سوالی که در زمینه طلاق غیابی مطرح میشود این است که آیا زن هم میتواند درخواست جدایی دهد؟ پاسخ این است که بله. زنان هم میتوانند با توجه به شرایطی که در زندگی مشترک دارند، به خصوص زمانی که همسرشان مفقود شده است، درخواست غیابی طلاق خود را بدهند. ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با مراحل و شرایط طلاق غیابی آشنا نماییم.
در طول زندگی مشترک، اتفاقات و رخدادهای ناگوار زیادی پیش میآید که باعث میشود چارهای جز پایان دادن به زندگی مشترک پیش روی فرد نباشد. طلاق آن هم به صورت غیابی از آن دست اتفاقاتی بوده که گاهی افراد ناگزیر به انجام آن هستند.
اگر بخواهیم از زبان وکیل، طلاق غیابی را تعریف نماییم باید بگوییم که به نوعی از طلاق گفته میشود که در غیاب یکی از طرفین صورت میگیرد. زمانی که مرد یا زن، زندگی مشترک را بدون هیچ خبری ترک نموده و اطلاعی از محل زندگی فعلیش در دسترس نباشد، میتوان به صورت غیابی اقدام به طلاق نمود.
تخصص وکیل طلاق این است که پروندههای غیابی طلاق را به شکلی حرفهای و سریع پیش ببرد. از طرفی تا حد ممکن شرایطی فراهم کند تا شریک زندگی که در غیبت نیست، بتواند سریعتر به یک روند عادی در زندگیش دست پیدا نماید.
طلاق غیابی تا زمانی با قوانین غیابی پیش میرود که وکیل یا شخص مقابل در هیچ یک از جلسات دادگاه حاضر نشود. در هریک از مراحل طلاق که طرف غایب، حاضر شود، طلاق، دیگر به شکل غیابی پیش نمیرود. بلکه همانند دیگر پروندههای طلاق روند قانونی خود را طی میکند.
برای اینکه به عنوان زن بتوانید درخواست طلاق دهید، لازم است تا شرایط خاصی برقرار باشد. دلیل آن هم این است که براساس قانون، حق طلاق با مردان است و فقط آنها میتوانند درخواست جدایی بدهند. پس برای اینکه زنان هم بتوانند درخواست طلاق بدهند، باید شرایط غیرمعمولی پیش بیاید.
در صورتی که برای تنظیم دادخواست طلاق غیابی نیاز به راهنماییها و مشاورههای یک وکیل کاربلد داشتید، میتوانید از مشاوره حقوقی تلفنی مؤسسه وکیل تلفنی استفاده نمایید.
طلاق اسان و فوری در خارج از کشور |
دادخواست طلاق از جانب زن |
مشاوره حقوقی طلاق |
مشاوره حقوقی خانواده |
درباره ما |
درمورد حقوق مالی زن در طلاق غیابی باید به این موضوع توجه کنیم که چه کسی درخواست طلاق داده است. در صورتی که مرد به دلیل ناشزه بودن زوجه درخواست طلاق غیابی داده باشد، زوجه از دریافت نفقه محروم میشود. ناشزه به زنی گفته میشود که از شوهرش تمکین نمیکند. حال این تمکین ممکن است به تعریف عام یا خاص باشد. با اینکه زن ناشزه از دریافت حق نفقه محروم است، با این حال مهریه همچنان باپرجا خواهد بود. بنابراین هیچ مانع قانونی وجود ندارد که زن را از دریافت مهریه محروم نماید.
حالت دیگر وقتی است که زن درخواست طلاق غیابی را به دلیل غیبت طولانی مدت همسرش میدهد. در این صورت نه تنها مهریه بلکه دیگر حقوق مالیاش را نیز دریافت مینماید. فقط مسئله مهمی که در اینجا وجود دارد این است که حتما باید اموال منقول و غیرمنقولی از مرد به جای مانده باشد. اگر حساب بانکی، ملک یا ماشینی از مرد وجود دارد که میتواند با فروش آنها مهریه و نفقه زن را پرداخت نماید، هیچ ایرادی ندارد.
برای اینکه زن بتواند درخواست طلاق غیابی بدهد، باید ابتدا به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نماید. درخواست طلاق رسمی خود را از طریق سامانه ثنا ثبت نموده و مدارک لازم را نیز ضمیمه پرونده نماید. بعد از ارجاع پرونده به دادگاه، مدتی برای بررسی مدارک، زمان صرف میشود. سپس نامهای به شما داده میشود که در آن تاریخ برگزاری جلسه اول دادگاه نوشته شده است.
برای زوج هم به آخرین آدرسی که از وی وجود دارد، دادگاه، احضاریه ارسال میکند. در این جلسه خود زوج یا وکیل قانونیاش باید حضور داشته باشند. در صورتی که وکیل قانونی فرد یا خودش در جلسه دادگاه حاضر نشوند، پرونده وارد مرحله بعدی میشود.
در مرحله بعدی اعلامیهای در روزنامههای کثیرالانتشار چاپ میشود. مدت زمانی نزدیک به یک ماه باید از چاپ این اعلامیه بگذرد و در صورتی که همچنان زوج حاضر نشود، زوجه به صورت غیابی طلاق میگیرد. در اینجا اگر حق و حقوقی باید پرداخت شود و مرد حساب بانکی داشته باشد، آن را بلوکه میکنند و به میزان حق و حقوق مالی زن؛ از حساب کسر میشود. برای رسیدگی به پرونده غیابی طلاق میتوانید از مشاوره حقوقی با وکلای طلاق حرفهای بهرهمند شوید.
پروندههای طلاق غیابی از آن جایی که نسبت به دیگر پروندههای طلاق پیچیدهتر هستند، ممکن است زمان بیشتری نسبت به حالت معمول برای رسیدگی به آن نیاز باشد. به عنوان مثال فقط یک ماه باید از زمان چاپ اعلامیههای دادگاه در روزنامههای کثیرالانتشار بگذرد.
از طرفی دادگاه نیاز دارد تا پروندهها و مدارک را به دقت بررسی نماید تا مطمئن شود که طرف مقابل غیب شده است. به همین دلیل ممکن است تا دو برابر معمول زمان سپری شود. البته ناگفته نماند که حضور یک وکیل کاربلد میتواند تا حد زیادی این پرونده را سریعتر حل و فصل نماید.
به طور معمول پروندههای طلاق غیابی بین شش ماه تا یک سال زمان میبرند. از طرفی اگر از رأی دادگاه ناراضی بودید باید طی ۲۰ روز به آن اعتراض نمایید تا دادگاه تجدید نظر برگزار شود. در صورتی که آن هم نتیجه مطلوبی نداشت، ۲۰ روز دیگر زمان دارید تا به دیوان عالی کشور مراجعه نمایید.
مؤسسه حقوقی وکیل تلفنی در زمینه رسیدگی به پروندههای طلاق غیابی فعالیت دارد. با حضور وکلای برجسته میتوانید با خیالی راحتتر اقدام به جدایی نمایید. برای رزرو وقت به صورت آنلاین و تلفنی فقط کافی است با شماره تلفنهای ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ و ۰۲۱۴۷۶۲۵۹۰۰ تماس حاصل نمایید.