محروم کردن فرزند از ارث یکی از رایج ترین چالش های حقوقی می باشد که شاید بارها راجع به آن شنیده باشید. به طور مثال بسیاری از مواقع ممکن است پدر در مکالمات خود اشاره کند که فرزندش را از ارث محروم خواهد کرد. نکته قابل توجه این است که آیا واقعا این موضوع امکان پذیر می باشد یا خیر؟
به طور کلی باید گفت که محروم کردن فرزند از ارث از نظر قانونی امکان پذیر نیست، اما روش های قانونی دیگری وجود دارند که می توانند منجر به محرومیت فرزند از ارث شوند. این فرایند از پیچیدگی های فراوانی برخوردار است. به همین دلیل مشورت تلفنی با وکیل می تواند به شما کمک کند تا ابهامات خود را برطرف نمایید و به پاسخ سوالات خود برسید. جهت دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از برترین وکلای ایران با شماره 09212242670 و یا 02147625900 تماس حاصل نمایید. خدمات حقوقی وکیل تلفنی به صورت شبانه روزی و در تمامی ایام هفته حتی تعطیلات رسمی ارائه می گردد.
از نظر قانون و حقوق ارث به معنای اموال و دارایی هایی می باشد که متعلق به یک شخص بوده و پس از فوتش به بازماندگان او تعلق می گیرد. تقسیم ارث براساس موارد موجود در قانون مدنی و همچنین با توجه به وصیت نامه فرد متوفی انجام می شود. محروم کردن فرزند از ارث طبق قانون قابل استناد نیست و تقسیم بندی ارث به صورت کاملا قانونی و با توجه به قواعد آمره انجام می گردد. مشاوره حقوقی می تواند به شما کمک کند تا در رابطه با اموالی که جزو ارث محسوب می شوند و نحوه تقسیم آن ها ابهامات خود را برطرف نمایید.
برای تقسیم ارث با توجه به دسته بندی وراث، درصد مشخصی از ارث به آن ها تعلق می گیرد. به طور کلی تقسیم بندی ارث مطابق با قانون کشور به شکل زیر می باشد. البته در صورتی که وصیت کننده قصد محروم کردن فرزند از ارث را داشته باشد، شرایط متفاوت خواهد بود.
در برخی از مواقع ممکن است پدر به هر دلیلی قصد محروم کردن فرزند از ارث را داشته باشد. از آنجایی که قانون از این کار جلوگیری می کند، باید با وکیل مشورت نمود. وکلای حرفه ای می توانند راهکارهای جایگزینی را معرفی نمایند که به طور غیر مستقیم منجر به محرومیت فرزند از ارث شود. برخی از این روش های جایگزین عبارتند از:
در این روش شخص می تواند عین مال و یا منفعت به دست آمده از آن را به صورت رایگان پس از فوتش به شخص دیگری واگذار نماید. البته این موضوع تنها برای یک سوم مال صادق است و باقی آن مطابق با عرف و قانون تقسیم خواهد شد.
در این وصیت نامه نیز مطابق با ماده 826 در قانون مدنی، شخص وصیت کننده اعلام می کند که پس از فوتش یک یا چند نفر امور مربوط به اموالش را به عهده می گیرند. به طور مثال شخصی را انتخاب می نماید تا از اموال باقی مانده، بدهی های او را بپردازد. براساس ماده 834 در قانون مدنی، وصی می تواند تا زمانی که وصیت کننده در قید حیات است، درخواست رد وصایت دهد.
بیع مال از دیگر روش های محروم کردن فرزند از ارث است. با توجه به قوانین بیع مال، شخص می تواند در زمان حیات خود طی یک معامله بخش مشخصی از دارایی و اموالش را به نام دیگری انتقال دهد. معمولا بیع مال به دو صورت مطلق و مشروط انجام می گردد. در بیع مطلق فرد تا قبل از فوت باید طی معامله ای قانونی اموال خود را به نام دیگری انتقال دهد. در روش بیع مشروط نیز شخص می تواند طی معامله ای مشخص کند که طرف دیگر معامله تنها پس از فوت او قادر به استفاده از مال می باشد.
مشاوره حقوقی مهر و موم ترکه |
فروش سهم الارث |
مشاوره حقوقی انحصار وراثت |
درباره ما |
به طور کلی محروم کردن فرزند از ارث از مراحل قانونی بسیار پیچیده ای برخوردار است که منجر به ضرورت حضور وکیل می شود. بنابراین بهتر است پیش از اقدام برای محرومیت فرزند و تقسیم ارث از مشاوره حقوقی وکیل تلفنی کمک بگیرید. خدمات حقوقی وکیل تلفنی به صورت شبانه روزی و در تمامی ایام هفته حتی تعطیلات رسمی ارائه می گردد.
محروم کردن فرزند از ارث به صورت قانونی امری امکان ناپذیر است. براساس ماده 837 در قانون مدنی هیچ فردی نمی تواند باعث محرومیت فرزند و وراث خود از ارث شود. البته افراد می توانند در طول حیات اموال خود را به نام شخص دیگری مانند زن یا فرزندان دیگر خود بزنند یا آن ها را به نام سایر اعضای خانواده صلح نمایند. از طرفی افراد نمی توانند در وصیت نامه خود برای تمام اموال تصمیم گیری نمایند و یا مشخص کنند که تمام اموالشان به نام یک فرزند شود. همچنین نمی توانند در وصیت نامه به محروم کردن فرزند از ارث اشاره نمایند.
نکته دیگری که در رابطه با تقسیم ارث وجود دارد، مربوط به قواعد آمره می باشد. با توجه به ماده 837 در قانون مدنی وصیت کننده نمی تواند وراث را از ارث خود محروم نماید، زیرا ارث جزو قواعد آمره بوده و باید مطابق با آن عمل کرد. از طرفی وصیت کننده تنها می تواند در رابطه با یک سوم اموال خود به صورت شخصی تصمیم گیری نماید. باقی ارث او مطابق با قانون تقسیم بندی خواهد شد. البته برخی از موارد هستند که می توانند منجر به محرومیت قانونی فرزند از ارث شوند. بنابراین در صورت بروز این موارد به صورت قانونی می توان فرزند را از ارث محروم نمود.
برای دریافت اطلاعات دقیق تر در رابطه با محروم کردن فرزند از ارث می توانید از مشاوره حقوقی تلفنی کمک بگیرید. وکلای موسسه حقوقی وکیل تلفنی می توانند شما را به طور کامل در این زمینه راهنمایی کنند. جهت دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از برترین وکلای ایران با شماره 09212242670 و یا 02147625900 تماس حاصل نمایید.
مراحل تقسیم ارث پس از فوت وصیت کننده، بسیار پیچیده بوده و برای رعایت عدالت و قانون بهتر است توسط وکیل انجام شود. این تقسیم ارث با توجه به وجود وصیت نامه، محرومیت وراث، شرایط وراث و نوع وصیت نامه متوفی متفاوت خواهد بود. جهت دریافت اطلاعات دقیق تر در رابطه با مراحل تقسیم ارث می توانید از مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان وکیل تلفنی استفاده کنید.