مهریه با توجه به توافق طرفین تعیین و بعد جاری شدن عقد، زن می تواند مهریه را مطالبه، و مرد نیز مطابق قانون موظف به پرداخت مهریه در عقد موقت می باشد. نحوه پرداخت مهریه چه در عقد دائم و چه در عقد موقت، می تواند به صورت یکجا و یا اقساط پرداخت شود و این نیز مشروط به توافق طرفین می باشد. شما با ارتباط تلفنی و یا آنلاین با کمترین هزینه می توانید از راهنمایی مشاوران حقوقی در زمینه ازدواج موقت و چالش های آن آگاه شوید و از سپردن پرونده حقوقی خود به وکلای متخصص در حوزه های مختلف حقوقی با کمترین هزینه و کوتاهترین زمان بهترین نتایج را شاهد باشید.

مقدمات لازم برای عقد موقت

ثبت ازدواج موقت یا صیغه در دفاتر ثبت با مهریه معلوم و مدت معلوم الزامی دانسته شده است و در صورت عدم ثبت مجازات هایی از طرف قانون برای آن در نظر گرفته شده، مدارک مورد نیاز برای ازدواج موقت:

  • شناسنامه عکس دار زوج و زوجه به همراه کپی از آن
  • کارت ملی زوجین و فتوکپی آن
  • در صورت دوشیزه بودن زوجه حضور پدر و یا جد پدری به همراه شناسنامه و کارت ملی و در صورت فوت پدر و جد پدری گواهی فوت آنها و در صورت ازدواج موقت نیازی به مراجعه به دادگاه و اذن شخص دیگری نمی باشد.
  • در صورتی که زوجه قبلا ازدواج نموده باشد در نیاز به اجازه از پدر و یا جد پدری نیست و فقط باید گواهی فوت همسر و یا طلاق نامه را به دفتر اسناد ازدواج و طلاق ارائه دهد.

عقد موقت بدون مهریه معلوم

حق دریافت مهریه در عقد موقت در صورت فوت زوج

اگر در مدت صیغه (عقد موقت)، زن فوت کند مهریه در عقد موقت او از بین نمی رود و ورثه زوجه می توانند اقدام به مطالبه مهریه از طریق دادگاه داشته باشند. و اگر زوج (شوهر) در مدت ازدواج موقت فوت کند زوجه می تواند مهریه در عقد موقت را از محل ماترک به طرفیت وراث زوج آن را مطالبه نماید.

آیا در عقد موقت مهرالمثل معنایی دارد؟

مهرالمتعه و مهرالمثل فقط در عقد دائم تعریف شده و سندیت دارد و این دو نوع مهر(مهرالمتعه و مهرالمثل) در صورتی به زوجه تعلق می گیرد که مهریه ای به موجب عقد دائم مشخص نشده باشد و مرد قبل و یا بعد از رابطه زناشویی تصمیم به طلاق بگیرد. در عقد موقت مهر المثل معنایی نداشته و از مهمترین دلایل تعیین مهریه در عقد موقت به صورت اجبار این است که در مهرالمتعه و مهرالمثل  در عقد موقت به زن تعلق نمی گیرد.

بذل مهریه در نکاح موقت

با توجه به اینکه مدت عقد در نکاح موقت کوتاه است اما از نظر احکام شرعی و قانون، زمان و مهریه در عقد موقت از اصول اصلی آن است در غیر اینصورت عقد مشکل دار می شود در عقد موقت مرد می تواند زمان مدت عقد را کوتاه کند یعنی قبل از اتمام زمان مقرر شده در صیغه، مرد عقد را خاتمه دهد  و به عبارتی مرد باقیمانده مدت عقد موقت را به زن میبخشد ولی باید تمام مهریه زن را پرداخت نماید و در صورت تمایل زن به بخشش مهریه هیچ تفاوتی با بخشش مهریه در عقد دائم وجود ندارد.

