استخدام یک وکیل پایه یک دادگستری انتخاب مناسبی است تا بتوانید پرونده حقوقی خود را به شکل حرفهای و با نگرانی کمتری پیش ببرید. با این حال موضوع مهمی که در زمینه استخدام وکیل وجود دارد، پرداخت حق الزحمه وی است. در این مقاله قصد داریم تا شما را از تعرفه حق الوکاله وکیل پایه یک دادگستری در سال 1401 مطلع کنیم، پس همراه ما باشید.
در عرف جامعه ایران وکیل یک تعریف کلی دارد. وکیل به فردی گفته میشود که از طرف شخص دیگری انتخاب شده و وکالت رسیدگی به پرونده او در دادگاه یا دادسراها را بر عهده دارد. در این بین گاها میشنویم که برای برخی وکلا عبارت وکیل پایه یک دادگستری به کار میرود. تفاوت عمدهای که بین این دو شخص وجود دارد را با توجه به شرایط وکیل پایه یک دادگستری میتوان متوجه شد. وکیل پایه یک دادگستری در رشته حقوق تحصیل کرده و پس از پایان تحصیل، در یک آزمون، به نام کارآموزی کانون وکلا دادگستری، قبول شده است.
این فرد پس از قبولی در این آزمون، یک دوره کارآموزی عملی را تحت نظر کانون وکلا دادگستری سپری کرده و تجربه کاری مرتبط کسب خواهد کرد. پس از طی این دوره و یادگیری اصول وکلالت در پروندههای حقوقی ایرانی، شخص میتواند در آزمون اختبار کانون وکلا به صورت کتبی و شفاهی شرکت کند. در صورت قبولی در این آزمون، وی پروانه وکالت پایه یک دادگستری را از کانون وکلا کسب خواهد کرد.
بزرگترین تفاوت میان یک وکیل و مشاور حقوقی در این است که وکیل، جدای از تحصیل در رشته حقوقی، در آزمونهای وکالت نیز قبول شده و حال میتواند به عنوان نماینده فرد، به جای او در دادگاه حاضر شده و انواع پرونده حقوقی و کیفری را در دست بگیرد و از موکل خود دفاع کند. مشاور حقوقی صرفا به فردی اطلاق میشود که پس از پایان دوره تحصیل خود جذب بازار کار شده و به افراد مختلف یا سازمانها، بر اساس اطلاعات حقوقی که به دست آورده است، مشاوره حقوقی میدهد.
یک مشاور حقوقی به صورت قراردادی با شرکتها همکاری کرده و حقوق ساعتی دریافت میکند اما دستمزد وکلا به نحو دیگری محاسبه شده و تعرفه حق الوکاله وکیل پایه یک دادگستری 1401 به شرایط مختلفی بستگی خواهد داشت. مشاور حقوقی تجربه کار و دانش عملی یک وکیل را نخواهد داشت و صرفا به وجه تئوری مسائل حقوقی آگاه است و در زمان مشاوره باید به این نکته توجه کنید. مشاور حقوقی به افراد و سازمانها در زمینههای تجاری، قراردادها و مذاکرات مشاوره حقوقی میدهد اما زمانی که با مشکل روبرو شده باشید یا جرمی اتفاق افتاده باشد، به کمک یک وکیل نیاز پیدا خواهید کرد.
زمانی که با مشکلات حقوقی روبرو میشوید، تنها راه عاقلانه مراجعه به یک وکیل متخصص است تا بتواند مشکل شما را سریع و راحت برطرف کند. به پولی که در عوض کارهای حقوقی انجام شده از موکل دریافت میشود، حق الوکاله وکیل میگویند. این حق الوکاله در راستای دفاع از شما و پیشبرد پرونده دریافت شده و همانند هر متخصص دیگری، این دستمزد حق قانونی وکیل خواهد بود.
از آنجا که وکالت یک شغل آزاد محسوب میشود، وکیل در تعیین میزان حق الوکاله خود هیچگونه محدودیتی ندارد. به صورت عرف، برای هر نوع پرونده حقوقی، یک مبلغ مشخصی وجود دارد و دو طرف قضیه، یعنی وکیل و موکل، قبل از شروع همکاری و عقد وکالت روی میزان حق الوکاله با یکدیگر توافق خواهند کرد. بسته به میزان ساعات کاری روی پرونده و زحمتی که برای وکیل دارد، مقدار حق الوکاله تعیین خواهد شد.
