ارسال اظهارنامه اختیار کردن همسر دوم به لحاظ عدم تمکین زن از شوهر جزو روال قانونی گرفتن اذن از دادگاه برای ازدواج مجدد می باشد. در حال حاضر مردان بسیاری با فروپاشی خانواده روبرو می شوند و برای تامین نیازهای جنسی خود به روش قانونی و شرعی چاره ای جز تشکیل مجدد خانواده ندارند.
موسسه حقوقی وکیل تلفنی با ارائه مشاوره حقوقی در زمینه خانواده به شما کمک می کند که از مسیرهای قانونی برای رسیدن به خواسته های خود اقدام نمایید.
اظهارنامه اختیار کردن همسر دوم به لحاظ عدم تمکین زن از شوهر روشی برای مطالبه رسمی حق است. براساس ماده ۱۵۶ قانون آیین دادرسی مدنی افراد می توانند برای مطالبه حق و در برخی موارد مطلع ساختن طرف مقابل از اظهارنامه استفاده کنند. به این ترتیب نیاز به مراجعه به مراجع قضایی نیست و در صورت همکاری طرف مقابل می توان اختلاف را در همین مرحله با مصالحه حل کرد.
اظهارنامه اختیار کردن همسر دوم به لحاظ عدم تمکین زن از شوهر پس از انجام مشاوره حقوقی خانواده در موسسه حقوقی وکیل تلفنی نگارش می شود. در طی اظهارنامه زوج بدون مراجعه به دادگاه درخواست خود را به طرف مقابل اعلام می کند. اظهارنامه باید طبق قواعد حقوقی نگارش شود.
در موسسه حقوقی وکیل تلفنی نگارش فوری اظهارنامه به موکل کمک می کند که اختلافات خانوادگی خود را زودتر حل و فصل نماید. با توجه به آنچه گفته شد اظهارنامه یک سند عادی است که از طریق اداره ثبت اسناد یا دفتر دادگاه به طور رسمی به طرف مقابل ابلاغ می شود.
اظهارنامه اختیار کردن همسر دوم به لحاظ عدم تمکین زن از شوهر زمانی ضرورت دارد که زن از شوهر تمکین نکند. تمکین به دو معنی عام و خاص است. در تمکین عام زن باید در راستای حفظ زندگی مشترک از شوهر به عنوان رییس خانواده تبعیت کند.
تمکین خاص به معنی انجام وظایف زناشویی در قبال مرد است. اگر زن به این وظایف عمل نکند ناشزه شناخته می شود و مستحق نفقه نخواهد بود. این مسئله در ماده ۱۱۰۸ قانون مدنی مورد توجه قانونگذار قرار گرفته است.
در مشاوره حقوقی تلفنی برای موکل شرح داده خواهد شد که اظهارنامه اختیار کردن همسر دوم به لحاظ عدم تمکین زن از شوهر باید قبل از ارائه دادخواست الزام به تمکین زوجه ارسال شود.
نگارش اظهارنامه |
مشاوره حقوقی خانواده |
مشاوره حقوقی تجویز ازدواج مجدد |
وکیل دادگستری خانواده |
درباره ما |
اظهارنامه اختیار کردن همسر دوم به لحاظ عدم تمکین زن از شوهر زمانی به زن ابلاغ می شود که شرایط قانونی مهیا باشد. در ماده ۱۶ قانون حمایت خانواده بیان شده در صورت:
مرد می تواند جهت تجدید فراش اقدام کند.
از دیگر مواردی که در قانون به آن اشاره شده است عبارتند از:
چنانچه هر کدام از این موارد به وجود آید مرد می تواند از طریق قانونی برای ازدواج مجدد اقدام کند.
مدارک لازم جهت نگارش اظهارنامه اختیار کردن همسر دوم به لحاظ عدم تمکین زن از شوهر طی مشاوره حقوقی بیان می شود. مدارک هویتی افراد، سند ازدواج. مدارک مثبت ادعای مرد از جمله مدارکی است که باید ارائه شود. مرد باید بتواند ادعای خود را درباره عدم تمکین زن ثابت کند و با ارائه دلیل تقاضا ازدواج مجدد داشته باشد به طور مثال زن ممکن است مدت ها منزل را ترک کرده باشد به این ترتیب مرد باید چنین امری را اثبات کند.
وکیل خانواده اطلاعات دقیقی درباره نحوه نگارش اظهارنامه اختیار کردن همسر دوم به لحاظ عدم تمکین زن از شوهر و نحوه تهیه مدارک مورد نیاز را در اختیار موکل قرار می دهد.
افراد می توانند با انجام مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان درباره مراحل ارسال اظهارنامه اطلاعات کامل را به دست آورند.
در صورتی که زن به اظهارنامه اختیار کردن همسر دوم به لحاظ عدم تمکین زن از شوهر توجه نکند باید با عواقب قانونی آن روبرو شود.
در قدم اول مرد دادخواست تجدید فراش را به دادگاه ارائه خواهد کرد. دادگاه دلایل و مدارک موجود را بررسی می کند و سپس به انجام تحقیقات از همسر اول مرد می پردازد. در این تحقیقات عدم تمکین زن و دلایل وی مشخص می شود. گزارش کلانتری، شهادت شهود، اقرار خود زن و … در این زمینه کمک کننده می باشد. ممکن است زن توانایی تمکین را نداشته باشد که مسئله توسط کارشناسان پزشکی قانونی مورد بررسی قرار می گیرد.
مرحله بعد پس از ارائه دادخواست و اظهارنامه اختیار کردن همسر دوم به لحاظ عدم تمکین زن از شوهر بررسی وضعیت مرد است. در منابع فقهی تاکید شده است که مرد در صورتی می تواند چند همسر اختیار کند که بتواند با تمام همسران به عدالت رفتار نماید و حتی در انجامعمل زناشویی شرط تساوی را رعایت کند.
مسئله بعد تمکن مالی مرد است. دادگاه بررسی می کند که آیا مرد شرایط مالی تامین چند همسر را دارد یا خیر. اگر ثابت شود مرد تمکن مالی اداره چند خانواده را ندارد دادگاه با تقاضا وی مخالفت می کند. همچنین اگر مشخص شود که زن توانایی تمکین خاص دارد و راضی به برقراری رابطه زناشویی می باشد رای برخلاف خواسته مرد صادر می شود.
در زیر نمونه اظهارنامه اختیار کردن همسر دوم به لحاظ عدم تمکین زن از شوهر خواهد آمد:
مشخصات هویتی اظهارکننده (شوهر) …. نشانی وی….
مشخصات هویتی مخاطب اظهارنامه (زن) …. نشانی وی
موضوع اظهارنامه: اختیار کردن همسر دوم به علت عدم تمکین زن
اینجانب… در تاریخ … در دفترخانه … طی عقدنامه به شماره… با خانم…. ازدواج نموده ام. در حال حاضر تمام امکانات رفاهی مورد نیاز خانم در منزلی واقع در … مهیا می باشد. با توجه به علاقه بنده به ادامه زندگی مشترک با ایشان تقاضا دارم که ایشان ظرف مدت ده روز در منزل مذکور حاضر شوند. نظر به اینکه سرکار خانم از توانایی لازم جهت تمکین خاص برخوردار هستند اما از تمکین خودداری می کنند در صورتی که همچنان از انجام عمل زناشویی استنکاف نمایند و در منزل حاضر نشوند از دادگاه محترم تقاضا ازدواج مجدد را خواهم داشت.