در قانون حق طلاق به زوج داده شده است مگر در مواردی که به عنوان شرط، زوجه حق طلاق را دریافت کرده باشد .اما اگر به هر علتی و برای مدتی معین زوج زندگی مشترک را ترک نموده باشد زوجه می تواند تقاضای طلاق غیابی کند به این منظور باید دادخواست تنظیم و در مرجع قضایی اثبات شود که زوج برای مدتی حضور نداشته و قابل دسترسی نیست. کارشناسان ما شرایط طلاق غیابی برای زن را به صورت آنلاین و یا تلفنی توضیح خواهند داد.
طلاق غیابی از طرف زن و یا مرد می تواند انجام گیرد و این منوط به ارائه ادله لازم برای طلاق و نظر قاضی پرونده است.بر اساس ماده 1133 قانون مدنی حق طلاق در اختیار مرد است لذا اگر مردی به دلایلی دادخواست طلاق به طرفیت همسرش به دادگاه بدهد چه زن در دادگاه حضور داشته باشد و چه حضور پیدا نکند و لایحه ای را ارائه ندهد قطعا رای طلاق صادر خواهد شد.حال اگر زن و به طرفیت شوهر دادخواست طلاق را به دادگاه تقدیم کند و زن دلایل محکمه پسند برای حکم طلاق ارائه کند و مرد علی رغم ابلاغ در دادگاه حاضر نشده باشد و لایحه ای ندهد و اخطاریه دادگاه به او ابلاغ نشده باشد رای طلاقی که از سوی دادگاه صادر می شود غیابی خواهد بود.شما با ارتباطی آسان بصورت تلفنی و یا آنلاین با مشاوران حقوقی و وکلای پایه یک متخصص در این امور می توانید از ابتدای امر، پرونده حقوقی خود را به این عزیزان سپرده و از صدمات روحی و روانی که پروسه طلاق می تواند بر تک تک اعضای خانواده تان داشته باشد در امان باشید.
در پرونده های حقوقی موجود در دستگاه قضا مهمترین و سخت ترین پرونده برای رسیدگی، پرونده ای است که دادخواست طلاق از طرف زوجه است.یکی از دلایل و شرایط طلاق غیابی برای زن، عدم حضور شوهر در دادگاه در هیچ یک از جلسات دادرسی و عدم ارائه لایحه ای به دادگاه است. اگر ابلاغیه ای برای زوج از طرف دادگاه صادر شده و زوج هیچ اقدام و پاسخی به ابلاغیه نداده باشد دادگاه می تواند طلاق غیابی را صادر نماید و پس از حکم طلاق غیابی از طرف دادگاه زوج می تواند تا 20 روز به حکم مورد نظر اعتراض نماید.
درحالتی دیگر اگر شوهر در جنگ و یا مهاجرت و یا.... مفقود الاثر شده باشد،در این صورت با استناد به ماده 1029 قانون مدنی "چنانچه مدت 4 سال از زمان غیبت مرد گذشته باشد. زن میتواند با مراجعه به دادگاه و اثبات عدم حضور مرد یا مفقود الاثر بودن وی حکم طلاق غیابی را اخذ نماید."
اگر مرد ترک نفقه کند و زندگی را ترک نماید زن می تواند دادخواستی به دادگاه تقدیم کند و اثبات نماید که زوج به مدت 6 ماه است که ترک نفقه نموده و در محل زندگی مشترک حضور ندااشته و تقاضای طلاق غیابی داشته باشد.در صورتی که زن وکالت در طلاق از طرف شوهر داشته باشد می تواند با حضور وکیل و بدون حضور شوهر در مراحل دادرسی و استفاده از یکی از شرایط طلاق غیابی برای زن ، خود را مطلقه نماید.
در طلاق غیابی یکی از طرفین غیبت دارند و دادگاه با توجه به غیبت در جلسات دادرسی رای بر طلاق غیابی را صادر می کند. شرایط طلاق غیابی برای زن از همسر خارجی، شرایطی مشابه به طلاق غیابی از همسران ایرانی دارد.
قانونگذاران جهت طلاق غیابی از شوهر خارجی نیز پیش بینی های لازم را انجام داده اند. بر اساس قوانین مدنی در صورتی زنان ایرانی می توانند با تبعه خارجی ازدواج کنند که اجازه مخصوص از دولت را کسب نموده باشند تا بتوانند اقدام به ثبت ازدواج نمایند و در این صورت است که تابعیت زن ایرانی از بین نمی رود. مطابق ماده قانونی 693 اگر زوجین تبعه یک دولت نباشند روابط شخصی و مالی بین آنان تابع قوانین دولت متبوع زوج می باشد
در صورتی دادگاه کشور دیگر، حکمی مغایر با قوانین کشورمان صادر نماید، حکم قابلیت اجرا نداشته و مجددا باید نمونه دادخواست از طرف زن به دادگاه تقدیم، تا با توجه به شرایط طلاق غیابی برای زن رای طلاق غیابی از طرف دادگاه ایران صادر شود.