با توجه به تعریفی که بالاتر از نقش وکیل و مشاور حقوقی داشتیم، مشخص میشود که وکیل حضور پر رنگتری در پرونده حقوقی شما خواهد داشت و باید وظایف مختلفی را بر عهده بگیرد، اما یک مشاور حقوقی تنها با ارائه پیشنهادات خود در راستای حل مسئله یا جلوگیری از بروز بحران، با شما همکاری خواهد کرد. از اینرو حقالوکاله با توجه با پارامترهای بسیار متنوعی تعیین خواهد شد اما حقالمشاوره بیشتر به صورت ساعتی و با توجه به مدت زمانی که مشاور به شما خدمات ارائه کرده است، محاسبه میگردد.
تعیین تعرفه حق الوکاله وکیل یکی از موضوعات قابل بحث بوده و بسیاری از افراد به دلیل همین تفاوت حق الوکاله در انتخاب وکیل مناسب سرگردان هستند. از آنجا که یک وکیل میتواند دستمزد دلخواهی را برای خدمات خاص خود تعیین کند، نمیتوان به صورت قطعی و مشخص در مورد روش قیمت گذاری بیان کرد، اما برخی پارامترها وجود دارد که در رقم نهایی حق الوکاله اثر داشته با با توجه به آنها میتوان حدود آن را مشخص کرد. برای اطلاع از تعرفه حق الوکاله وکیل میتوانید با موسسه حقوقی وکیل تلفنی ارتباط برقرار کرده و درخواست مشاوره حقوقی تلفنی دهید.
اولین مورد، نوع پرونده یا حوزه حقوقی مورد بحث است. هرچه پرونده شما شکل سادهتری داشته باشد و به تجربه کاری کمتری نیاز داشته باشد، بالتبع حق الوکاله کمتری برای انجام آن نیاز است. موضوع بعدی، میزان گستردگی و پیچیدگی پرونده است. گاهی با نگاه کردن به چند صفحه مدرک و گوش دادن به صحبتهای موکل، میتوان پرونده را حل کرد اما گاهی به چندین ماه تحقیق و بررسی نیاز است تا بتوان ساختار پرونده را متوجه شد. در نهایت نیز باید دید که طرف مقابل شما در دادگاه چه برخوردی داشته و وکیل چه مقدار زمان را باید صرف دفاع کردن از موضع شما در دادگاه کرده و چند جلسه تجدید نظر باید برگزار شود.
با توجه به توضیحات مربوط به روش تعیین تعرفه حق الوکاله وکیل میتوان اینگونه برداشت کرد که هر وکیلی یک دستمزد جداگانه داشته و ارقام میتوانند تا بیشترین میزان بالا بروند، اما در واقعیت اینگونه نبوده و یک سیستم مشخص در پشت پرده وجود دارد. وکالت نیز مانند هر کسب و کار دیگری عمل کرده و نباید بازار رقابتی آن را فراموش کرد. از این رو هر دفتر وکالت سعی میکند با ارائه قیمت مناسبتر، تعداد موکلین بیشتری را جذب کرده و از این رو موکل با پیشنهاد منصفانهتری روبرو میشود.
از طرف دیگر هر ساله کانون وکلا برای برخی خدمات حقوقی، لیست تعرفه حق الوکاله وکیل منتشر میکند و با توجه به آن، وکلا نیز دستمزد خود را طرح ریزی میکنند. با توجه به تورم تعرفه حق الوکاله وکیل در سال 1401 نیز افزایش پیدا کرده و برای اطلاع دقیق از مقدار آن، تنها راه مطمئن تماس با موسسه حقوقی وکیل تلفنی است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص میتوانید در بخش مشاوره حقوقی انلاین و رایگان سوالات خود را مطرح کنید.
موسسه حقوقی وکیل تلفنی متشکل از وکلای پایه یک دادگستری است که میتوانند در زمینه رسیدگی به پروندههای حقوقی در کنار شما باشند. امکان برگزاری جلسات مشاوره به صورت تلفنی و آنلاین فراهم است، بنابراین میتوانید در تمام روزهای هفته حتی ایام تعطیل از خدمات مشاوره استفاده کنید. برای رزرو وقت هم کافی است تا با شماره تلفنهای ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ و ۰۲۱۴۷۶۲۵۹۰۰ تماس بگیرید.