موسسه وکیل تلفنی

  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۹:۴۸:۲۹ تاریخ ۱۴۰۳/۲/۶
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۹:۳۹:۵۸ تاریخ ۱۴۰۳/۲/۶
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۹:۳۸:۳۸ تاریخ ۱۴۰۳/۲/۶
  • ایلیار خدمتی گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۳:۴۳:۴۷ تاریخ ۱۴۰۳/۲/۵
  • محمدامین سلمانپور گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۸:۵۰:۲۶ تاریخ ۱۴۰۳/۲/۳
  • Azita Moghanizadeh گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۲۲:۴۲:۳۷ تاریخ ۱۴۰۳/۱/۳۰
  • سید احسان علوی گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۴:۵۹:۴۶ تاریخ ۱۴۰۳/۱/۲۹
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۱۶:۳۵:۳۱ تاریخ ۱۴۰۳/۱/۲۸
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۱۶:۳۴:۳۹ تاریخ ۱۴۰۳/۱/۲۸
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۱۶:۳۲:۲۴ تاریخ ۱۴۰۳/۱/۲۸
انجمن وکیل تلفنی

مشاوره حقوقی جرم رشا و ارتشا

مشاوره حقوقی جرم رشا و ارتشا

با پیشرفت جوامع‌بشری و زندگی‌اجتماعی با توجه به نیازهای روز جامعه برخی از جرایمی که قبلا وجود نداشتند جرم‌انگاری شدند و برای آن‌ها مجازاتی در نظر گرفته شد، در این بخش ما می‌خواهیم به بررسی مشاوره حقوقی رشوه گیری بپردازیم. یکی از جرایمی که با نام‌های جدیدی جرم انگاری شده‌اند جرم رشا و ارتشا است.

 

 

رزرو مشاوره حقوقی تلفنی شبانه روزی 02147625900

مشاوره حقوقی تلفنی با برترین وکلای دادگستری

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت 
۵ دقیقه
50.000 تومان
۱۰ دقیقه
100.000  تومان
۱۵ دقیقه
120.000 تومان
۲۰ دقیقه
200.000  تومان
۳۰ دقیقه
250.000  تومان
۱ ساعت
350.000 تومان
مشاوره حقوقی حضوری 500.000 تومان
مطالعه اوراق پرونده همراه با 5 دقیقه مشاوره با وکیل 150.000 تومان
نگارش نامه ها و درخواست های اداری  300.000 تومان
محاسبه فوری دیه توسط وکیل  100.000 تومان 
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز توسط وکیل  50.000 تومان
مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان

در صورت تمایل می توانید مبلغ مورد نظر خود را به شماره کارت 6219861069798741 به نام خانم آناهیتا توکلی واریز نمایید و  اطلاعات واریز را به شماره ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ پیامک یا واتس اپ نمایید تا وکیل در کمتر از ۵ دقیقه با شما تماس بگیرد.

 

توجهتمامی مواردی که در این صفحه ذکر شده اند مطابق با قوانین حاکم بر کشور بوده و این مطالب به هیچ عنوان با مطالب وزارت دادگستری کل کشور مغایرتی ندارد؛ لذا با خیال راحت به خواندن مطالب ادامه دهید.

 

جرم رشا و ارتشا چیست؟

برای شروع بررسی مشاوره حقوقی جرم رشا و ارتشا بهتر است ابتدا به معنی لغوی رشا و ارتشا بپردازیم. در لغت رشا به معنی ریسمان، رسن و بند است و در اصطلاح حقوقی به شخصی تلقی میشود که رشوه می‌دهد. ارتشا در لغت به معنی رشوه‌گرفتن، باج‌گرفتن است و در اصطلاح حقوقی به فردی که رشوه را دریافت می‌کند می‌گویند. مشاوره حقوقی جرم رشا و ارتشا به این اشاره دارد که این جرم داخل در جرایم اقتصادی و اداری است و رشد این جرم در سیستم اقتصادی یک کشور موجب فساد در جامعه و دولت می‌شود. هر دو جرم رشا و ارتشا در جرایم علیه امنیت و آسایش عمومی هستند. قوانین مربوط به مشاوره حقوقی جرم رشا و ارتشا و کلاهبرداری در قانون مجازات‌اسلامی است و قسمتی از قانون به این جرایم اختصاص داده‌ شده‌است. این قانون مصوب سال 1367 است.