طبق قانون، هر دادخواستی که تسلیم دادگاه شود رسیدگی به آن مستلزم پرداخت هزینه توسط خواهان پرونده است و هزینه در تمامی پروندها بسته به نوع و شرایط آن تعیین می شود. شرایط طلاق غیابی برای زن از نوع دادخواست های غیر مالی است که نرخ هزینه طلاق غیابی بدون وکیل نیز معین است
هزینه ثبت دادخواست جهت طلاق غیابی با توجه به شرایط می تواند بین 170 تا 250 هزار تومان برای هزینه دادرسی باشد.
در پرونده طلاق غیابی و شرایط طلاق غیابی برای زن بهتر است مانند هر پرونده حقوقی دیگر جهت جلوگیری از درگیر شدن با پروسه های طولانی از وکلای مجرب و مشاوره حقوقی تلفنی در این زمینه کمک بگیرید تا درگیر پیچیدگی های پرونده های حقوقی به علت عدم آگاهی و تسلط به قوانین نشوید.
در مورد زمان پروسه شرایط طلاق غیابی برای زن نمی توان زمان دقیقی را اعلام نمود زیرا عوامل زیادی می تواند در این زمان تاثیر گذارند.
با توجه به اینکه تقاضای طلاق از طرف مرد باشد یا از طرف زن باشد در زمان انجام پروسه طلاق می تواند تاثیر گذار باشد.
حضور وکیل مجرب و توانا و یا عدم حضور وکیل در پروسه طلاق غیابی می تواند یکی از عوامل مهم مدت زمان پروسه پرونده باشد.
ادله ارائه شده از طرف زوجه برای طلاق غیابی می تواند از موارد تاثیر گذار در زمان این پروسه باشد.
سوالات متداول:
1- شرایط طلاق غیابی برای زن از شوهر خارجی به چه صورت است؟
شرایط طلاق غیابی برای زن از مرد خارجی با توجه به قوانین مدنی و تنظیم دادخواست و تقدیم آن به دادگاه و ارائه ادله محکمه پسند است. حضور وکیل در تنظیم دادخواست و داشتن وکالت در طلاق از طرف زن می تواند روال قانونی پرونده را تسریع کند.
2- آیا شرایط طلاق غیابی برای زن در دوران عقد متفاوت است؟
خیر، بعد از جاری شدن صیغه عقد تمامی حق و حقوقات قانونی در مورد دو طرف رسمیت پیدا می کند و در صورت عدم رعایت شروط 12 گانه و یا وجود شرایط عسر و حرج، زن می تواند در دوران عقد نیز دادخواست طلاق غیابی به دادگاه ارائه کند.
3- شرایط طلاق غیابی برای زن در خارج کشور به چه صورت است؟
از آنجا که طلاق غیابی یکی از انواع طلاق های مطرح شده در قانون است، زن و مرد ایرانی اگر در خارج از کشور به سر برند می توانند با ارائه ادله کافی به وکیل مورد اعتماد و مجرب در ایران وکالت در طلاق را به وکیل خود بدهند تا کارهای مربوط به طلاق غیابی در خارج کشور را انجام دهد.
4- آیا زن به دلیل قرار گرفتن در شرایط عسر و حرج و با اثبات آن به دادگاه می تواند تقاضای طلاق غیابی را داشته باشد؟
در صورت عدم حضور شوهر در مراحل دادرسی و عدم ارائه لایحه دادگاه با ادله موجود می تواند رای بر طلاق غیابی را صادر کند.
5- ادله ای در عسر و حرج در قانون مدنی مطابق که در مواد 1130و1129و 1133 به آن استناد می کنند کدام موارد است؟
اعتیاد زوج به یکی از مواد مخدر و یا ابتلا به مصرف مشروبات الکلی که باعث اعتیاد و ضرر به خانواده شده باشد.
ضرب و شتم و یا هر گونه رفتار سوء که از طرف زوجه قابل تحمل نباشد.
محکومیت قطعی زوج به 5 سال یا بیشتر
ابتلا به امراض صعب العلاج روانی و مسری که باعث اختلال در زندگی مشترک شود.
ترک منزل توسط زوج بدون عذر موجه به مدت 6 ماه متوالی یا به مدت 9 ماه متناوب در طول یک سال.
و موارد قانونی دیگر در قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران