برای شروع روند رسیدگی به یک پرونده کیفری، لازم است تا نامهای به مرجع قضایی مربوط به آن ارسال کنید. این مرجع قضایی، ابتدا باید تشریفات اداری را رعایت کرده و بعد به جرمی که اتفاق افتاده رسیدگی کند. نامهای که شاکی به دادگاه و دادسرا ارسال کرده و نسبت به جرمی که نسبت به او رخ داده، شکایت میکند را شکوائیه مینامند.
شکواییه یک فرم اداری مخصوص بوده که باید طبق ماده 68 قانون آیین دادرسی کیفری تکمیل شود. بنابراین موضوعی به نام وارد کردن اطلاعات صحیح و ضروری داخل شکواییه مطرح میشود. دلیل اهمیت این مساله هم این بوده که اگر اطلاعات به درستی در فرم وارد نشوند، احتمال رد شدن شکایت وجود دارد. ما در موسسه حقوقی وکیل تلفنی هم به صورت حضوری و هم مشاوره حقوقی انلاین و رایگان ارائه میدهیم.
به زبان ساده میتوان گفت که شکواییه در پروندههای کیفری مانند دادخواست در پروندههای حقوقی است. در هر دو مورد شما باید به شکل رسمی از دادگاه مربوطه درخواست کنید تا روند رسیدگی به پرونده را انجام دهد. برای نوشتن شکوائیه هم میتوانید از مشاوره حقوقی با یک وکیل کاربلد در این زمینه بهرهمند شوید.
مسامحه از لحاظ لغتی بسیار شبیه به مصالحه است اما در معنا کاملا با آن تفاوت دارد. مصالحه به معنای صلح کردن و به توافق رسیدن بوده اما مسامحه به شکلی به معنای سهل انگاری کردن است. بنابراین هنگامی که صحبت از مسامحه و اهمال میشود، قرار است فردی که در اجرای وظایف خود سهل انگاری کرده را مورد خطاب قرار دهیم.
به عنوان مثال فردی براساس قول داده تا از یک کودک مراقبت کند اما در عین حال به دلیل اهمال کاری، اتفاقی برای آن کودک رخ داده است. در صورتی که شاکی بتواند این مساله را در دادگاه اثبات کند، فردی که مسامحه کرده مورد مجازات قرار میگیرد.
یک مثال معروف دیگر زمانی بوده که یک مامور یا سرباز انتظامی برای بازداشت یک فرد مراجعه میکند. هنگامی که فرد متهم را دستگیر کرده، باید تا مرجع قضایی مراقب او باشد. با این حال به دلایل مختلف مانند آبرو متهم درخواست میکند تا دستبندش باز شود. حالا اگر متهم فرار کند، اتفاقی که رخ میدهد این است که آن سرباز یا مامور انتظامی خود به یک متهم دیگر تبدیل میشود و همه این موارد تنها به دلیل اهمال و مسامحه بوده است.
در صورتی که طبق مثال بالا، متهمی که باید دستگیر میشده فرار کند و این تنها به علت اهمال کاری مامور بوده باشد، شاکی میتواند از مامور هم شکایت کند. اجازه دهید با ذکر مثال این موضوع را روشنتر کنیم.
فرض کنید خانمی برای دریافت مهریه از همسرش شکایت کرده و حکم جلب مرد صادر شده است. دو مامور به درب منزل مرد رفته و او را دستگیر میکنند. این دو نفر باید تا پاسگاه متهم را مشایعت کرده و اجازه فرار به او ندهند. با این حال به دلایل مختلف ممکن است فرد، فرار کند. اگر دلیل فرار کردن او اهمال کاری ماموران بوده باشد؛ زن میتواند حالا علاوه بر همسرش از دو مامور هم شکایت کند.
بعد از آن پرونده به شکل دیگری پیگیری میشود. باید ابتدا تحقیقات کاملی صورت بگیرد تا مشخص شود که فرار متهم به دلیل اهمال کاری و مسامحه مامورین بوده است. در صورتی که چنین مسالهای اثبات شود، باید دادگاه تشکیل شده و مجازات آن دو نفر هم مشخص شود.
