خواستگاری در فقه و حقوق اسلامی یک امر پسندیده و ارزشمند است. خواستگاری سرآغاز زندگی زناشویی مرد و زن بوده و هیچ قانونی مبنی بر جرم بودن آن در نظر گرفته نشده است. اما گاهی خواستگار پس از شنیدن جواب رد یا با تکرار روشهای غلط سعی در جلب نظر مثبت طرف مقابل دارد. باید بدانید خواستگاری از شیوه خاصی برخوردار است. در واقع هرگونه اقدام خارج از چارچوب تعیین شده نه تنها مورد پسند نیست، بلکه میتواند نمونه ای از مزاحمت محسوب شود. در قوانین مدنی شکوائیه ایجاد مزاحمت به بهانه خواستگاری برای این مواقع در نظر گرفته شده است. این شکایت نامه در پی مزاحمتهای بی جا و آزاردهنده فرد به بهانه خواستگاری تنظیم میشود. اگر میخواهید اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید، این مقاله از سایت موسسه حقوقی وکیل تلفنی را تا انتها مطالعه نمایید.
یکی از انواع اوراق قضایی شکوائیه است که میتوان آنها را در فرمتهای ثابتی مشاهده کرد. شکوائیه یا شکایت نامه یک متن با فرمت از پیش تعیین شده است که روی سربرگ قوه قضایی تنظیم میشود. اگر با انواع شکایت در دستگاه قضایی ایران آشنایی داشته باشید، حتما میدانید برای شکایت علاوه بر این اوراق قضایی از دادخواست نیز استفاده میشود. در این باره بد نیست بدانید دادخواست تنها برای طرح دعوای حقوقی مورد استفاده قرار میگیرد. اما شکوائیه برای اقامه دعوای کیفری در نظر گرفته شده است.
در این مطلب شکوائیه ایجاد مزاحمت به بهانه خواستگاری موضوع مورد بحث ما میباشد. چنانچه شخصی به بهانه خواستگاری به صورت پی در پی در خانه، کوچه، خیابان و حتی فضای مجازی باعث ایجاد مزاحمت شود، کافی است با تنظیم و ثبت شکوائیه از وی شکایت کنید. جالب است بدانید این کار طبق قوانین مدنی ایران جرم است و مرجع ذی ربط بلافاصله پس از اقامه دعوی توسط خواهان دعوی، مورد شکایت را مورد پیگیری قرار میدهد. البته بسیاری از افراد از این موضوع بی اطلاع هستند. اگر در امکان شکایت از مزاحم به دلیل خواستگاری تردید دارید، پیشنهاد میکنم ادامه مطلب را با دقت فراوان بخوانید.
بد نیست بدانید در تنظیم شکوائیه باید به مواردی نظیر نام و نام خانوادگی شاکی، نام و نام خانوادگی مشتکی عنه، موضوع شکایت، تاریخ وقوع جرم، میزان ضرر و زیان وارده و ادلههای کافی پرداخته شود. در غیر این صورت شکایت نامه مورد تایید قرار نخواهد گرفت.
سوالی که در رابطه با شکوائیه ایجاد مزاحمت به بهانه خواستگاری پیش میآید، جرم بودن یا نبودن مزاحمت، آن هم به علت خواستگاری است. در این زمینه اجازه دهید به قوانین مدنی رجوع کنیم. طبق ماده 618 قانون مجازات اسلامی، هر شخص با هیاهو، جنجال یا حرکات خارج از عرف، موجب اخلال نظم و آسایش عمومی گردد، یا مردم را از کار و زندگی بازدارد، به 3 ماه تا 1 سال حبس یا 74 ضربه شلاق محکوم میگردد. همچنین بر اساس ماده 619 از قانون مجازات اسلامی، هر فردی در اماکن عمومی یا معابر مزاحم زنان و کودکان شود و با الفاظ ناشایست به آنها توهین نماید، به 2 تا 6 ماه حبس و یا 74 ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
مزاحمت به بهانه خواستگاری در هر حالتی با ماده 618 و 619 قانون مجازات اسلامی همراستا است. بنابراین یک فرد چه پس از شنیدن جواب رد، چه با حضور پی در پی در مکانهای مختلف موجب سلب آسایش طرف مقابل شود، جرم انجام داده و مورد پیگرد قانونی قرار میگیرد. این موضوعی است که بسیاری از افراد از آن غافل هستند، اما قانون گذار قوانین سفت و سختی برای آن در نظر گرفته است.
