فناوری اطلاعات در دنیای امروزی بر تمام ابعاد زندگی اجتماعی و فرهنگی افراد جامعه تاثیرات چشمگیری داشته و حقوقدانان و قانون گذاران را به تفکر و تامل وادار نمونده تا با توجه به تفاوت های جرایم رایانه ای با جرایم سنتی اصول و مبانی جدیدی را با توجه به مشخصه های این فضا تعریف نمایند و از جرم و جنایت های احتمالی در این فضا جلوگیری نمایند. در ادامه مطلب سعی بر تجزیه و تحلیل برخی از جرائم رایانه ای است در صورت هرگونه ابهام در این موضوع با مشاوران حقوقی این موسسه در ارتباط باشید تا با آگاهی از جرائم رایانه ای نحوه مراقبت از خود و خانواده خود را در این فضای سایبری بیشتر از قبل بدانید.
هتک حیثیت عملی است که به جهت آن لطمه و آسیب به آبرو و شخصیت شخص یا اشخاصی می شود. با استناد به ماده 16 از فصل پنجم قانون جرایم رایانه ای که با عنوان هتک حیثیت و نشر اکاذیب تنظیم شده است«هر کس به وسیله سیستم های رایانه ای یا مخابراتی، فیلم یا صوت تصویر دیگری را تغییر دهد یا تحریف کند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند به نحوی که عرفا موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد. چنانچه تغییر یا تحریف به صورت مستهجن باشد، مرتکب به حداکثر هر دو مجازات مقرر محکوم خواهد شد.
ایجاد آرامش و امنیت برای افراد جامعه یکی از مهمترین موضوعاتی است قانونگذاران در مورد آن قوانین سخت و قابل توجه و بازدارنده ای را تصویب نموده اند تا کمتر کسی به خود اجازه دهد تا ضرری به حیثیت و شخصیت افراد وارد نماید. نشر اکاذیب در فضای مجازی با نیت ضرر به دیگر افراد مطابق ماده 17 قانون جرائم رایانه ای مجازاتی در پی دارد. طبق این ماده هر کس به وسیله سیستمهای رایانه ای یا مخابراتی، صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او منتشر کند یا در دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی که موجب ضرر یا عرفا موجب هتک حیثیت او شود به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد. و با استناد به ماده 18 همین قانون هر کس به قصد اضرار به غیر، یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی به وسیله سیستم های رایانه ای یا مخابراتی، اکاذیبی را منتشر نماید یا در دسترس دیگران قرار دهد یا با همان مقاصد اعمالی را خلاف حقیقت، راسا یا به عنوان نقل قول، به شخص حقیقی یا حقوقی یا مقام های رسمی به طور صریح یا تلویحی نسبت دهد، اعم از این که از طریق یاد شده به نحوی از انحاء ضرر مادی و معنوی به دیگری وارد شود یا نشود، افزون بر اعاده حیثیت به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
اگر در شرایط قرار گرفته اید که اطلاعات شخصی شما توسط فردی بدون اجازه در فضای مجازی منتشر شده است اولین اقدام جهت پیگیری سریع و اقدام به موقع ارتباط تلفنی و یا آنلاین با مشاورین حقوقی و آگاه و وکلای مجرب این موسسه وکیل تلفنی است.
برای طرح شکایت بدون حضور وکیل:
حوزه جرایم رایانه ای دارای معانی مختلف و گسترده ای است و با توجه به مهم بودن این حوزه ارتباط سریع با مشاوران حقوقی و وکلای متخصص و آگاه به قوانین و مطلع نمودن آنها در شرایط نگران کننده انتشار عکس و یا ویدئو شخصی، تصویر یا فیلم خصوصی خود که به حیثیت و آبروی شما لطمه زده است می تواند بهترین اقدام باشد تا با اقدام سریع و تنظیم به موقع شکوائیه و ارائه صحیح مدارک و ادله موجود به دادگاه در سریعترین زمان فرد خاطی با جرایم رایانه ای در نظر گرفته شده در قانون به عمل مجرمانه خود برسانید. کارشناسان و وکلای وکیل تلفنی در تمامی ساعات شبانه روز آماده خدمات رسانی در زمینه جرایم رایانه ای و دیگر موضوعات حقوقی و کیفری هستند.