حالا شاکی همانند پرونده اول باید برای شکایت از ماموری که وظیفه دستگیری متهم را برعهده داشته شکواییه تنظیم کند. مدارک لازم برای شکوائیه را باید یک وکیل مشخص کند زیرا پرونده به سادگی قبل نیست. در نتیجه میتوانید از طریق مشاوره حقوقی تلفنی با یک وکیل کاربلد در این زمینه مشورت کنید.
سپس مدارک لازم برای تنظیم شکوائیه جمع آوری شده و روند حقوقی آن شروع میشود. مسالهای که باید در نگارش شکواییه مسامحه و اهمال در دستگیری شخصی که وظیفه دستگیری متهم را داشته، رعایت کنید این است که گاهی فرد هیچ تقصیر و تجربهای ندارد.
به عنوان مثال جوان 19 سالهای که به تازگی از یک شهرستان کوچک برای گذراندن خدمت سربازی وارد شهر بزرگی شده، تجربه چندانی ندارد. در نتیجه به دلیل سادگی ممکن است حرف متهم را باور کرده و از او غافل شود. بنابراین باید هنگام تنظیم شکواییه و طی کردن مراحل قانونی به این موضوع دقت کنید.
نگارش شکواییه |
وکیل آنلاین کیفری |
مشاوره حقوقی کیفری |
مشاوره حقوقی تلفنی |
درباره ما |
در اینجا نمونه شکواییه مسامحه و اهمال در دستگیری شخصی که وظیفه دستگیری متهم را داشته، مشاهده میکنید:
احتراما به استحضار میرساند که اینجانب... فرزند... ساکن... خانم/ اقای... فرزند... ساکن....شاکی هستم زیرا نامبرده یکی ازمامورین نیروی انتظامی بوده وطبق حکم جلب شعبه... دادگاه عمومی... مامور دستگیری متهم اقای... بوده است، که در اجرای وظیفه به قصد مساعدت به متهم مسامحه و اهمال نموده تا منجر به فراری متهم شده است. در همین رابطه شاهد دارم که حاضرند شهادت دهند که متهم موصوف مسامحه و اهمال نموده تا فرد مجلوب فرار نماید. لذا از دادستان محترم تقاضای تعقیب و مجازات کیفری متهم موصوف را طبق ماده 550 قانون مجازات اسلامی را خواستارم.
در ادامه هم نام و نام خانوادگی شاکی، آدرس، امضا و تاریخ باید نوشته شود. این نامه به مرجع قضایی ارائه شده تا روند رسیدگی به پرونده انجام شود.
هزینه شکوائیه مسامحه و اهمال در دستگیری شخصی که وظیفه دستگیری متهم را برعهده داشته بستگی به وکیل دارد. اگر وکیلی باشد که به صورت دائم کارهای حقوقی شما را انجام میدهد، ممکن است برای نگارش شکوائیه هزینه دیگری دریافت نکند. با این حال اگر وکیل ندارید، باید به دنبال فردی برای نگارش باشد. در نتیجه ممکن است برخی از موسسات از شما سوء استفاده کنند.
در این زمینه وکلای موسسه حقوقی وکیل تلفنی این کار با هزینه بسیار کمی برای شما انجام میدهند. در نتیجه با پرداخت هزینه کمی میتوانید شکوائیه خود را تنظیم کنید. در این زمینه اگر نیاز به ارائه مدارک بیشتری هم باشد، وکیل از شما درخواست میکند.
موسسه حقوقی وکیل تلفنی به صورت شبانه روزی و در تمام روزهای هفته آماده بوده تا خدمات حقوقی را به شما ارائه دهد. شما میتوانید برای رزرو وقت مشاوره در سریعترین زمان ممکن با شماره تلفنهای 02147625900 و 09212242670 تماس بگیرید.