در اصطلاح علمی سقط جنین از دست رفتن جنین یا رویان قبل از هفته بیستم بارداری است اما مفهوم عام پایان بارداری، در هر مرحله از زندگی جنین درون رحم مادر است. عوامل متعددی در سقط جنین حاصل از ازدواج های سفید و یا روابط نامشروع و یا سقط های ناشی از ترس معلولیت فرزند بویژه در ازدواجهای فامیلی هستند که هر کدام ویژگیها و مشخصات خاص خود دارا هستند. در این مختصر می خواهیم شما را با چند و چون سقط های غیر قانونی و مجازاتهای هر بخش از این رفتارهای مجرمانه آشنا کنیم.
با توجه به اینکه سقط جنین در اسلام حرام اعلام شده است. سقط عمدی جنین در شرایط غیر ضروری جرم بوده و برای مرتکب یا مرتکبین مجازات در نظر گرفته شده است. سقط جنین غیر ضروری که به آن سقط جنایی هم می گویند. مطابق ماده 306 قانون مجازات اسلامی شامل دیه و مجازات تعزیری می شود و میزان دقیق مجازات اسلامی دیه سقط جنین در ماده 716 قانون مجازات اسلامی است. اما مجازات مراکز سقط جنین و افرادی که در این عمل به هر طریقی نقش داشته باشند بر اساس ماده 624 بخش تعزیری است قانون مجازات اسلامی « اگر طبیب، ماما با دارو فروش و یا هر فردی وسایل سقط جنین را فراهم آورد یا مبادرت به سقط جنین کند به جبس از دو تا پنج سال محکوم خواهد شد و حکم به پرداخت دیه مطابق مقررات مربوط خواهد پذیرفت » مشاوره کارشناسان آنلاین و وکیل تلفنی این موسسه شما را آگاه می سازد تا از قوانین و مجازاتهای سقط جنین آگاهی کامل داشته باشید.
چنانچه جنین موجود در رحم مادر ناقص بوده و مشکلات ژنتیکی داشته باشد و یا بارداری امنیت جانی را به خطر بیاندازد سقط درمانی توصیه می شود و برای انجام سقط جنین به صورت درمانی باید مدارک و مستندات به شرح زیر را ارائه و توسط پزشک قانونی بررسی گردد.
1- ملاک و مستندات پزشک کارشناس توسط پزشک قانونی بررسی و در صورت کامل بودن پرونده تشکیل شود.
2- از مادر رضایت کتبی همراه با اثر انگشت گرفته و در پرونده ثبت و اوراق هویتی لازم ضبط شود.
3- گواهی پزشکی قانونی، در این گواهی باید اسکن چهره مادر، نوع ناهنجاری حنین یا بیماری مادر بر اساس موازین علمی، سن بارداری بر اساس سونوگرافی و در انتهای گواهی امضاء رئیس مرکز یا جانشین اول باید موجود باشد.
4- مستندات ناهنجاریهای جنین باید کاملا به روز و با علت دقیق و با انجام اسکن یا سوگونوگرافی معتبر و دقیق و طی چندین بار در پرونده ضبط و موجود باشد.
5- به نقایص ژنتیکی بر اساس آزمایش ژنتیک یا آنزیمی قطعی و کافی است.
در هر بخش از مدارک مربوطه جزئیات بسیار دقیق در قانون گنجانده شده است که برای اطلاع از آنها مراجعه به بندهای قانونی و یا مشاوره حقوقی با کارشناسان آنلاین سقط جنین الزامی است.
در قوانین اسلامی سقط جنین به سه شکل جنایی، درمانی یا القایی و خودبخودی شناخته شده است. نوع درمانی یا القایی آن بر اساس مستندات پزشکی قانونی قابل انجام و سفارش شده است و نوع جنایی قابلیت پیگیری و مجازات داشته، اما در سقط خودبخودی چون خاتمه بارداری بدون اراده مادر و یا انجام عمل شخص سومی است. جرم محسوب نمی شود و شامل مجازات نخواهد شد. پس کاملا واضح است که اگر سقط جنین به صورت ناخواسته و بر اثر عواملی مانند مشکلات پزشکی و یا شرایط دشوار که استرس و فشار های روانی ایجاد می کند رخ دهد جرم محسوب نشده و قابل پیگیری و مجازات نمی باشد. کارشناسان آنلاین مجرب سقط جنین می توانند شرایط وقوع سقط جنین ناخواسته را برایتان توضیح داده و ابهامات شما را بر طرف نمایند.
در درگیریهای خانوادگی و سایر تنش های ایجاد شده در زندگی خصوصی افراد گاهی فشار های روانی و یا آسیب جسمی وارده به مادر منجر به سقط جنین می شود در چنین مواردی بر اساس قوانین حقوقی و شرع « اگر فردی زن حامله ای به طوری بترساند که موجب سقط جنین مادر شود، مرتکب، ضامن دیه جنین است و اگر موجب مرگ مادر و جنین هر دو شود نسبت به دیه مادر نیز ضامن است» در این بند برخی فقها شرط عمد بودن فعل را هم مطرح نموده اند و عنوان شده است که « اگر مرتکب با قصد عمد به انجام عمل مبادرت ورزد و جنین دارای روح و خلقت کامل باشد و مرتکب قصد سقط جنین داشته باشد قصاص می گردد»
مشاهده می شود در قوانین اسلامی جان مادر و جنین بسیار اهمیت داشته و مرتکبین به آسیب با شدیدترین وضع مجازات خواهند شد.
1- انواع سقط جنین کدامند؟
1)سقط جنایی 2) سقط القایی یا درمانی 3)سقط ناخواسته یا غیر ارادی
2- کدام نوع سقط جنین جرم بوده و مجازات در پی دارد؟
سقط جنایی
3- مجازات فرد یا مراکز سقط جنین غیر قانونی چیست؟
حبس دو تا پنج سال و مجازات پرداخت دیه معمول
4- سقط جنین القایی یا درمانی در چه صورتی قابل انجام است؟
هر گاه جنین دارای نقص و یا بارداری برای مادر ضرر جانی داشته باشد و با نظر پزشک قانونی قابل انجام است.