هنگامی که دو نفر تصمیم به ازدواج میگیرند، باید رضایت خانوادهها را جلب کرده و پس از برنامهریزیهای مربوط به مراسم ازدواج، به ثبت این واقعه نیز فکر کنند. اولین کار این است که به دفترخانههای مختلف سر زده و با توجه به سلیقه، نزدیک بودن دفتر و مواردی همانند این یک مکان را انتخاب کنند. زمانی که خطبه عقد جاری میشود و دو نفر عقدنامه را امضا میکنند، شروطی در آن گرد آمده تا طبق آن بندها زندگی را پیش برده و در آینده با مشکل روبرو نشوند. این شروط برای زن حق طلاق ایجاد میکنند و شامل موارد زیر است:
ثبت ازدواج به صورت رسمی از چند جنبه قابل تامل بوده و باید به آن توجه داشت. در وهله اول در بسیاری از مواقع نیاز است که رابطه زوجیت خود و همسر را اثبات کنید. مثلا ممکن است به مسافرت رفته و میخواهید در هتل یک اتاق بگیرید، در همچین شرایطی باید بتوانید اسناد خود را ارائه دهید و نشان دهید که یک زوج هستید. در موارد دیگری که به بحث مالی وارد میشود نیز، این مساله اهمیت پیدا میکند، همانند مساله ارث و حقوق و... که باید این رابطه زوجیت به صورت رسمی شده باشد.
همانطور که بالاتر نیز در مورد شروط ضمن عقد گفتیم، این شرایط باعث ایجاد نظم در داخل خانواده میگردد. در صورتی که این ازدواج را ثبت نکرده باشید، زوجه نمیتواند حقوق قانونی خود را به درستی دریافت کرده و یا در شرایط درست از آن استفاده کند. در نهایت نیز اگر این زوج صاحب بچهای شوند، از نظر قانونی باید مشخص باشد که پدر و مادر این فرزند کیست و چه کسی مسئولیت آن را باید بر عهده بگیرد. بهتر است با استفاده از مشاوره حقوقی انلاین و رایگان از عواقب عدم ثبت ازدواج رسمی بیشتر آگاه شوید.
از آنجا که عدم ثبت ازدواج در دفترخانه رسمی ازدواج کاری غیر قانونی است، در صورت انجام همسر را به عنوان مجرم تلقی کرده و مجازات خواهد شد. ثبت این واقعه بر عهده مرد بوده و باید در اولین فرصت این کار را انجام دهد. این مجازات به این دلیل گذاشته شده است تا تمامی ازدواجها ثبت شده و مواردی مانند ازدواج مجدد که باعث بروز اختلافات شدیدی در داخل خانوادهها میشود، دیگر رخ ندهد.
مجازاتی که برای همچین شرایطی در نظر گرفته شده برابر با یک سال حبس تعزیری است. این بیشترین مقدار مجازات در همچین شرایطی است اما حداقل آن مشخص نشده است. به دلیل تعزیری بودن حکم، قاضی میتواند آن حبس را به مدت سه ماه کاهش داده و در کنارش جزای نقدی تعیین کند. در صورت نیاز میتوانید با مشاوره حقوقی از ابعاد مختلف این مشکل آگاه شوید.
در صورتی که ازدواج خود را به ثبت رسانده باشید، برای اثبات رابطه زوجیت مشکلی نداشته و تنها کافی است که عقدنامه و یا شناسنامههای خود را به همراه داشته باشید. در غیر این صورت 5 روش کلی برای اثبات این رابطه نزد دادگاه وجود دارد.
اولین و راحتترین روش این است که هر دو طرف به این رابطه اقرار کنند و شواهد نیز گویای این موضوع باشد. در روش دوم وجود اسناد کتبی که نشان از قرار رابطه زوجیت است به دادگاه ارائه گردد. شهادت شهود نیز یک روش دیگر است که اهمیت بسیار دارد. مانند افرادی که در مراسم ازدواج دو زوج حضور داشتهاند. در مواردی نیز سوگند میتواند این موضوع را به قاضی اثبات کند. در نهایت اگر هر دو نظر در یک مکان زندگی کرده و شرایط و رفتار آنها به شکلی باشد که همانند دیگر زوجها نشان دهد، میتوان رابطه زوجیت را با این روش نشان داد.