 

bribing

جرم رشا و ارتشا یعنی رشوه گرفتن و رشوه دادن

 

چه کسانی مرتکب جرم رشا و ارتشا می شوند؟  

در مشاوره حقوقی جرم رشا و ارتشا به این مبحث باید توجه کنیم که این جرم را چه کسانی مرتکب می‌شوند؟ آیا رشوه گرفتن افراد عادی و معمولی نیز در زمره ی جرایم رشا و ارتشا است؟ یا شرایط خاصی برای محقق شدن این جرم لازم است؟ رشا به معنای رشوه‌گرفتن کارمند دولت است، فردی که در دولت کار می‌کند اگر اقدام به پذیرفتن سند، وجه و... کند، محکوم به جرم رشا خواهد‌‌شد. در ارتشا نیز یک فرد دیگر باید اقدام به تسلیم نمودن مال، سند و وجه و... به فردی کند که کارمند دولت است. این جرم را افرادی مرتکب می‌شوند که کارمند، مامور دولت هستند. برای افرادی که در مشاغل مربوط به دولت نیز کار می‌کنند این جرایم قابل تحقق و پیگیری است. برای مثال فردی در سازمان ثبت احوال و یا شهرداری اقدام به رشوه گرفتن می‌کند، این فرد خاطی طبق قوانین و مقررات قانون رشا و ارتشا متهم و محکوم می‌شود.

 

مجازات جرم رشا و ارتشا چیست؟

برای تعیین مجازات در جرم رشا و ارتشا باید به قانون رشا و ارتشا مراجعه کرد. فردی که این جرم را انجام می‌دهد باید آگاه و عاقل باشد و فرد باید عامداً از روی عمد و قاصدا یعنی با قصد اقدام به گرفتن رشوه کند، این افراد به جرم رشا محکوم خواهند‌‌شد و مقدار مالی که از این راه حاصل شده است ضبط می‌شود و فرد خاطی به حبس شش ماه تا 3 سال و تا 74 ضربه شلاق مجازات می‌شود.

اگر وجه مال دریافت شده ارتشا گر بیش از 20 هزار ریال نباشد، مجرم از شش ماه تا سه سال از شغل دولتی منفصل می‌شود و اگر متهم مدیر کل یا هم رتبه با مدیر کل و بالاتر باشد به انفصال دائم از شغل دولتی محکوم می‌شود.

 

 

اگر وجه رشوه گرفته‌شده توسط مجرم رشا گر بیش از مبلغ 20 هزار ریال و تا 200 هزار ریال باشد، مجرم به یک تا سه سال حبس و جزای نقدی معادل وجه نقدی گرفته‌ شده محکوم می‌شود و یا شش ماه تا سه سال از مشاغل دولتی به طور موقت انفصال می‌یابد، اگر فرد مرتکب مدیر کل یا بالاتر از مدیر کل و هم رتبه با مدیر کل باشد از شغل دولتی خود انفصال دائم پیدا می‌کند و اگر وجه مال رشوه گرفته‌شده بیش از 200 هزار ریال تا یک میلیون ریال باشد، مجرم به 2 تا 5 سال حبس، جزای‌نقدی معادل قیمت رشوه و انفصال دائم از خدمات دولتی و تا 74 ضربه شلاق محکوم می‌شود. اگر مجرم از شغل مدیر کل یا هم رتبه ی با آن پایین تر باشد در ازای انفصال دائم، او محکوم به انفصال موقت از 6 ماه تا 3 سال خواهد‌شد.  