مشاوره حقوقی مزاحمت تلفنی |
مشاوره حقوقی مزاحمت انلاین |
مشاوره حقوقی جرم تهدید و توهین |
مشاوره حقوقی کیفری |
درباره ما |
با توجه به جزئیاتی که در زمینه شکایت به دلیل مزاحمت وجود دارد، توصیه میکنیم پیش از تنظیم شکایت از مشاوره حقوقی انلاین و رایگان بهره مند شوید. این مشاوره کاملا رایگان بوده اما تاثیر بسزایی در موفقیت شما در دعوی ایفا میکند.
نحوه شکایت از مشتکی عنه بابت مزاحمت با هدف خواستگاری پیچیدگیهای خاص خود را دارد. در واقع این گونه نیست که شما با تنظیم شکوائیه ایجاد مزاحمت به بهانه خواستگاری بتوانید از فرد مقابل یا همان خوانده طلب دعوا کنید. در این شرایط مهمترین ابزار برای پیگیری موفقیت آمیز پرونده داشتن ادله کافی است. شما میتوانید از طرق مختلف نسبت به جمع آوری ادله اقدام نمایید. برای مثال کافی است در زمان ایجاد مزاحمت با 110 تماس بگیرید تا مامور نیروی انتظامی با حضور در محل برای شما صورت جلسه صادر کند. همچنین شما میتوانید از شاهدان عینی در روز دادگاه کمک بگیرید.
پس از اطمینان از داشتن ادله کافی، میبایست شکایت خود را در قالب مدنظر قوه قضاییه تنظیم کرده و آن را تسلیم مرجع ذی ربط کنید. جالب است بدانید برای پیگیری پرونده باید به دادسرای محل وقوع جرم مراجعه نمایید. چرا که بررسی و پیگیری این جرم در صلاحیت دادسرا میباشد. دقت کنید که دادسرای انتخابی باید حتما در محل وقوع جرم واقع شده باشد.
البته این تمام ماجرا نیست، چرا که در روند ثبت شکایت مشکلات متعددی ممکن است ایجاد شود. برای حل این مشکلات و طرح شکایت با کمترین دغدغه کافی است از مشاوره حقوقی تلفنی با وکلای خبره بهره مند شوید.خدمات حقوقی وکیل تلفنی به صورت شبانه روزی و در تمامی ایام هفته حتی تعطیلات رسمی ارائه می گردد. جهت دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از برترین وکلای ایران با شماره 09212242670 و یا 02147625900 تماس حاصل نمایید.
اگر خواهان تنظیم شکوائیه ایجاد مزاحمت به بهانه خواستگاری هستید، میبایست به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نمایید. برای این کار باید مدارک لازم برای ثبت شکایت را به همراه داشته باشید. این مدارک اهمیت بسیار زیادی دارند و همراه نداشتن آنها میتواند منجر به رد شکایت شما شود. یکی از این مدارک مورد نیاز مدارک هویتی نظیر کارت ملی است. در فرم شکایت باید مشخصات خواهان و خوانده درج گردد. با توجه به در دسترس نبودن مشخصات خوانده، ثبت دقیق مشخصات خواهان دعوی الزامی است.
وجود کارت ملی از این منظر اهمیت دارد. از طرفی تمام مدارک شما دال بر اثبات حقانیت باید در این زمان توسط کارمند دفتر قضایی اسکن شود. بنابراین اگر قصد ضمیمه کردن مدارکی را دارید، باید آنها را نیز همراه داشته باشید.
یکی از رایجترین سوالات پیرامون شکوائیه ایجاد مزاحمت به بهانه خواستگاری هزینه تنظیم متن این اوراق قضایی میباشد. اکثر افرادی که به دنبال تنظیم شکواییه هستند، تمایل دارند از قیمت دقیق نگارش و تنظیم آن مطلع شوند. در این زمینه باید بگوییم اگرچه شکوائیهها روی فرمتی از پیش تعیین شده نوشته میشوند، اما از یک شکایت به شکایت دیگر متفاوت هستند. برای تعیین قیمت دقیق این اوراق بهتر است از مشاوره حقوقی کمک بگیرید تا ضمن افزایش اطلاعات حقوقی، از تعرفه تنظیم شکایت بر اساس خواستههای خود مطلع شوید.