در صورتی که با فردی ازدواج کردهاید اما همسر شما از ثبت رسمی آن سر باز میزند، به دلیل حساسیت موضوع بهتر است سریعا از مسیر قانونی وارد شده و او را ملزم به این کار کنید. در اولین قدم با نوشتن یک اظهارنامه رسمی و اطلاع نظر خود به او، یک فرصت چند روزه به وی میدهید تا کارهای ثبت ازدواج را در دفترخانه رسمی ازدواج انجام دهد. در صورت عدم توجه به این اظهارنامه، میتوانید یک شکوائیه کامل تهیه کرده و به مرجع صالح رسیدگی کننده به آن ارسال کنید.
مدارک اصلی برای این عمل شامل اسناد هویتی شما همانند کارت ملی و شناسنامه است. در کنار آن هرگونه مدارک و اسنادی که نشان دهد شما با یکدیگر ازدواج کردهاید، لازم خواهد بود. مواردی مانند امضای شاهدین در هنگام ازدواج، عکسها و فیلمهایی که از شما دو نفر ثبت شده است و مابقی مدارک مهم. با وجود تمامی این اطلاعات میتوان یک دادخواست خوب و کامل ثبت کرد.
مشاوره حقوقی رابطه نامشروع |
هزینه نگارش شکوائیه |
نگارش شکوائیه |
مشاوره حقوقی کیفری |
درباره ما |
برای اینکه بتوانید در زمان مناسب یک شکوائیه درست تنظیم کنید، یک نمونه دادخواست در ادامه آمده است. میتوانید با تغییر موارد مورد نیاز، یک شکوائیه کامل و درست نگارش کنید.
ریاست محترم دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان ........
باسلام و احترام
به استحضار میرساند اینجانب (شاکی) ........ در مورخ …../…../..…. با اقای (مشتکی عنه) ......... باتوجه به عقدنامه عادی که ضم شکواییه است به عقد دائم مشتکی عنه در آمدم. این وصلت در حضور و شهود جمعی از بستگان که حاضر به ادای شهادت در مراجع قضایی می باشند، انجام شده است. در حال حاضر نامبرده از ثبت واقعه ازدواج خوداری میکند.
لذا اینجانب با تقدیم این شکواییه از مرجع قضایی محترم به استناد ماده ۴۹ قانون حمایت خانواده تقاضای الزام شوهر به ثبت واقعه ازدواج و نیز تعقیب و مجازات مشتکی عنه مورد استدعا است.
در صورتی که احساس میکنید با صحبت و یا وساطت افراد دیگر همسر شما راضی به ثبت ازدواج میگردد، بهتر است که مسئله را در داخل خانواده نگه دارید. اما در صورتی که کار با این موارد انجام نمیشود بهترین کار اقدام از طریق قانون است. تجربه نگارش شکواییه از آن دست مواردی است که بسیاری از افراد با آن آشنا نیستند.
میتوانید این کار را به دست وکلای کاربلد سپرده تا در کمترین زمان ممکن برای شما انجام دهند. موسسه حقوقی وکیل تلفنی نیز به صورت دورادور میتواند انواع شکواییهها را برای شما نگارش کرده و در کمترین زمان و به صورت اینترنتی برای شما ارسال کند. هزینه نگارش هر شکواییه در حدود 250 هزار تومان خواهد بود.
موسسه حقوقی وکیل تلفنی خدمات نگارش و تهیه شکواییه را در 24 ساعت شبانه روز انجام داده و میتوانید در هر روزی از هفته با مشاوران آن صحبت کنید. با این کار بهترین نتیجه را در کمترین زمان ممکن به دست خواهید آورد. برای دریافت مشاوره حقوقی تلفنی میتوانید با شماره تماس ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ ارتباط برقرار کنید.