گاهی یک زوج، پس از طلاق به هر دلیلی کودک خود را بدون اطلاع دیگری در سطح کشور و گاهی در سطح بین الملل نیز با خود همراه می کنند. طلاق به نوبه ی خود برای زوجین مسئله ی بزرگی محسوب می شود. در اصل والدین کودک از یکدیگر به دلیل وجود اختلافات جدا شده اند تا بتوانند موانع و مشکلات پیشین خود را نداشته باشند اما گاهی مسئله ی کودکان مشترکشان، خود به نقطه ی جدیدی برای تشدید اختلافات بدل می شود. مشاوره حقوقی با وکیل می تواند به زوجین کمک کند تا در این زمینه به نظر مشترکی برسند. این که یکی از والدین مرتکب عمل آدم ربایی کودک خود شود، بسته به این که این آدم ربایی کودک در سطح کشوری انجام شده است یا بین الملل، حکم و مجازات متفاوتی به دنبال دارد. احتمال آدم ربایی کودک زمانی بین زوجین بیشتر می شود که آنها به هیچ عنوان قادر به سازش برای نگهداری از فرزند خود نباشند و یا تحمل حکمی که دادگاه برای سرپرستی کودک صادر کرده است را نداشته باشند. در هر صورت، آدم ربایی کودک حتی توسط والدین، به شرطی که در دادگاه اثبات شود و تنها یک شبهه نباشد، جرم محسوب شده و چه پدر و چه مادر که مرتکب این جرم شده اند، باید مجازات شوند.
اگر فردی اقدام به آدم ربایی کند اما به هدف خود نرسد، یعنی قصد و نیت آدم ربایی کودک را داشته باشد، اما به هر دلیلی این کار به سرانجام نرسد و فرد نتواند کودک را برباید، این اقدام به تنهایی مدت زمان حبس بین 3 تا 5 سال را برای فرد به دنبال دارد. این نکته نباید فراموش شود که آدم ربایی کودک، صرفا زمانی به عنوان جرم ثابت می شود که فرد قصد و نیت این کار را داشته باشد و کودک را با نقشه ی قبلی و هدف مشخص شده برباید. این مسئله بر روی روند پرونده بسیار تاثیر گذار خواهد بود. آدم ربایی کودک از آن دسته جرم هایی محسوب شده که مجازات آن به هیچ وجه قابل تعلیق و تعویض نیست. یعنی اگر اثبات شود که فرد مجرم بوده و دست به آدم ربایی کودک زده است، باید الزاما مجازات شود. چرا که این مسئله هم وجهه ای عمومی و هم وجهه ای خصوصی دارد. از این رو هیچ گاه مجازات فرد به تعویق نمی افتد و اجرا می شود. در پرونده های آدم ربایی، به مواردی چون وضعیت و حالات روانی فرد، سابقه ی خانوادگی و فردی و ... بسیار دقت می شود. مشاوره حقوقی با وکیل تلفنی یکی از راه هایی است که شما می توانید بدون پرداخت هزینه های سرسام آور، با کمک آن، به موفقیت در پرونده ی خود برسید.
در وهله ی اول، اگر چنین پیشامدی برای شما رخ داد، باید بتوانید خود را کنترل کرده و به عنوان والد یا والدین کودک، هرچه سریع تر موضوع را به پلیس گزارش کرده و شکایت خود را مطرح نمایید. آدم ربا چه فردی غریبه باشد چه آشنا، به دام خواهد افتاد و توانایی فرار ندارد. در مسیر به دام انداختن آدم ربا، شما تنها نخواهید بود. بهتر است از ابتدای کار از یک وکیل متخصص در این زمینه کمک بگیرید. استفاده و دریافت مشاوره از وکلایی که در این زمینه تجربه داشته اند، می تواند شما را چندین قدم جلوتر قرار دهد. وکیل شما به شما کمک خواهد کرد تا با مسیر حل پرونده آشنا شوید. با قوانین مربوط به این حوزه تا حدودی آشنا شوید و با خیالی آسوده تر به پیش بروید تا بتوانید آدم ربا را در چهارچوب قانون، دستگیر نمایید. فراموش نکنید پنهان کردن ربوده شدن کودک چه توسط غریبه چه توسط همسر سابق شما، باید فورا به پلیس گزارش داده شود. اگر آدم ربایی به قصد دریافت پول و باج در ازای تحویل کودک ربوده شده باشد، این اطمینان خاطر را به شما می دهیم که به تنهایی قادر نخواهید بود موفقیتی کسب کنید و تنها جان انسان بی گناهی را به خطر انداخته اید. کمک گرفتن از یک وکیل 24 ساعته، تا حد زیادی امنیت و آسایش خاطر را برای شما فراهم خواهد نمود.
قوانین موجود در ایران در زمینه ی آدم ربایی کودک، گوناگون بوده و بدون کمک وکیل قادر نخواهید بود نسبت به همه ی آنها آگاهی پیدا کنید. شما با کمک وکلای حرفه ای وکیل تلفنی، می توانید تمام پیچ و خم مسیر را بیاموزید. قوانین موجود برای جرم آدم ربایی، توسط حالات فرد مجرم و دیگر مسائل مشخص می شوند. به بیانی واضح تر؛ اگر فرد مجرم اقدام به ربودن کودک به وسیله ی فرد دیگر، تهدید، مکر و حیله نماید، مجازات بین 5 تا 15 سال خواهد بود. مجازات دزدیدن اطفال و نوزادان از مادر آنها بین 6 ماه تا 3 سال است و اگر مشخص شود که نوزادی که ربوده شده، از قبل مرده است، فرد مجرم بین صد تا پانصد هزار ریال جریمه می شوند. علاوه بر تمامی موارد گفته شده، فرد الزاما باید قصد و هدف ربودن دیگری و انجام جرم را داشته باشد تا در دادگاه به عنوان مجرم معرفی شود. فرد یا افرادی نیز که در جرم آدم ربایی کمک کننده به مجرم اصلی هستند، مجازات می شوند.
مشاوره حقوقی |
مشاوره حقوقی آنلاین |
مشاوره حقوقی تلفنی |
مشاوره حقوقی کیفری |
هزینه مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل |
1)آیا ربوده شدن کودک توسط والدین ممکن است؟
بله این امکان وجود دارد که هر یکی از والدین دست به ربودن کودک مشترک خود بزنند. این امر باید در دادگاه اثبات شود.
2)آیا پدر یا مادر می توانند پس از طلاق کودک را به خارج از کشور ببرند؟
این امکان وجود دارد اما تنها باید از طریق قانونی بوده و پدر و مادر کودک هر دو در جریان باشند و منع قانونی وجود نداشته باشد.
3)مجازات کلی کودک ربایی چیست؟
مجازات این جرم به شرایط و نحوه ی آدم ربایی، حالات روحی مجرم، سوابق او و... بستگی دارد.
4)معنای عام کودک ربایی چیست؟
اگر توسط فرد غریبه صورت گیرد، به جدا کردن کودک از والدین و اگر توسط یکی از والدین باشد، همراه کردن کودک بدون اطلاع و طی مراحل قانونی در سطح کشور یا بین الملل گفته می شود.
5)جرم آدم ربایی والدین قابل اثبات کرد؟
آدم ربایی والدین مصداق قطعی ندارد اما در شرایط خاص اگر این مسئله با وجود مدرک در دادگاه اثبات شود، هر کدام از والدین که دست به این کار زده باشند مجرم شناخته می شوند.