مطالبه مجدد پس از بذل آن در عقد موقت

مطالبه مجدد پس از بذل آن در عقد موقت

همانطور که اشاره نمودیم قانون در بذل و بخشش مهریه از طرف زن در عقد دائم و عقد موقت تفاوتی قائل نشده. اگر زن به موجب علاقه و دلایل دیگر و یا طلاق خلع به همسر خود هبه کند در این صورت پس از طلاق و در مدت عده (دوشیزه و یا باکره) نباشد می تواند قبل از گذشت عده، به مهریه خود رجوع کند .و در حالت عادی نیز زن به عنوان اعطاء کننده  می تواند به آنچه که بخشیده است مراجعه نماید.

ابراء مهریه در عقد موقت

اگر زوجه، با سند عادی یا رسمی از مهریه ای که شوهر به او بدهکار است مبرا کند ابرا مهریه انجام گرفته است و مطابق قانون و با توجه به ماده 289 دیگر امکان رجوع به مهریه را نخواهد داشت زیرا زوجه با اختیار خود این بخشش را انجام داده است.

مهریه در عقد موقت بدون دخول

به موجب ماده 1096 قانون مدنی « در نکاح منقطع موت زن در اثناء مدت موجب سقوط مهر نمی شود و همچنین است اگر شوهر تا آخر مدت با او نزدیکی نکند »
با استناد به این ماده قانونی می توان گفت اگر زوجه در مدت عقد موقت فوت کند و یا در همین مدت عقد موقت با زن رابطه زناشویی نداشته باشد باز هم از نظر قانون موظف به پرداخت مهریه می باشد و متذکر می شویم که  مهریه در عقد موقت اگر به صورت شفاهی باشد باز هم به قوت خود باقی است و زن می تواند در صورت لفظی بودن عقد موقت آن را از شوهر خود مطالبه نماید.

 شکایت از زوج در صورت عدم پرداخت مهریه در عقد موقت

شکایت از زوج در صورت عدم پرداخت مهریه در عقد موقت

هر عقدی که انجام می گیرد آثار حقوقی را به دنبال خود دارد و این شامل ازدواج موقت نیز می شود و مرد و زن نسبت به متعهد به رعایت تعهداتی می شوند و خارج شدن از تعهدات برای آنها تبعاتی را به دنبال خواهد داشت. در ازدواج موقت مطالبه مهریه به دو شکل است ازدواجی که در دفتر اسناد ثبت شده باشد که مطالبه مهریه کاری آسان است و زن می تواند به دفتر اسنادی که عقد جاری شده مراجعه نماید و درخواست خود مبنی بر صدور اجرائیه و ابلاغ آن به زوج را ارائه کند. و در صورت عدم پرداخت مهریه در عقد موقت در زمان مشخص، زن با توجه به داشتن سند رسمی ازدواج می تواند اموال مرد توقیف و یا او را ممنوع الخروج از کشور نماید. و ازدواج موقتی که در دفتر اسناد ثبت نشده باشد. این نوع ازدواج موقت که هیچ سندی وجود ندارد مطالبه مهریه در آن بسیار سخت می باشد و فقط می تواند از ادله دعوا اقدام به اثبات نماید مانند شهادت شهود و یا اقرار قابل توجه است که زوجه برای مطالبه مبلغ مهریه در عقد موقت تا بیست میلیون تومان باید دادخواستی به شورای حل اختلاف ارائه کند اما مبلغ بیشتر از آن، زن باید برای مطالبه مهریه در عقد موقت که در دفتر اسناد ثبت نشده است به دادگاه خانواده مراجعه نماید. در این راه، حتما از یک وکیل متخصص و با تجربه در این زمینه کمک بگیرید. مشاوره حقوقی فوری و 24 ساعته وکیل تلفنی، به شما در این مسیر کمک خواهد نمود.

درخواست مشاوره حقوقی فوری در واتساپ

سوالات متداول:

1-  در صورتی که  مهریه در عقد موقت تعیین شده باشد ولی مدت آن ذکر نشده باشد حکم عقد چیست؟

تبدیل به عقد دائم می شود.

2-   آیا تعیین مدت زمان و مهریه در عقد موقت اجبار است؟

بله، در صورت عدم تعیین مدت زمان و مهریه عقد موقت باطل است.

