مواردی که لازم است تا در مورد طلاق غیابی بدانید، شامل وضعیت حضانت فرزندان، روند رسیدگی به پرونده، هزینهها و مدت زمان آن می باشد. در این مقاله به بررسی آنها میپردازیم.
یکی از انواع طلاق، طلاق غیابی است که به معنای درخواست جدایی در غیاب طرف مقابل است. فرقی هم ندارد که زوج غایب باشد یا زوجه، در صورتی که طرف مقابل در عدم حضورش درخواست طلاق را به دادگاه ارائه کند، این فرآیند آغاز میشود. به طور کلی زمانی که پرونده طلاق به دادگاه تقدیم میشود، در صورتی که خوانده پرونده یا وکیل یا قیماش در دادگاه و جلسات حاضر نشوند، به آن پرونده، غیابی گفته میشود. در این حالت مرجع قضایی با ارسال اخطاریه به شخص، از غیبت او مطمئن میشود.
مسئله مهم در پیشرفت پرونده طلاق غیابی این است که تا حد ممکن یک وکیل باتجربه در کنار خود داشته باشید. در غیر این صورت استفاده از مشاوره حقوقی تلفنی هم میتواند بسیار مفید باشد. ضرورت مشورت با وکیل این است که پرونده با سرعت و با دقت بیشتری پیگیری شود زیرا زمانی که طلاق قرار است به صورت غیابی صورت گیرد، پرونده سختتر و پیچیدهتر میشود. با این کار میتوانید از راههایی پرونده طلاق را پیش ببرید که منجر به کسب نتیجه مطلوب یا همان صدور طلاق شود.
حال ممکن است این سوال پیش بیاید که چه شرایطی لازم است تا طلاق، غیابی باشد. اگر یکی از طرفین به عنوان مثال زوجه، درخواست طلاق بدهد اما زوج یا وکیل قانونیاش در دادگاه حاضر نشوند، به معنای غیبت در نظر گرفته میشود. علاوه بر این، نامه احضاریه دادگاه بدون پاسخ بماند، نفقه پرداخت نشده باشد و هیچ آدرس و نشانی رسمی از فرد در دسترس نباشد هم میتوان آن را غیابی در نظر گرفت. البته با ردگیری حسابهای بانکی یا استعلام از کدملی و وضعیت حیات فرد هم میتوان در مورد غایب بودنش تصمیم گرفت.
در صورتی که مایل به دریافت طلاق غیابی هستید، میتوانید به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نمایید. فرم درخواست طلاق را پر نموده و آن را به دادگاه ارسال کنید. همراه آن مدارک شناسایی خود و اسناد ضروری را هم ضمیمه نمایید. بعد از بررسی پرونده به طرف مقابل احضاریهای از طرف دادگاه ارسال میشود. در صورتی که احضاریه بدون پاسخ بماند، اعلامیهای در روزنامههای کثیرالانتشار چاپ میشود. در نهایت اگر این روش هم پاسخی در بر نداشته باشد، طلاق به صورت غیابی گرفته میشود.
وکیل دادگستری خانواده |
طلاق چیست؟ |
مشاوره حقوقی طلاق |
مشاوره حقوقی خانواده |
درباره ما |
برای ثبت درخواست طلاق غیابی شما باید علاوه بر مدارک شناسایی، مدارکی دال بر عدم وجود فرد هم ارائه دهید. به عنوان مثال اگر برای مدت بیش از 6 ماه هیچ نفقهای به شما پرداخت نشده باشد، با ارائه رسید بانکی که نشان دهد هزینههای زندگی را شخصا پرداخت نمودهاید؛ میتوانید عدم حضور همسرتان را ثابت کنید. همچنین باید مدارک هویتی خودتان، سند ازدواج و هر حکمی که در دادگاه مورد نیاز میباشد را برای ارائه درخواست جمع آوری نمایید.
