دیوان عدالت اداری به موجب اصل 173 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، به منظور رسیدگی به شکایات مردمی نسبت به تصمیمات و اقدامات اداری تشکیل گردیده است. دیوان عدالت اداری زیر نظر رئیس قوه قضاییه عمل می کند. در حقوق جاری ایران، موضوع شکایت به تصمیمات مقامات دولتی و همچنین اقداماتی که مامورین دولتی انجام می دهند، در«قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری» مصوب سال 1392 تعیین شده است.
مطابق با ماده 1 قانون مذکور هدف از تشکیل دیوان عدالت اداری به طور کلی رسیدگی به شکایات و دادخواهی مردم نسبت به غیر شرعی بودن، یا غیر قانونی بودنِ تصمیمات و آیین نامه های دولتی، اقدامات مامورین و تصمیمات آنهاست. دیوان دارای شعب نخستین و تجدید نظر است. شعب نخستین دیوان از یک قاضی یا دادرس علی البدل تشکیل شده است. شعب تجدید نظر متشکل از یک رئیس و دو مستشار تشکیل می شود و ملاک برای تصمیم گیری، رای اکثریت قضات است.
دیوان عدالت اداری در تهران مستقر می باشد و علاوه بر شعب نخستین و تجدید نظر، در بر دارنده هیات عمومی و هیات های تخصصی نیز می باشد. تشکیلات اداری و تعداد شعب دیوان عدالت اداری را رئیس قوه قضاییه تعیین می کند. برای مشاوره حقوقی با شماره 02147625900 تماس بگیرید.
طبق ماده 10 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری هر یک از اشخاص حقیقی یا حقوقی می توانند با تقدیم دادخواست نسبت به موضوعات زیر، شکایات و تظلمات خود را به دیوان عدالت اداری تقدیم کنند:
مجموعه وکلای تلفنی به صورت شبانه روزی ارائه دهنده خدمات مشاوره حقوقی تلفنی توسط بهترین وکلای متخصص در حوزه دعاوی دیوان عدالت اداری پاسخ دهنده شماست.
برای رسیدگی در دیوان عدالت اداری باید «دادخواست» تقدیم کرد. دادخواست باید روی برگه های مخصوص چاپی به زبان فارسی تنظیم شود. برای مشاوره حقوقی در خصوص نحوه دادخواست نویسی می توانید با موسسه حقوقی وکلای تلفنی تماس بگیرید. مطابق با قانون دیوان تنها به شکایاتی رسیدگی می کند که توسط ذینفع یا نماینده قانونی او اعم از وکیل، ولی و ... طرح می شود. بنابراین اگر در مورد موضوعی ذینفع نیستید نمیتوانید در دیوان عدالت اداری نسبت به تصمیم اداری اعتراض کنید. رسیدگی در دیوان عدالت اداری مستلزم پرداخت هزینه دادرسی است.
به موجب قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان ، شرایط اعتراض به آرای قطعی دیوان عدالت اداری از قرار زیر است:
از جمله مهمترین شرایط اعتراض به آرای قطعی دیوان عدالت اداری، مدارک و مستنداتی است که باید به شعبه تحویل گردد. اعتراض به آرای قطعی به شعبه صادر کننده حکم یا قرار مورد اعاده دادرسی تحویل می گردد. اعاده دادرسی از احکام قطعی صادر شده از شعب دیوان عدالت اداری مستلزم پرداخت هزینه دادرسی مطابق با هزینه دادرسی مرحله تجدید نظر است. دادخواست اعاده دادرسی باید در بر دارنده رای یا حکم قطعی مورد اعتراض باشد. به علاوه باید دلایل جهت یا جهت های قانونی که به موجب آن دادخواست اعاده دادرسی تقدیم شده است، ذکر شود.
مهلت اعتراض به آرای قطعی دیوان عدالت اداری برای اشخاص مقیم ایران بیست روز و برای اشخاص مقیم خارج از ایران دو ماه از زمان اطلاع از موجبات اعاده دادرسی است. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط اعتراض به آرای قطعی دیوان عدالت اداری می توانید با مجموعه وکلای تلفنی تماس بگیرید. همچنین می توانید از مشاوره حقوقی انلاین و رایگان ما استفاده نمایید.
درباره ما |