قیمت مال مورد رشوه اگر بیش از 1 میلیون ریال باشد فرد محکوم به 5 تا 10 سال حبس، جزای نقدی و انفصال دائم از خدمات دولتی خواهد‌شد و یا مجازات آن می تواند تا 74 ضربه شلاق باشد. اگر مجرم پایین تر رتبه ی مدیر‌کل یا هم رتبه ی آن باشد به ازای انفصال دائم به 6 ماه تا 3 سال انفصال موقت محکوم می‌شود.

 

bribery

جرم رشا و ارتشا نیز سه عنصر قانونی، مادی و معنوی دارد

 

ارکان جرم رشا و ارتشا

هر جرم از سه عنصر تشکیل شده است که با وجود هر سه عنصر یک جرم محقق می‌شود. در جرم رشوه گیری (رشا و ارتشا) به بررسی راهکار های حقوقی عوامل و عناصر این جرایم می‌پردازیم. هر جرم از 3 عنصر‌قانونی، مادی و معنوی تشکیل می‌شود.

 

  • عنصر‌قانونی: در مشاوره حقوقی جرم رشا و ارتشا ابتدا باید بدانیم عنصر‌قانونی یعنی چه؟ این است که هر جرم باید جرم‌انگاری شود و بعد از عمل جرم‌انگاری است که که یک کار و یک فعل یا ترک فعل به عنوان جرم در نظر گرفته می‌شود، با وجود همه ی شرایط و عناصر یک کار به عنوان جرم مجازات خواهد‌داشت. تنها کاری جرم محسوب می‌شود که در قانون برای آن مجازات در نظر گرفته شده‌باشد.

 

  • عنصر‌‌معنوی: در مشاوره حقوقی جرم رشا و ارتشا: عنصر‌معنوی این جرم قصد و نیت است، برای تحقق هر جرمی فرد خاطی باید قصد داشته باشد یعنی از روی عمد و قصد و آگاهانه اقدام به دریافت رشوه کند. به بیان دیگر این جرم باید عامدا و قاصدا صورت بگیرد.

 

  • عنصر‌مادی: در مشاوره جرم رشا و ارتشا: عنصر‌مادی جرم یعنی فرد ارتشا‌‌گر قصد و نیت خود را به واقعیت بیاورد به این معنی است که بعد از اینکه یک فرد قصد جرم را داشت باید اقدام به انجام آن جرم بکند، عنصر‌مادی در مشاوره حقوقی جرم رشا و ارتشا یعنی فرد مجرم بعد از اینکه در ذهن خود قصد گرفتن رشوه را داشت در موقعیتی که پیش می‌آید باید رشوه را دریافت کند.

 

تمام موارد باید وجود داشته باشند تا یک عمل جرم محسوب شود. می‌توانید برای رسیدگی به این جرم از مشاوره حقوقی تلفنی رشا استفاده کنید.

 

مجازات جرم رشا و ارتشا چگونه بخشیده می‌گردد؟

اغلب جرایم در دو بعد صورت می گیرند، برخی جرایم قابل‌گذشت و برخی جرایم غیر‌قابل‌گذشت هستند، جرایم قابل‌گذشت بیشتر جنبه‌ی خصوصی دارند و از آن‌جایی که به ضرر یک فرد هستند از طرف همان فرد آسیب دیده نیز قابل‌بخشش هستند.

مشاوره حقوقی جرم رشا و ارتشا به این اشاره دارد که این جرم جزء جرایم قابل‌گذشت نیست و در زمره ی جرایم غیر‌قابل‌گذشت است. اینگونه جرایم اغلب جنبه‌ای عمومی نیز دارند.

می‌دانیم که اغلب جرایمی که جنبه‌ی عمومی دارند با درخواست از رهبری و نظر مقام صلاحیت‌دار قابل‌گذشت و عفو خواهند‌‌شد، اما جرم رشا و ارتشا در بیشتر مواقع غیر‌قابل‌گذشت است. اغلب جرایم علیه امنیت و نظم عمومی غیر‌قابل‌بخششند و جرم رشا و ارتشا نیز از اینگونه جرایم هستند.