نحوه اعاده حیثیت در خصوص نشر اطلاعات خصوصی در فضای مجازی
جرایم ارتکابی با توجه به گستردگی فناوری ها و تکنولوژی های پیشرفته، بسیار متنوع می باشند و قوانین با نیز با توجه به این پیشرفت و تنوع در جرایم به روز شده و قوانین و مجازات های تعیین شده سختگیرانه تر از قبل در نظر گرفته شده است. وجود سیستم های ارتباطی در دنیای امروز و استفاده عموم از شبکه های مجازی با توجه به مزایای بسیار زیاد آن در سهولت در ارتباطات می تواند فضایی برای افراد سودجو باشد تا از عدم آگاهی افراد در استفاده درست از این شبکه ها وارد حریم خصوصی آنها شوند و اطلاعات خصوصی آنها را در این فضا منتشر نموده و به آنها ضررو زیان از نظر آبرو حیثیت وارد نمایند. ادعای شرف و یا اعاده حیثیت در جرایم رایانه ای در شرایطی مطرح می شود که جرم یا اکاذیبی به دیگری نسبت داده شده باشد و شخص شاکی می تواند پس از برائت یا بی گناهی خود در دادگاه و یا دادسرا، از کسی که مرتکب این عمل شده، شکایت کرده و او را به مجازات اعاده حیثیت یا حکم قانونی ادعای شرف محکوم نماید. اعاده حیثیت در جرایم رایانه ای را می توان با شکایت از طریق ارائه شکوائیه به مراجع قضایی و یا دفتر خدمات قضایی اقدام و پیگیری نمود. برای تنظیم شکوائیه در اعاده حیثیت با توجه به واقع شدن درجرایم رایانه ای بهتر است قبل از هر گونه اقدامی موضوع را با ارتباط تلفنی با مشاورین حقوقی و یا وکلای این موسسه حقوقی در میان بگذارید و راههای قانونی با جرایم رایانه ای را جویا شوید تا سریعتر به نتیجه مورد نظر خود دست پیدا نمایید.
مشاوره حقوقی کیفری |
مشاوره حقوقی تلفنی |
هزینه مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل |
1- جرایم رایانه ای، اعاده شرف و اعاده حیثیت در چه شرایطی قابل طرح است؟
در شرایطی که جرم و دروغی به دیگری نسبت داده شده باشد و شخص بتواند برائت وبی گناهی خود را به دادگاه اثبات کند.
2- جهت اعاده حیثیت درجرائم رایانه ای به کجا می توان مراجعه نمود؟
با تنظیم شکوائیه به مراجع قضایی و یا دفاتر قضایی مراجعه نمایید.
3-مفهوم هتک حیثیت در جرائم رایانه ای را بیان نمایید؟
هتک حیثیت عملی است که به جهت آن لطمه و آسیب به آبرو و شخصیت شخص یا اشخاصی می شود.
4-بهترین و هوشمندانه ترین اقدام در آگاهی از جرائم رایانه ای چیست؟
ارتباط با مشاورین حقوقی تلفنی و آنلاین برای پاسخ به ابهامات بوجود آمده در این زمینه است.
5- اگر در شرایط قرار گرفته اید که اطلاعات شخصی شما توسط فردی بدون اجازه در فضای مجازی منتشر شده است چه اقدامی میتواند از پیامدهای آن جلوگیری کند؟
اولین اقدام جهت پیگیری سریع و اقدام به موقع ارتباط تلفنی و یا آنلاین با مشاوران متخصص و آگاه و وکلای متخصص در جرائم رایانه ای است.