3-   برای ثبت ازدواج دائم  یا موقت چه اقداماتی باید انجام داد؟

زوجین با در دست داشتن مدارک ذکر شده به دفاتر اسناد رسمی مراجعه نمایند

  • شناسنامه عکس دار زوج و زوجه به همراه کپی از آن
  • کارت ملی زوجین و فتوکپی آن
  • در صورت دوشیزه بودن زوجه حضور پدر و یا جد پدری به همراه شناسنامه و کارت ملی و در صورت فوت پدر و جد پدری گواهی فوت آنها و در صورت ازدواج موقت نیازی به مراجعه به دادگاه و اذن شخص دیگری نمی باشد.
  • در صورتی که زوجه قبلا ازدواج نموده باشد در نیاز به اجازه از پدر و یا جد پدری نیست و فقط باید گواهی فوت همسر و یا طلاق نامه را به دفتر اسناد ازدواج و طلاق ارائه دهد.

4- در چه صورت زوجه در مطالبه مهریه در عقد موقت باید به دادگاه مراجعه نماید؟

مبلغ بیشتر از بیست میلیون تومان، زن باید برای مطالبه مهریه در عقد موقت که در دفتر اسناد ثبت نشده است باید به دادگاه خانواده مراجعه نماید.

5-  آیا جهت آگاهی و مشکلات در قوانین نیاز به مشاوره حقوقی قبل از تصمیم به عقد موقت وجود دارد؟

بله، جهت اطلاعات و راهنمایی از قوانین در عقد موقت با مشاوران حقوقی این موسسه وکیل تلفنی در ارتباط باشید.

مشاوره حقوقی خانواده
مشاوره حقوقی
مشاوره حقوقی انلاین
مشاوره حقوقی تلفنی
مشاوره حقوقی خانواده
مشاوره حقوقی مهریه
مشاوره حقوقی عقد موقت
مشاوره حقوقی ابراء مهریه
هزینه مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل

 


لیست هزینه مشاوره تلفنی با برترین وکلای دادگستری

((بعد از پرداخت، وکیل پایه یک دادگستری زیر 5 دقیقه جهت مشاوره با شما تماس می‌گیرند))

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی شبانه روزی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت آنلاین
5 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
20دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
30دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
مشاوره حقوقی تلفنی با دکتر هادی توکلی وکیل پایه یک دادگستری 950,000 هزار تومان پرداخت آنلاین

لیست هزینه مشاوره تلفنی با برترین وکلای دادگستری

((بعد از پرداخت، وکیل پایه یک دادگستری زیر 5 دقیقه جهت مشاوره با شما تماس می‌گیرند))

جدول مشاوره حقوقی تخصصی شبانه روزی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت آنلاین

لطفاً پس از پرداخت، لوگوی واتساپ زیر را لمس نموده و تصویر فیش واریزی را به آن ارسال نمایید تا وکیل در کمتر از ۵ دقیقه با شما تماس بگیرد.

روش پرداخت بعدی به این صورت می باشد که یکی از مبالغ فوق را به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۳۸۲۲۸۴۵۳۸ به نام هادی توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را به شماره ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ پیامک یا واتساپ نمایید تا وکیل در کمترین زمان به خط شما تماس حاصل کند.

درخواست مشاوره تلفنی با وکیل: 02147625900

مشاوره فوری با وکیل: 09212242670

مشاوره حقوقی تلفنی 24 ساعته ارزان

02147625900

 

مشاوره حقوقی فوری شبانه روزی

09212242670

 

واحد وکالت تلفنی

 

ایمیل وکیل تلفنی

vakiltel@gmail.com

 

ایمیل مالی وکیل تلفنی

vakiltelmali@gmail.com

 

واحد گارانتی مشاوره حقوقی

hade_tavakoli@yahoo.com

 

شماره پیامک مشاوره حقوقی

30007002700242

 

واحد مشاوره حقوقی مازندران:

مازندران شهرستان آمل خیابان هراز افتاب یک ساختمان ایران مهر طبقه چهارم واحد 12 

 

قوانین و مقررات وکیل تلفنی 

مشاوره حقوقی مشاوره حقوقی تلفنی  مشاوره حقوقی فوری اورژانس مشاوره حقوقی