 

رزرو مشاوره حقوقی فوری با وکیل

بهترین مشاور حقوقی متخصص در زمینه پرونده رشا و ارتشا را از کجا دریافت کنیم؟

برای رسیدگی و بررسی و جرم رشا و ارتشا باید به وکلا و مشاوری مراجعه کنید که در این زمینه اطلاعات دارند. بهترین مشاور حقوقی متخصص در زمینه پرونده رشا و ارتشا را می‌توانید از وکیل تلفنی پیدا کنید.  

در وکیل تلفنی می‌توانید برای مشاوره حقوقی جرم رشا و ارتشا از وکلای آنلاین و تلفنی استفاده کنید.

 وکیل تلفنی چه مشاوره هایی دارد؟

 

در وکیل تلفنی می توانید از موارد زیر بهره مند شوید:

 

مشاوره حقوقی، مشاوره حقوقی تلفنی، مشاوره حقوقی تلفنی و 24 ساعته، مشاوره حقوقی آنلاین، مشاوره حقوقی در هر زمان و هر مکان،  مشاوره حقوقی فوری، مشاوره حقوقی فوری، مشاوره حقوقی پیشگیرانه، مشاوره حقوقی فوری و تلفنی، مشاوره حقوقی سریع، مشاوره حقوقی شبانه روزی، مشاوره حقوقی ویژه تلفنی، مشاوره حقوقی آنلاین ویژه، مشاوره حقوقی تلفنی، مشاوره تلفنی حقوقی با وکیل، مشاوره با وکیل، مشورت با وکیل، مشورت با وکیل مرد،  مشورت با وکیل زن، مشورت تلفنی با وکیل 24 ساعته، مشورت تلفنی با وکیل، مشورت آنلاین با وکیل، راهکار حقوقی 24 ساعته، راهکار حقوقی تلفنی، راهکار حقوقی آنلاین، دریافت راهکار حقوقی آنلاین شماره تلفن بهترین وکیل تهران، بهترین وکیل تلفنی، وکیل تلفنی، وکیل تلفنی 24 ساعته، وکیل تلفنی ارزان، مشاوره با وکیل تلفنی، مشاوره حقوقی با وکیل تلفني، وكيل تلفنی 24 ساعته و شبانه روزی، مکالمه تلفنی با وکیل،  مکالمه تلفنی با وکیل آنلاین، راهکار آنلاین حقوقی،  سوالات حقوقی، پرسش سوال حقوقی آنلاین، پرسیدن سوال حقوقی آنلاین، وكیل تمام وقت تلفنی، وکیل تلفنی تمام وقت.

 

bribery

می توانید برای آگاهی از جرم رشا و ارتشا با وکیل های تلفنی مشورت کنید

سوالات متداول

لطفا نظر خود را ثبت نمایید:

نظرات کاربران:

