ابتلا به اعتیاد جزء یکی از شروط ۱۲گانهای بوده که زمان عقد آن را امضا میکنید. طبق این شروط اگر مرد در طول زندگی مشترک، درگیر هریک از این موارد شد این امکان برای زوجه فراهم میگردد تا از او جدا شود. به غیر از اعتیاد، مواردی مانند محکومیت کیفری، غیبت، مفقودالاثری، عقیم بودن و غیره هم جزء این شروط به شمار میروند.
بنابراین میتوان این نتیجه را گرفت که در صورت اثبات اعتیاد مرد، میتوانید درخواست طلاق خود را به دادگاه ارائه دهید. البته قبل از آن توصیه میشود تا به مشاوره خانواده مراجعه کنید زیرا ممکن است امکان ترک اعتیاد وجود داشته باشد.
البته از آن جایی که پروسه طلاق از جانب زن سخت و پیچیده است، توصیه میشود تا حتما با یک وکیل کاربلد و قوی مشاوره کنید. این مشاوره حقوقی به شما کمک میکند تا مسیر برایتان کمی سادهتر شود زیرا بخشی از آن را وکیل قانونی شما انجام میدهد.
برای بسیاری از افراد پرداخت هزینههای وکیل کمی سخت است اما موضوع مهمی که وجود دارد این است که بدون داشتن یک وکیل کاربلد به خوبی نمیتوانید از این مرحله عبور کنید. صرف زمان طولانی در راهروهای دادگاه، مطمئنا چیزی نیست که انتظار آن را داشته باشید.
برای اثبات اعتیاد مرد باید حتما آزمایش خون را از یکی از مراکز مورد تایید دادگاه بگیرید. برای همین شما میتوانید برای اطمینان حاصل کردن از این موضوع ابتدا به یکی از آزمایشگاههای محلی مراجعه کنید تا از اعتیاد همسر خود اطمینان حاصل کنید. سپس با داشتن این برگه به یکی از شعبات دادگاه خانواده مراجعه کنید.
البته نکته مهمی که وجود دارد این است که فقط با استناد به اعتیاد همسر نمیتوانید از او جدا شوید. برای این کار لازم است تا حتما مصداق عسر و حرج در زندگی وجود داشته باشد. بنابراین همسر معتادی که خللی در زندگی روزانه شما وارد نمیکند، احتمالا شانسی برای طلاق شما وجود ندارد.
از طرفی با مراجعه به پزشکی قانونی و آزمایش خون، اعتیاد همسر شما ثابت میشود. با این حال نکته مهم این است که میتوان در نتیجه آزمایش دستکاری کرد، بنابراین علاوه بر نتیجه آزمایش باید استشهادیه محلی هم انجام شود.
در استشهادیه محلی از همکاران، اقوام، همسایه و افرادی که شوهر شما را میشناسند پرس و جو میشود. اگر استشهادیه هم ثابت کند که همسرتان معتاد است، این نتیجه مورد قبول دادگاه قرار میگیرد.
طبق قانون حضانت فرزندان از بدو تولد تا هفت سالگی با مادر است، پس اگر زوجین از هم جدا شوند فرزندان تا ۷ سالگی با مادر میمانند. بعد از ۷ سالگی تا سن بلوغ نیز حضانت با پدر است اما در صورتی که پدر اعتیاد داشته باشد، این قانون تغییر میکند.
اعتیاد به خودی خود عاملی نیست که بتوان حضانت فرزندان را از پدر گرفت اما اگر به واسطه اعتیاد، فرد به انحطاط اخلاقی دچار شده باشد؛ میتوان حضانت فرزند را از او گرفت. البته برای اثبات این موضوع، باید اتفاقی برای کودک افتاده باشد که در اثر همان انحطاط اخلاقی به وجود آمده است.
