تمکین نکردن زن از شوهر هیچ نوع پیامد کیفری به همراه ندارد و منجر به مجازات زن نمی شود. با این وجود نباید فراموش کرد که عدم تمکین زن می تواند باعث اختلال در حقوق شوهر شده و اجازه ازدواج مجدد را به او بدهد. نکته قابل توجه این است که مرد می تواند به دلیل تمکین نکردن زوجه به دادگاه مراجعه نماید و خواهان رسیدگی به پرونده شود. در صورتی که در دادگاه اثبات شود که این عدم تمکین دلیل منطقی دارد، تمام حق و حقوق زن به او پرداخت می گردد. با این وجود اگر مرد محق باشد، برخی از حقوق زن مانند نفقه به او پرداخت نمی شود.
تمکین نکردن زن از شوهر، می تواند به او این اجازه را بدهد تا برای ازدواج مجدد اقدام نماید. همچنین قانون درخواست مرد را بررسی نموده و در صورتی که حق با او باشد، برخی از حقوق زن را قطع می نماید. به طور کلی این موضوع عواقب حقوقی متعددی دارد که هنگام مراجعه به دادگاه مورد بررسی قرار می گیرند. مشورت تلفنی با وکیل می تواند اطلاعات لازم در رابطه با پرونده عدم تمکین زن را در اختیار شما قرار دهد. جهت دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از برترین وکلای ایران با شماره 09212242670 و یا 02147625900 تماس حاصل نمایید. خدمات حقوقی وکیل تلفنی به صورت شبانه روزی و در تمامی ایام هفته حتی تعطیلات رسمی ارائه می گردد.
تمکین نکردن زن از شوهر یعنی زوجه از انجام وظایف شرعی و قانونی خود نسبت به زوج امتناع می نماید. به طور کلی زن و مرد پس از ازدواج نسبت به یکدیگر وظایفی دارند که به دوام زندگی و حفظ بنیاد خانواده کمک می کنند. در صورتی که زوجه بدون داشتن دلیل مشخص و قانع کننده ای از تمکین همسر خود امتناع کند، زوج می تواند برای رسیدگی به این موضوع شکوائیه تنظیم نماید. اگر قاضی با بررسی شرایط و صحبت های زوجین حق را به مرد بدهد، اجازه طلاق و یا ازدواج مجدد نیز برای او صادر می گردد. همچنین قاضی می تواند مرد را از پرداخت نفقه معاف کند.
نکته قابل توجه در رابطه با موضوع تمکین نکردن زن از شوهر، شناخت انواع تمکین است. بهتر است بدانید که زوجین نسبت به یکدیگر دو نوع حق تمکین دارند. تمکین عام به معنای معاشرت و برقراری رفتار شایسته و محترم میان زوجین است. تمکین خاص نیز به معنای برقراری رابطه زناشویی میان آن ها می باشد. شوهر می تواند نسبت به عدم تمکین زن از هر دو نوع تمکین خاص و عام شکایت داشته باشد.
یک نکته بسیار مهم در رابطه با تمکین نکردن زن از شوهر وجود دارد، آن هم شناخت مواردی می باشد که زن می تواند از تمکین امتناع نماید. به طور کلی قانون در برخی از شرایط به زن این حق را می دهد تا از تمکین همسر خود اجتناب کند. بنابراین در صورتی که یکی از این شرایط برقرار باشد، مرد نمی تواند نسبت به عدم تمکین همسر خود اعتراض کند و شکوائیه تنظیم نماید. این شرایط عبارتند از:
اگر تمکین نکردن زن از شوهر به این دلایل باشد، دادگاه حق را به او می دهد. در صورتی که زن برای عدم تمکین خود دلیل موجهی نداشته باشد، حق به مرد داده می شود و نفقه زن قطع می گردد. برای دریافت اطلاعات دقیق تر در رابطه با دلایل مورد قبول زن برای عدم تمکین می توانید از مشاوره حقوقی موسسه وکیل تلفنی استفاده نمایید. وکلای این مجموعه می توانند اطلاعات کامل، با جزئیات و دقیقی را در اختیار شما قرار دهند.
برای بسیاری از مردان این سوال ایجاد می شود که در صورت تمکین نکردن زن چه کار باید کرد. اولین قدم باید وظایف حقوقی و شرعی زن را مورد بررسی قرار داد. در صورتی که زن هر کدام از این وظایف را انجام ندهد، مرد می تواند به دادگاه شکایت کند. این وظایف شامل وفاداری، رابطه جنسی، سکونت در منزل، تعهد به زندگی زناشویی و حسن رفتار می شود. از طرفی مرد باید دلیل محکمه پسندی برای درخواست عدم تمکین زن داشته باشد. برخی از این دلایل عبارتند از:
مشاوره حقوقی الزام به تحویل مبیع |
مشاوره حقوقی ملکی |
نگارش اظهارنامه |
درباره ما |
مشاوره حقوقی به شما کمک می کند تا بتوانید دلایل قانع کننده برای اثبات تمکین نکردن زن را بشناسید. در این صورت می توانید با ادله بهتر و محکم تری در دادگاه حاضر شوید. جهت دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از برترین وکلای ایران با شماره 09212242670 و یا 02147625900 تماس حاصل نمایید.
در صورت تمکین نکردن زن از شوهر، همسر او می تواند به دادگاه مراجعه کرده و دادخواست عدم تمکین زوجه تنظیم نماید. برای تنظیم این دادخواست و رسیدگی به آن باید مدارک زیر را ارائه داد.
برای تنظیم دادخواست و طرح شکایت باید در ابتدا دادخواست خود را از طریق دفتر خدمات الکترونیک مربوط به قوه قضاییه تنظیم ثبت کنید. سپس اظهارنامه عدم تمکین را ارسال نموده تا دادخواست به دادگاه خانواده ارجاع داده شود. در ادامه دادگاه برگزار شده و اظهارات طرفین شنیده می شود. در صورتی که زوجین به توافق نرسند، رای نهایی صادر می گردد. اگر زوجه مجدد از تمکین همسر خود امتناع کند، الزامات تمکین تثبیت شده و حکم تایید می شود.
کمک گرفتن از وکیل تلفنی می تواند به شما کمک کند تا این مسیر را با آگاهی بیشتری طی کنید و به تسریع روند پیگیری پرونده کمک کنید. برای دریافت اطلاعات حقوقی دقیق تر می توانید از مشاوره حقوقی تلفنی استفاده نمایید. خدمات حقوقی وکیل تلفنی به صورت شبانه روزی و در تمامی ایام هفته حتی تعطیلات رسمی ارائه می گردد.
موسسه حقوقی وکیل تلفنی متشکل از وکلای حقوقی برتر ایران است که می توانند شما را در زمینه انواع مسائل حقوقی راهنمایی کنند. بنابراین اگر به اطلاعات دقیق تر و جزئیات بیشتری در رابطه با پرونده مربوط به تمکین نکردن زن از شوهر نیاز دارید، می توانید از مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان این موسسه بهره مند شوید. جهت دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از برترین وکلای ایران با شماره 09212242670 و یا 02147625900 تماس حاصل نمایید.