رشا درلغت به معنی ریسمان، و بند است و در اصطلاح حقوقی به شخصی که رشوه می دهد راشی گفته می شود.تلقی. ارتشا در لغت به معنی رشوه‌گرفتن، باست و در اصطلاح حقوقی به فردی که رشوه را دریافت می‌کند می‌گویند. مشاوره حقوقی جرم رشا و ارتشا به این اشاره دارد که این جرم داخل در جرایم اقتصادی و اداری است و رشد این جرم در سیستم اقتصادی یک کشور موجب فساد در جامعه و دولت می‌شود. هر دو جرم رشا و ارتشا در جرایم علیه امنیت و آسایش عمومی هستند.عنصر‌مادی جرم رشا این است که هرگاه نیت فرد راشی یا مرتشی در گرفتن یا دادن باشد اقدام به انجام می کند.عنصر‌معنوی این جرم قصد و نیت است، برای تحقق هر جرمی فرد خاطی باید قصد داشته باشد یعنی از روی عمد و قصد و آگاهانه اقدام به دریافت رشوه کند. به بیان دیگر این جرم باید عالماً، عامداًصورت بگیرد. وفق ماده 3 و تبصره های یک تا پنج قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری مصوب 67 مجمع تشخیص مجازات راشی و مرتشی تعیین می شود.
وقت همه دوستان بخیر .. رشا یا رشوه دادن: رشوه عبارت است از دادن یا قبول کردن وجه یا مال یا سند پرداخت وجه یا تسلیم مال و همچنین انجام معامله صوری با مبلغ غیر واقعی نیز رشوه محسوب می گردد. ارتشا یا رشوه گرفتن : اخذ وجه، مال یا سند تسلیم وجه یا مال از سوی ماموران دولت یا کارکنان شاغل در نهادهای عمومی و سایر افراد مذکور در قانون برای انجام یا عدم انجام وظایف مرتبط با اداره یا سازمان محل اشتغال آنها. انشالله با مطالعه مقالات شما اشخاص از این عمل خود داری کنند .
با سلام و عرض ادب، در لغت رشا به معنی ریسمان، رسن و بند است و در اصطلاح حقوقی به شخصی تلقی میشود که رشوه می‌دهد. ارتشا در لغت به معنی رشوه‌گرفتن، باج‌گرفتن است و در اصطلاح حقوقی به فردی که رشوه را دریافت می‌کند می‌گویند. مشاوره حقوقی جرم رشا و ارتشا به این اشاره دارد که این جرم داخل در جرایم اقتصادی و اداری است و رشد این جرم در سیستم اقتصادی یک کشور موجب فساد در جامعه و دولت می‌شود. هر دو جرم رشا و ارتشا در جرایم علیه امنیت و آسایش عمومی هستند. قوانین مربوط به مشاوره حقوقی جرم رشا و ارتشا و کلاهبرداری در قانون مجازات‌اسلامی است و قسمتی از قانون به این جرایم اختصاص داده‌ شده‌است. این قانون مصوب سال ۱۳۶۷ است.برای رسیدگی و بررسی و جرم رشا و ارتشا باید به وکلا و مشاوری مراجعه کنید که در این زمینه اطلاعات دارند. بهترین مشاور حقوقی متخصص در زمینه پرونده رشا و ارتشا را می‌توانید از وکیل تلفنی پیدا کنید. در وکیل تلفنی می‌توانید برای مشاوره حقوقی جرم رشا و ارتشا از وکلای آنلاین و تلفنی استفاده کنید.
همانگونه که اشاره شد، مجازات مرتکبان جرم‌ ارتشاء، با گذشت زمان شدید و شدیدتر شده است و این شدت و افزایش، نشان می‌دهد که جرم مذکور همواره و متاسفانه در حال گسترش بوده است. مجازاتها بنا به مقام و موقعیت و درجه ماموران دولتی و حکومتی و همچنین شدت و ضعف جرم ارتکابی به لحاظ مبلغ و حدود تخلف تعیین شده است که برای بررسی دقیق‌تر، باید به مواد مربوطه مراجعه کرد. مجازات پیش‌بینی شده که عبارت‌اند از: زدن شلاق، جریمه نقدی، اخذ مال ماخوذه، مصادره اموال مذکور به نفع