مصادیق انحطاط اخلاقی که از جانب قاضی مورد بحث قرار میگیرد این است که فرد به دلیل اعتیاد، کودک را مورد ضرب و جرح قرار دهد یا به دلیل ابتلا به بیماریهای روانی و مواد مخدر سلامت و حیات کودک را به خطر بیندازد.
نگارش دادخواست سلب حضانت |
مشاوره حقوقی طلاق |
موارد حضانت |
مشاوره حقوقی خانواده |
درباره ما |
داشتن یک عضو معتاد در خانواده از هر نظر بد بوده و باعث میشود کل واحد خانواده با مشکل روبرو شود. پدر معتاد نه تنها به بدن خود آسیب میرساند، بلکه به دلیل انتخاب نادرست خود، باعث میشود زندگی شاد کودکان نیز از بین برود. پرخاشگری، مشکلات مالی و عدم امنیت جسمی کودکان از جمله مهمترین دلایلی است که باعث میشود از حضور یک پدر معتاد در خانواده جلوگیری شود. اولین کاری که زن در همچین مرحلهای باید انجام دهد این است که درخواست سلب حضانت به دلیل اعتیاد مرد را بدهد تا هرچه سریعتر این پرونده به جریان افتاده و تکلیف دیگر اعضا مشخص شود.
در این بین ندانستن مسیر شکایت، نداشتن دانش حقوقی کافی و همینطور نبود تجربه عملی در پیگیری یک پرونده قضایی باعث میشود که بسیاری ترس از شروع شکایت را داشته باشند و هیچوقت آن را امتحان نکنند. وجود وکیل کاربلد برای سلب حضانت از والد معتاد باعث میشود نقطه ضعف شما در امور حقوقی به طور کامل برطرف شود و با قرار دادن مدارک کافی در اختیار وکیل خود، میتوانید به سرعت حل این پرونده کمک کنید. در این بین مشاوره حقوقی انلاین و رایگان نیز وجود دارد که یادگیری و حل ابهامات حقوقی را برای شما بسیار راحتتر میکند.
برخی مواقع، قانون کمی پیچیده شده و نمیتوان با گفتن تعریف یک خطی مسئله را به طور کامل حل کرد. مسئله سلب حضانت نیز از همین موارد بوده و به راحتی نمیتوان تکلیف حضانت فرزندان را مشخص نمود. با دانستن برخی قوانین و حقوق اولیه والدین و همینطور ترجیح دادگاه در خصوص دادن حضانت کدام فرزند به کدام والد، میتوان تا حدودی به شرایط عادی و رأی صادره پی برد، اما زمانی که موضوع اعتیاد یکی از والدین مطرح باشد، شرایط پیچیدگیهای خاص خودش را خواهد داشت. بهترین کار این است که یا از وکلای با تجربه در خصوص سلب حضانت استفاده کنید و یا اینکه دانش حقوقی خود را افزایش دهید.
راه دیگری که در این بین وجود دارد این است که به صورت موردی با یک کارشناس حقوقی صحبت کرده و با مطرح کردن مشکلات خود، راهنماییهای حقوقی دریافت کنید. مشاوره حقوقی تلفنی این امکان را پدید آورده است که موکلین بدون نیاز به حضور فیزیکی از بهترین متخصصان حوزه حضانت فرزند استفاده کرده و سوالات خود را در هر ساعت از شبانه روز دریافت کنند. در هر مقطع از دادگاه و مسیر دریافت سلب حضانت باشید، کارشناسان مجموعه وکیل تلفنی آماده ارائه مشاوره و راهنمایی به شما هستند.
مؤسسه حقوقی وکیل تلفنی در زمینه رسیدگی به پروندههای اعتیاد همسر و دریافت حضانت فرزند فعالیت میکند. شما میتوانید به صورت شبانه روزی و در تمام روزهای هفته با این مؤسسه در ارتباط باشید. برای رزرو وقت مشاوره آنلاین فقط کافی است تا با شماره تلفنهای ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ و ۰۲۱۴۷۶۲۵۹۰۰ تماس بگیرید.