با توجه به افزایش اجاره نشینی در کشور، میتوان قرارداد اجاره ملک و املاک را جزو رایجترین قراردادها در سطح کشور دانست. باید بدانید قراردادهای مذکور در دسته عقود لازم قرار میگیرند. عقد لازم عقدی است که پس از امضای آن طرفین ملزم به اجرای تعهدات خود بوده و نمیتوانند به راحتی قرارداد خود را فسخ کنند، مگر در شرایط خاص! سوال این است اگر این شرایط خاص پیش از تحویل ملک فراهم شود و یکی از طرفین بخواهد قرارداد خود را فسخ کند، کمیسیون فسخ قرارداد اجاره قبل از تحویل چگونه پرداخت میشود؟ برای کسب اطلاعات بیشتر این مطلب را تا انتها مطالعه کنید. از طرفی مشاوره حقوقی انلاین و رایگان میتواند در این زمینه کمک حال شما باشد. از این مشاوره حتما استفاده کنید.
به عنوان یک تعریف ساده فسخ قرارداد به معنای پایان دادن به یک قرارداد توسط یکی از طرفین یا حتی شخص ثالث است. فسخ قرارداد یکی از عواملی است که وظیفه انجام تعهدات طرفین را از دوش آنها بر میدارد. بنابراین زمانی که از فسخ یک قرارداد صحبت میکنیم، منظور ما از بین بردن اعتبار قرارداد است، اتفاقی که باعث میشود دو طرف هیچگونه مسئولیتی نسبت به هم نداشته باشند.
همانطور که میدانید، فسخ اجاره قبل از تحویل موضوع مورد بحث ما میباشد. اجاره یک عقد لازم است، به این معنی که طرفین پس از انعقاد قرارداد اجاره باید به تعهدات خود پایبند باشند. به عبارتی سادهتر امکان فسخ قراردادهای اجاره به صورت یکطرفه وجود ندارد. با این حال قانون گذار شرایطی را تعیین کرده که طرفین میتوانند با استناد به آن توافق خود را منحل (فسخ) کنند.
پیش از پرداختن به این که کمیسیون فسخ قرارداد اجاره قبل از تحویل ملک چگونه است و توسط چه فردی باید پرداخت شود، باید با شرایط فسخ قرارداد آشنا شوید. همین ابتدا باید بدانید امکان فسخ قرارداد اجاره تنها تحت شرایط خاصی امکان پذیر است. در ابتدا راهکارهایی که برای فسخ قرارداد توسط مستاجرین وجود دارد را با هم مورد بررسی قرار میدهیم:
از طرفی شرایط دیگری نیز وجود دارد که به موجب آن موجر میتواند قرارداد خود را پیش از تحویل دادن ملک به مستاجر منحل کند. فسخ اجاره قبل از تحویل ملک توسط موجر در صورتی امکان پذیر است که مستاجر صداقت را رعایت نکرده باشد. برای مثال اگر مستاجر پیش از انعقاد قرارداد اطلاعات اشتباهی درباره وضعیت تاهل یا تعداد فرزندان داده باشد، امکان فسخ قرارداد توسط موجر فراهم است.
نکته دیگری که پیش از بررسی نحوه پرداخت کمیسیون فسخ قرارداد اجاره قبل از تحویل باید بدانید، مراحل فسخ قرارداد اجاره است. احتمالا این سوال برای شما هم مطرح شود که چگونه باید برای فسخ این قراردادها اقدام نمود؟ اگرچه روشهای قانونی برای این کار در نظر گرفته شده است، اما پیشنهاد میشود طرفین تا حد امکان تلاش خود را برای فسخ با توافق طرف مقابل انجام دهند. این کار با صحبتهای اصولی یا کمک یک واسطه نظیر بنگاه معاملاتی قابل انجام است.
وکیل معاملات |
مشاوره حقوقی اثبات فسخ بیع |
مشاوره حقوقی فسخ معامله |
مشاوره حقوقی ملکی |
درباره ما |
با این وجود گاهی شرایط به گونهای پیش میرود که امکان فسخ اجاره قبل از تحویل به صورت توافقی وجود ندارد. در این مواقع فرد (چه موجر چه مستاجر) میبایست درخواست فسخ خود را به مرجع ذی ربط تسلیم نماید. عموما مرجع ذی ربط در این دعاوی شورای حل اختلاف است. پس از بررسیهای لازم و در صورت وجود ادله کافی دادگاه میتواند فسخ قرارداد را تایید کند. همچنین اگر حق و حقوقی در این بین ضایع شده باشد، دادگاه میتواند برای طلب حق ضایع شده اقدام نماید. در این صورت هزینهای که بابت اجاره پرداخت شده است، بازگردانده میشود.
آیا میخواهید از شرایط کمیسیون فسخ قرارداد اجاره قبل از تحویل اطلاع پیدا کنید؟ همانطور که میدانید بنگاههای املاک و مستغلات در قبال معرفی ملک موجر به مستاجر حق واسطه گری دریافت میکنند. این حق قانونی بوده و باید رسما به بنگاه پرداخت شود. اما آیا اگر یکی از طرفین بخواهد پیش از تحویل ملک به مستاجر قرارداد پیش رو را فسخ کند، باز هم بنگاه مستلزم این کمیسیون میشود؟ پاسخ این سوال مثبت است. در این زمینه باید بدانید فسخ قرارداد اجاره، ولو پیش از تحویل مورد اجاره، شایستگی بنگاه در دریافت حق کمیسیون را زیر سوال نمیبرد. به هر حال بنگاه وظیفه خود را انجام داده و باید کمیسیون خود را نیز دریافت کند.
تمام سوالات خود درباره کمیسیون فسخ قرارداد را با مشاوره حقوقی پاسخ دهید. خدمات حقوقی وکیل تلفنی به صورت شبانه روزی و در تمامی ایام هفته حتی تعطیلات رسمی ارائه می گردد. جهت دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از برترین وکلای ایران با شماره 09212242670 و یا 02147625900 تماس حاصل نمایید.
کمیسیونی که در زمان انعقاد قرارداد اجاره، حتی پس از تصمیم به فسخ، باید پرداخت شود، طبق یک فرمول خاص محاسبه میشود. برای این کار یکچهارم میزان اجاره با نه درصد از مالیات اجاره جمع شده و میزان کمیسیون پرداختی به بنگاه تعیین میگردد. طبق روال عادی پرداخت این مبلغ باید به صورت نصف – نصف انجام شود. اما در زمان فسخ قرارداد حق کمیسیون با چه کسی است؟
در انتها بد نیست به یکی از مهمترین سوالات درباره کمیسیون فسخ قرارداد اجاره قبل از تحویل پاسخ دهیم. بسیاری از افراد میخواهند بدانند در صورت فسخ قرارداد اجاره چه کسی مسئول پرداخت کمیسیون بنگاه است؟ آیا این کمیسیون باز هم باید به صورت نصف – نصف پرداخت شود؟ در پاسخ باید گفت: خیر، در زمان فسخ، فسخ کننده باید کل کمیسیون بنگاه را به طور تمام و کمال برعهده بگیرد. در این مواقع طرف مقابل هیچ مسئولیتی در پرداخت کمیسیون نخواهد داشت. اگر به مشاوره حقوقی در این زمینه نیاز دارید، موسسه حقوقی وکیل تلفنی همراه شما خواهد بود.