دولت، حبس ، انفصال از مشاغل دولتی و عمومی و در برخی موارد که مربوط به برهم زدن نظم اقتصادی جامعه است یا اهمیت جرم بسیار بالاست، حتی مجازات اعدام نیز در نظر گرفته شده است. البته در این صورت، ممکن است عنوان جرم تغییر یافته و با نام دیگری مثل “افساد فی الارض” به مجازات گیرنده یا گیرندگان اقدام شود. پرونده های کیفری به دلیل عناصر مجرمانه که در هر جرم جداگانه و متمایز می باشد بسیار حساس می باشد و حتما ارجاع به مشاوره حقوقی و وکیل توصیه میگردد
سلام عرض خسته نباشید و خداقوت به کل مجموعه وکیل تلبنی. اشاره به نکات پرکاربرد و روز جامعه و ارائه اطلاعات مفید آن هم به صورت کاملا رایگان تنها یکی از امور مفید و خداپسندانه ای است که موسسه وکیل تلفنی انجام میدهد. امروزه در فضای مجازی با حجم انبوهی از اطلاعات مواجه هستیم که متاسفانه بیشتر آنها وقتگیر و بی فایده هستند. در حالی که مطالعه مطالب مفیدی که شما در سایت قرار میدهید هم به نوعی جالب و هم بسیاری مواقع مورد نیاز افراد جامعه در زندگی روزمره است. از طرفی اینکه شما فاصله بین وکیل و افراد جامعه را کم کردزد تا با یک تلفن بتوانیم از مشاوره ها بهره ببریم بسیار امر شایسته ای است که برای وقت مردم ارزش قائل شده اید براتون آرزوی موفقیت دارم
با سلام و خسته نباشید به مجموعه موسسه وکیل تلفنی، خدمات آنلاین موسسه وکیل تلفنی در شرایط بیماری کرونا و ترافیک سنگین باعث حذف هزینه های غیر ضروری و افرایش راندمان کاری هم برای مشاور حقوقی هم برای کاربر می‌گردد، همچنین هزینه بسیار مناسب و تعرفه مربوطه به نفع کاربر بوده و می‌توان با کمترین هزینه در هر ساعت از شبانه روز از خدمات موسسه بهرمند گردید. بهاره توکلی پور با کد 30972 آماده انجام خدمات مشاوره ای به کاربران گرامی می‌باشم. با تشکر
با سلام خدمت مجموعه وکیل تلفنی وبا تشکر از زحمات .برای تعیین مجازات در جرم رشا و ارتشا باید به قانون رشا و ارتشا مراجعه کرد. فردی که این جرم را انجام می‌دهد باید آگاه و عاقل باشد و فرد باید عامداً از روی عمد و قاصدا یعنی با قصد اقدام به گرفتن رشوه کند، این افراد به جرم رشا محکوم خواهند‌‌شد و مقدار مالی که از این راه حاصل شده است ضبط می‌شود و فرد خاطی به حبس شش ماه تا ۳ سال و تا ۷۴ ضربه شلاق مجازات می‌شود. اگر وجه مال دریافت شده ارتشا گر بیش از ۲۰ هزار ریال نباشد، مجرم از شش ماه تا سه سال از شغل دولتی منفصل می‌شود و اگر متهم مدیر کل یا هم رتبه با مدیر کل و بالاتر باشد به انفصال دائم از شغل دولتی محکوم می‌شود.اینجانب فریبرز ذوالفقاری اماده مشاوره تکمیلی هستم
رشوه دادن و رشوه گرفتن در اسلام حرام است و کسانی که به این کار دست می زنند در واقع حق کسان دیگر را پایمال می کنند ودر اسلام مجازات دارد چون اگر در جامعه رواج پیدا کند فساد جامعه را بر می دارد برای آگاهی از میزان مجازات بهتر است با یک وکیل مشاوره کنیم و بهترین سریعترین راه تماس با سایت وکیل تلفنی است که با هزینه ی کمتر و فوری پاسخ می دهند.
