همه ما در طول زندگی ممکن است دچار خسارات و زیانهای مختلفی شویم. در به وجود آمدن برخی از این خسارتها، ما هیچ تقصیری نداریم. به عنوان مثال زمانی که قصد عبور از روی خط عابر پیاده را دارید اما ماشینی با سرعت بالا و خلاف با شما برخورد میکند. بعد از برخورد هم ماشین خاطی از محل گریخته و نمیتوانید شماره پلاک آن را به خاطر بسپارید.
در این صورت هیچ راهی هم ندارید تا از شرکت بیمه خسارتی دریافت کنید. برای رفع چنین مشکلی، موضوعی به نام صندوق تامین خسارتهای بدنی به وجود آمده است. صندوق تامین خسارات بدنی، یک نهاد غیردولتی و مستقل بوده که از افرادی که در حوادث رانندگی دچار مشکل شدهاند، حمایت کند. در بسیاری از مواقع افراد نمیتوانند خسارت آسیب وارد شده را از بیمه بگیرند، بنابراین با مشکلات مالی متعددی روبرو میشوند. این نهاد بیمهای عمومی با بودجهای که دریافت میکند.
همانطور که از نام این صندوق مشخص بوده، برای جبران خسارتهای جانی است، بنابراین اگر خسارت مالی متوجه شما شده باشد، مثلا اتومبیل یا خودروی شما دچار سانحه شده، این صندوق مسئولیتی نخواهد داشت. با اینکه این صندوق مستقل و غیردولتی بوده اما رئیس آن از طرف بانک مرکزی انتخاب میشود.
این صندوق با هدف ارائه یک راهحل مناسب برای افرادی تشکیل شده که توان مالی پرداخت خسارتهای جانی از طریق تصادف را ندارند. فقط فراموش نکنید که فردی میتواند مورد پوشش این صندوق قرار بگیرد که حتما بیمهنامه معتبر داشته باشد. در صورتی که وسیله نقلیه شما بیمه معتبری نداشته باشد، هیچ حمایتی از سوی این صندوق صورت نخواهد گرفت.
اهداف اصلی و مهم صندوق تامین خسارات بدنی شامل موارد زیر است:
به علاوه مواردی که بالا گفته شد، صندوق تامین خسارات بدنی یک سری حوزههای فعالیتی هم دارند. به این صورت که مستقیما در موارد گفته شده در زیر وارد پرونده میشوند:
در این زمینه برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق مشاوره حقوقی با یک وکیل کاربلد بیمه مشورت کنید.
تا اینجا متوجه شدیم که چه مواردی جز اهداف و حوزههای فعالیت صندوق تامین خسارت های بدنی هستند. حالا برخی موارد بوده که به هیچ عنوان تحت پوشش این صندوق قرار نمیگیرد. اول از همه خسارتهایی که مستقیم یا به صورت غیر مستقیم ناشی از تشعشات رادیواکتیو بوده، تحت پوشش این بیمه نیستند. به عنوان مثال اگر روزی اتفاق ناگواری مانند چیزی که در هیروشیما بود، در ایران رخ دهد؛ این شرکت امکان تامین خسارتها را نخواهد داشت.
علاوه بر این خسارتهایی که به وسیله نقلیه مقصر و بار آن وارد شده نیز مورد پوشش این بیمه قرار نخواهد گرفت. با این حال موارد دیگری هم هستند که در صورت اثبات، صندوق بیمه هیچ تضمینی در مورد آنها ندارد. خسارتهایی که از محکومیت جزایی یا پرداخت جریمه به وجود آمده باشند، هم در این دسته قرار میگیرند. در نهایت هم اگر ثابت شود که فرد یا افراد آسیب دیده از قصد حادثه را برای خود به وجود آورده یا تبانی در مراجع قضایی وجود داشته باشد؛ این صندوق آنها را پوشش نخواهد داد.
خسارت تاخیر در تادیه |
مشاوره حقوقی تصادف |
مشاوره حقوقی صندوق تامین |
مشاوره حقوقی کیفری |
درباره ما |
صندوق تامین خسارت های بدنی به این قصد تاسیس شده است تا دیه یا هزینه افراد مصدومی را بدهد که نمیتوانند از مقصر حادثه طلب خود را بگیرند. از این رو برای اینکه بتوانید از خدمات این مجموعه استفاده کنید، میتوانید به دو طریق اقدام کنید. در حالت اول کافی است به صورت مستقیم به این صندوق مراجعه کنید و نیازی به پیگیری قضایی نیست. با ارائه مدارک لازم، که در ادامه به آنها اشاره خواهد شد، پرونده خود را تشکیل داده و درخواست بررسی میکنید. در صورتی که مدارک شما کامل باشد و هیچ خللی در این موضوع وارد نشود، کار شما انجام خواهد شد.
در صورتی که مدارک نقص داشته و یا این صندوق تشخیص دهد که شما شامل حال این شرایط نیستید، میتوانید از روش دوم استفاده کنید. کافیست با شروع یک پرونده حقوقی کامل، به دادگاه و مرجع صالح رجوع کنید و با دفاع از پرونده خود، سعی کنید رای لازم را برای ارائه به صندوق تامین خسارتهای بدنی کسب کنید. در صورتی که برای پیشروی در این مسیر به کمک بیشتری نیاز داشتید، میتوانید از مشاوره حقوقی تلفنی استفاده کرده و سوالات خود را از کارشناسان موسسه حقوقی وکیل تلفنی بپرسید.
صندوق تامین خسارت های بدنی سعی دارد تا جای ممکن مسیر کمک به افراد سادهتر شود و از طرفی اینکار با رعایت اصول قانونی انجام گیرد. برای دریافت خسارت خود باید مدارکی را آماده کنید. مهمترین موارد مربوط به گزارشهای صحنه است. پاسگاه انتظامی حوزه حادثه، کروکی افسر و نظر کارشناس در مورد حادثه بسیار اهمیت دارد. از طرف دیگر، مدارک مربوط به پزشکی قانونی در مورد جسد و یا نظر این مقام در مورد مصدوم نیز باید درج شود.
مدارک هویتی مانند شناسنامه و کارت ملی متوفی یا مصدوم و مقصر نیز باید وجود داشته باشد. مدارک بیمارستانی، کارت ماشین، گواهینامه و هر نوع سند دیگر که به دریافت خسارت مربوط میشود باید وجود داشته باشد. یکی از مدارک معتبر دیگر، گزارش و یا همان فرمی است که 115 یا مرکز فوریتهای پزشکی برای شما پر خواهد کرد. با داشتن تمامی این موارد، میتوانید برای دریافت خسارتهای بدنی از صندوق تامین اقدام کرده و مسیر حقوقی مناسب با آن را در پیش بگیرید. استفاده از قابلیت مشاوره حقوقی انلاین و رایگان این امکان را به وجود میآورد که در مورد جزئیات مدارک مورد نیاز، سوالات خاص خود را از کارشناسان مربوطه جویا شوید.
موسسه حقوقی وکیل تلفنی به صورت شبانه روزی و در تمام روزهای هفته آماده بوده تا شما را در زمینه رسیدگی به پروندههایی که نیاز به پوشش صندوق تامین خسارت های بدنی دارد، حمایت کند. برای رزرو وقت مشاوره در سریعترین زمان ممکن با وکلای برجسته و توانمند مجموعه میتوانید با شماره تلفنهای 02147625900 و 09212242670 تماس بگیرید.