افراد شاغل به ویژه کارگرها ممکن است در طول کار دچار حادثه شوند و جان خود را از دست بدهند. به همین دلیل است که نحوه محاسبه دیه فوت کارگر ساختمانی و مسئولیت پرداخت آن امروزه یکی از جدی ترین دغدغه های کارگران است. به طور کلی عوامل متعددی وجود دارند که روی دیه فوت کارگران و مسئولیت پرداخت آن تاثیر می گذارند. خطای کارگر، عدم ایمنی تجهیزات، شرایط بیمه و ... از جمله موارد موثر در تعیین شرایط پرداخت دیه کارگران هستند.
با توجه به این موضوع بهتر است برای بررسی شرایط و وضعیت دیه فوت کارگر ساختمانی از وکیل کمک بگیرید. مشورت تلفنی با وکیل می تواند به شما کمک کند تا اطلاعات دقیق تر و کامل تری از این موضوع به دست آورید. جهت دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از برترین وکلای ایران با شماره 09212242670 و یا 02147625900 تماس حاصل نمایید. خدمات حقوقی وکیل تلفنی به صورت شبانه روزی و در تمامی ایام هفته حتی تعطیلات رسمی ارائه می گردد.
زمانی که فرد در محل کار خود مشغول به انجام وظایف شغلی خود می باشد و دچار صدمات فیزیکی می گردد، حادثه در حین کار رخ داده است. متاسفانه این موضوع در میان کارگران و کارکنان مشاغل سخت بیشتر از سایر افراد اتفاق می افتد. مطابق با ماده 60 در قانون تامین اجتماعی هر زمان که فرد بیمه شده در حین کار دچار آسیب دیدگی شود، این حادثه ناشی از کار خواهد بود. این موضوع شامل ماموریت ها و حتی زمان رفت و برگشت به محل کار نیز می گردد. به طور کلی حادثه حین کار از نظر قانون تامین اجتماعی شامل موارد زیر می گردد.
از مهم ترین دلایل بروز حادثه حین کار می توان به موارد زیر اشاره داشت.
مسئولیت کیفری در حوادث حین کار
پرداخت دیه فوت کارگر ساختمانی یکی از مسئولیت های کیفری در برابر حوادث حین کار است. به طور کلی با توجه به ماده 95 در قانون کار تمام کارفرمایان وظیفه دارند که قوانین بهداشت و فنی را رعایت نمایند. در صورت عدم توجه به هر کدام از این قوانین، مسئولیت حوادث حین کار بر عهده آن ها می باشد. از طرفی ماده 66 در قانون تامین اجتماعی اعلام می کند که اگر حادثه ای در طول کار رخ دهد که ناشی از بی توجهی کارفرما باشد، بیمه مسئولیت بی قانونی کارفرما را به عهده نمی گیرد.
در صورت رعایت قوانین و ضوابط کار از طرف کارفرما و کارگر، اگر کارگران توسط کارفرما بیمه شده باشند، شرکت بیمه تامین اجتماعی مسئولیت پرداخت هزینه های درمان را به عهده دارد. نکته قابل توجه این است که اگر کارفرما تمام قوانین و ضوابط بهداشت و فنی را رعایت کرده باشد و حادثه به دلیل عدم توجه کارگر به قوانین و آموزش ها رخ دهد، کارفرما هیچ مسئولیتی در قبال حادثه ندارد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با مسئولیت کیفری حادثه در حین کار و همچنین دیه فوت کارگر ساختمانی می توانید از مشاوره حقوقی وکیل تلفنی کمک بگیرید. جهت دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از برترین وکلای ایران با شماره 09212242670 و یا 02147625900 تماس حاصل نمایید.
مشاوره حقوقی مطالبه دیه |
مشاوره قانون کار |
مشاوره حقوقی بیمه |
درباره ما |
دیه یا همان خون بها به معنای پول و یا مالی می باشد که در ازای کشتن و یا نقص عضو نمودن شخصی به او یا خانواده اش پرداخت می شود. در قوانین حقوقی دیه به صورت نقدی از مجرم دریافت شده به فرد صدمه دیده یا بازماندگان او پرداخت می گردد. مبلغ دیه در قانون مجازات اسلامی با توجه به نقص عضو، فوت زن یا مرد و ... مشخص می شود. نکته قابل توجه این است که اگر زمان اتفاق در یکی از 4 ماه محرم، رجب، ذی القعده و یا ذی الحجه رخ دهد، دیه فوت افزایش پیدا می کند. البته دیه نقص عضو در این ماه های حرام شامل افزایش نیست و تنها دیه فوت مد نظر می باشد. برای دریافت اطلاعات دقیق تر در رابطه با مبلغ دیه فوت کارگر ساختمانی می توانید از مشاوره حقوقی تلفنی کمک بگیرید.
برای تعیین دیه فوت کارگر ساختمانی در ابتدا باید اولیای دم پرونده تشکیل دهند و موضوع شکایت خود را مطرح نمایند. بازرس کار شرایط را مورد ارزیابی قرار می دهد و سپس رای نهایی را صادر می کند. پس از آن بازرس گزارش خود را به اداره کار و همچنین اداره تامین اجتماعی ارائه می نماید. با توجه به بررسی های انجام شده دیه فوت کارگر ساختمانی تعیین شده و رای نهایی صادر می گردد.
توجه داشته باشید که اگر کارگر به هر دلیلی در محیط کار دچار آسیب دیدگی شود و یا فوت کند، کارفرما به طور غیر مستقیم به او صدمه وارد کرده و باید دیه او را بپردازد. اگر کارفرما، کارگران خود را بیمه کرده باشد، بیمه تامین اجتماعی موظف است بخش مشخصی از دیه فوت کارگر ساختمانی را بپردازد. البته در صورتی که کارفرما بتواند اثبات کند که هیچ تقصیری در حادثه ندارد و کارگر به دلیل سهل انگاری خود دچار مشکل شده ممکن است دادگاه خود کارگر را مسئول حادثه اعلام کند. این موضوع زمانی صادق است که کارگر بدون تجهیزات ایمنی تهیه شده توسط کارفرما در محل کار حاضر شود. همچنین در صورتی که از تجهیزات کارگاهی بدون توجه به آموزش های قبلی و رعایت ایمنی استفاده نماید نیز مسئولیت حادثه به عهده خودش می باشد.
مبلغ تعیین شده برای دیه فوت کارگر ساختمانی، نقص عضو و ... هر ساله توسط مرجع مربوطه تعیین می گردد. نکته قابل توجه این است که در تمام شرایط ممکن است نقص عضو و یا نحوه جراحت و فوت یکسان نباشد. همین موضوع موجب می شود تا نتوان مبلغ مشخص و یکسانی را برای تمامی پرونده های مرتبط اعلام نمود. معمولا مبلغ دیه با توجه به دستور قاضی و همچنین تشخیص پزشکی قانونی تعیین می گردد.
بنابراین برای دریافت اطلاعات دقیق تر از مبلغ تعیین شده برای دیه فوت کارگر ساختمانی می توانید از مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان موسسه حقوقی وکیل تلفنی کمک بگیرید. خدمات حقوقی وکیل تلفنی به صورت شبانه روزی و در تمامی ایام هفته حتی تعطیلات رسمی ارائه می گردد.