مجازات جرم رشا و ارتشا در قانون مجازات اسلامی اصل قانونی بودن جرم و مجازات اقتضاء دارد قانون‌گذار تمامی اعمال و رفتار مجرمانه را تعیین و برای آن مجازات معین نماید تا حد امکان از اعمال سلیقه و استبداد قضات کاسته شود. عناوین مجرمانه «رشاء و ارتشاء» نیز از این اصل مستثنی نبوده است، برای همین مقنن در مواد ۵۹۰ و۵۹۲ قانون مجازات اسلامی (بخش تعزیرات) و ماده ۳ قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس و ارتشاء و کلاهبرداری مصوب ۱۳۶۷ به شرح ذیل مستند قانونی جرم را تعیین نموده است: ماده ۵۹۰ قانون مجازات اسلامی: « اگر رشوه به صورت وجه نقد نباشد، بلکه مالی بلاعوض یا به مقدار فاحِش ارزان‌تر از قیمت معمولی یا ظاهراً به قیمت معمولی و واقعاً به مقدار فاحشی کمتر از قیمت به مستخدمین دولتی اعم از قضائی و اداری به طور مستقیم یا غیرمستقیم منتقل شود یا برای همان مقاصد مالی به مقدار فاحشی گران‌تر از قیمت از مستخدمین یا مأمورین مستقیم یا غیرمستقیم خریداری گردد، مستخدمین و مأمورین مزبور مُرتشی و طرف معامله راشی محسوب می‌شود.» ماده ۵۹۲ قانون مجازات اسلامی: «… هرکس عالماً و عامداً برای اقدام به امری یا امتناع از انجام امری که از وظایف اشخاص مذکور در ماده (۳) قانون تشدید مجازات مرتکبین اِرتشاء، اِختلاس و کلاهبرداری مصوب ۱۵/۹/۱۳۶۷ مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌باشد وجه یا مالی یا سند پرداخت وجه یا تسلیم مالی را مستقیم یا غیرمستقیم بدهد، در حکم راشی است و به‌عنوان مجازات علاوه بر ضبط مال ناشی از اِرتِشاء به حبس از شش ماه تا سه سال و یا تا (۷۴) ضَربه شلاق محکوم می‌شود. تبصره- در صورتی که رشوه دهنده برای پرداخت رشوه مُضطَر بوده و یا پرداخت آن را گزارش دهد یا شکایت نماید از مجازات حبس مزبور معاف خواهد بود و مال به وی مسترد می‌گردد.» ماده ۳ قانون تشدید مجازات مرتکبین اِرتشاء، اِختلاس و کلاهبرداری: «هریک از مستخدمین و مأمورین دولتی اعم از قضائی و اداری یا شوراها یا شهرداری‌ها یا نهادهای انقلابی و به طور کلی قوای سه‌گانه و ‌همچنین نیروهای مسلح یا شرکت‌های دولتی یا سازمان‌های دولتی وابسته به دولت و یا مأمورین به خدمات عمومی خواه رسمی یا غیر رسمی برای انجام ‌دادن یا انجام ندادن امری که مربوط به سازمان‌های مزبور می‌باشد، وجه یا مال یا سند پرداخت وجه یا تسلیم مالی را مستقیماً یا غیرمستقیم قبول نماید ‌در حکم مرتشی است. اعم از اینکه امر مذکور مربوط به وظایف آن‌ها بوده یا آنکه مربوط به مأمور دیگری در آن سازمان باشد، خواه آن کار را انجام داده یا نداده و انجام آن بر طبق حقانیت و وظیفه بوده یا نبوده باشد و یا آنکه در انجام یا عدم انجام آن مؤثر بوده یا نبوده باشد به ترتیب زیر مجازات می‌شود.

مشاوره حقوقی تلفنی 24 ساعته ارزان

02147625900

 

مشاوره حقوقی فوری شبانه روزی

09212242670

 

واحد وکالت تلفنی

 

ایمیل وکیل تلفنی

vakiltel@gmail.com

 

ایمیل مالی وکیل تلفنی

vakiltelmali@gmail.com

 

واحد گارانتی مشاوره حقوقی

hade_tavakoli@yahoo.com

 

شماره پیامک مشاوره حقوقی

30007002700242

 

واحد مشاوره حقوقی مازندران:

مازندران شهرستان آمل خیابان هراز افتاب یک ساختمان ایران مهر طبقه چهارم واحد 12 

 

قوانین و مقررات وکیل تلفنی 

مشاوره حقوقی مشاوره حقوقی تلفنی  مشاوره حقوقی فوری اورژانس مشاوره حقوقی