مدت زمانی که طول میکشد تا بتوانید طلاق خود را به صورت غیابی ثبت نمایید کاملا به نوع پرونده شما بستگی دارد. در صورتی که ابهامی در پرونده وجود نداشته باشد، به علاوه مدارک ضروری هم آماده باشد، ممکن است این روند بسیار سریع انجام شود. در مقابل اگر از مشورت تخصصی استفاده نکرده باشید و پرونده پیچیدگیهای خاص خود را داشته باشد، ممکن است تا یک سال هم روند اجرایی شدن طلاق به صورت غیابی طول بکشد. با همه این موارد اگر از یک وکیل باتجربه استفاده نمایید، این موضوع سریعتر حل و فصل میشود.
طلاق، چه به صورت حضوری و چه به صورت غیابی، شامل هزینههای مرسومی است که باید پرداخت گردد. مهمترین هزینهها شامل هزینه دادرسی، هزینههای مربوط به ارسال دادخواست و دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، حق الوکاله وکیل طلاق غیابی و هزینه های مربوط به مشاوره و داوری خواهد بود. با توجه به هر پرونده و مدارک و جزئیاتی که برای بررسی مورد نیاز است، هزینه طلاق غیابی متفاوت خواهد بود.
به صورت کلی زمانی که مرد از صدور حکم طلاق غیابی مطلع شود، این امکان را خواهد داشت تا نسبت به این حکم درخواست اعتراض دهد. در قانون به همچین عملی واخواهی گفته میشود. این نوع درخواست در دادگاه به صورت خارج از نوبت بررسی شده و پرونده طلاق دوباره باز خواهد شد. پس از بررسی مدارک و شواهد موجود، حکم نهایی از سوی دادگاه صادر شده و حکم جدید قابل اجرا است.
پس از طلاق غیابی، حضانت فرزندان تا سن هفت سالگی با مادر است. پس از آن نیز دختران تا ۹ سالگی و پسران تا ۱۵ سالگی با پدر است. در حالتی که طلاق به صورت غیابی برگزار شده باشد و از مکان پدر هیچ اطلاعی وجود نداشته باشد، حضانت با مادر خواهد بود، حتی اگر از قید حضانت او خارج شده باشند. در صورتی که بعدا پدر حاضر گردد و حضانت با او باشد، میتواند از طریق قانونی برای دریافت حق خود اقدام نماید.
حقوق مالی زوجه در طلاق غیابی همچنان وجود داشته و مواردی مانند مهریه، نفقه و اجرت المثل بر گردن مرد خواهد بود. در هنگام برگزاری دادگاه طلاق غیابی، تا زمانی که تکلیف حقوق مالی زن مشخص نشده باشد، امور طلاق همچنان در جریان خواهد بود. تنها در صورتی که هیچ اطلاعاتی از مکان سکونت مرد در دسترس نباشد، دادگاه تمامی اموال، املاک، خودرو و حسابهای مالی وی را جلب نموده و مهریه و دیگر حقوق مالی زن را با فروش آنها تضمین مینماید.
در طلاق غیابی نیز همانند دیگر روشهای طلاق، موضوع عده مورد اهمیت بوده و در حکم طلاق نیز به آن توجه میشود. زن باید سه طهر یا همان عادت ماهیانه را پشت سر گذاشته باشد تا از باردار نبودن او اطمینان حاصل شود. اگر زن باردار باشد، باید تا زمان زایمان عده نگه داشته شود. افراد یائسه و یا باکره نیازی به نگه داشتن عده ندارند. سوالاتی مشابه این موضوع را میتوانید به کمک مشاوره حقوقی انلاین و رایگان برطرف نمایید.
مؤسسه حقوقی وکیل تلفنی آماده است تا شما را در جریان رسیدگی به پروندههای حقوقی یاری نماید. در این صورت میتوانید با خیالی راحتتر اقدام به طلاق نمایید. برای رزرو وقت به صورت آنلاین و تلفنی فقط کافی است با شماره تلفنهای ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ و ۰۲۱۴۷۶۲۵۹۰۰ تماس بگیرید.